Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Οι Έλληνες μπορούν: Ο Παύλος Ευμορφίδης μιλά για την ευρηματικότητα και την επιχειρηματικότητα

Ευμορφίδης Παύλος

2 Μαΐου 2012

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 48:59 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1908
Ομιλητές
Ευμορφίδης Παύλος

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
02/05/2012

Διάρκεια
48:59

Εκδήλωση
Οι Έλληνες μπορούν! Μία εκστρατεία για την Ελλάδα

Χώρος
Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Διοργάνωση
NU* Age
Σπύρος Κουβέλης
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κατηγορία
Κοινωνικά θέματα

Ετικέτες
ευρηματικότητα, καινοτομία

Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης,  σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν - Greeks Can!» παρουσίασαν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τον πρωτοπόρο Έλληνα επιχειρηματία και δημιουργό της COCO MAT Παύλο Ευμορφίδη.
 
Ο πιο διάσημος στρωματοποιός της Ελλάδας, ο Παύλος Ευμορφίδης, που ξεκίνησε από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση και έχτισε μια μεγάλη Ελληνική εξαγωγική εταιρεία, με δίκτυο καταστημάτων σε 10 χώρες, από τις ΗΠΑ έως την Κίνα, που απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους, και παράγει 100% Ελληνικά,  φυσικά, ανακυκλώσιμα προϊόντα, μιλάει στην εκστρατεία Greeks Can!
 
Ο δημιουργός της COCO MAT εξηγεί, σε μια ακόμη διαδραστική εμπειρία της εκστρατείας Greeks Can! πως ξεκίνησε αξιοποιώντας την παραδοσιακή Ποντιακή τέχνη της στρωματοποιίας, πως έδωσε ευκαιρίες δημιουργίας σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, πως αποφάσισε ότι τα προϊόντα της εταιρείας του θα είναι από 100% φυσικά υλικά, και πως όλα αυτά οδήγησαν στη δημιουργία μιας εταιρείας υποδειγματικής για τα Ελληνικά πρότυπα.

Ευμορφίδης Παύλος Επιχειρηματίας, Δημιουργός της COCOMAT

Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του, τις οποίες άρχισε στη Σπάρτη και ολοκλήρωσε (Γ΄ τάξη) στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου το 1976, γράφτηκε στη Γυμναστική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής, από την οποία αποφοίτησε το 1980.Επειδή το πτυχίο της Γυμναστικής Ακαδημίας δεν τον κάλυπτε σε επαγγελματικό και κυρίως σε επιστημονικό επίπεδο, το ίδιο χρόνο γράφτηκε στην ΑΣΟΕΕ, από την οποία αποφοίτησα το 1985.Παράλληλα με την φοίτησή του στην ΑΣΟΕΕ, φοίτησε με υποτροφία του Γερμανικού Κράτους στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (2 εξάμηνα). Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά.Κατά την διάρκεια των σπουδών του στα παραπάνω Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και κάποια περίοδο μετά από αυτά (μέχρι το 1989), εργάστηκε ως δημοσιογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph (1983-84). Την περίοδο εκείνη συνέγραψε το βιβλίο “At ease with English”.Εργάστηκε επίσης, είτε ως καθηγητής Σωματικής Αγωγής, είτε ως δάσκαλος της Αγγλικής γλώσσας σε ιδιωτικά Σχολεία ή παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα στην Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία κλπ. Έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να μάθει τις παραπάνω γλώσσες, κάτι που είχε θέσει ως σκοπό, ακολουθώντας την πορεία αυτή.

Σταθμό όμως στην καριέρα του αποτελεί το 1989, οπότε ίδρυσε την COCO-MAT, εταιρεία παραγωγής ειδών κλινοστρωμνής και επίπλων. Έκτοτε η επαγγελματική του εξέλιξη ταυτίζεται με την πορεία της εταιρείας.Στο σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα από το 1989 μέχρι σήμερα, η COCO-MAT έχει εξελιχθεί σε leader της ελληνικής αγοράς και σημαιοφόρο της αειφόρου ανάπτυξης, της οποίας συμβαίνει να είναι διαπρύσιος κήρυκας.Το σύστημα ολικής ποιότητας που εφαρμόζεται και το ιδιαίτερα ποιοτικό επίπεδο των προϊόντων της έχει αναγνωριστεί από έγκυρους οργανισμούς και φορείς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπως το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το EFQM (European Foundation for Quality Management). Και είναι οι ελκυστικές αγορές των ευρωπαϊκών και ασιατικών χωρών προς τις οποίες όλο και περισσότερο προσανατολίζεται με καταστήματα σε Κύπρο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, joint venture στην Κίνα.Η ίδρυση και διοίκηση της COCO-MAT του έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσει τις απόψεις του για την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική συνεισφορά τις οποίες συχνά κλήθηκε να αναπτύξει σε διάφορους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Unesco, United Nations, Cambridge, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Οικον. Πανεπιστήμιο Αθηνών, WWF κα).Την εξωεπιχειρηματική του ζωή καθορίζουν τα τέσσερα παιδιά και η σύζυγος του, με ένα λόγο η οικογένεια του. Η ενασχόλησή του μαζί τους αποτελεί διασκέδαση, πηγή έμπνευσης και γαλήνης. Ο αθλητισμός, σε όλες του τις εκφράσεις, παρ’ ότι τον εγκατέλειψε ως επάγγελμα, παραμένει για αυτόν ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά του, σ’ αυτόν αναζητά στιγμές χαλάρωσης και σ’ αυτόν κατευθύνει και τα παιδιά του τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σχετικές ομιλίες