Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Συνεδρία IV: «Ποιές είναι οι Αναδυόμενες Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα και το Ελληνικό Fintech;»

Συρμακέζης Σωτήρης, Καμπουρίδου Σταυρούλα, Καραμούζης Νίκος, Λουμάκης Γιάννης, Hardwick Elly, Σιακαντάρης Ηλίας

12 Μαΐου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 74:15 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 570
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις εναρκτήριες ομιλίες και 7 συνεδρίες από το το Συνέδριο με θέμα: «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας- Ο δρόμος για την Ανάπτυξη», το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (11 & 12 Μαΐου 2017), με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να προσδιοριστεί ο απαιτούμενος Οδικός Χάρτης και οι προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να πετύχει τη μετάβασή της σε μια ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ειδικής μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία Accenture, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, σχετικά με την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας, την κατάταξή της στο διεθνές οικονομικό πεδίο, καθώς και δέσμη προτάσεων  πολιτικής για το τι πρέπει να γίνει, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.  

Συρμακέζης Σωτήρης Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital and Technology Officer, Eurobank

Ο Σωτήρης Συρμακέζης είναι Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital & Technology Officer (Group CDTO) στον Όμιλο Eurobank, με γραμμή αναφοράς στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Είναι επικεφαλής του Group Digital Banking & Technology και έχει υπό την εποπτεία του τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής Ομίλου (Group IT) και τη Γενική Διεύθυνση Group Digital Banking, στην οποία εντάσσονται οι χώροι  Digital Banking Channels (e-banking, m-banking, e-services), Self-service Banking Channels (ATM, APS, Call Center), Digital Marketing, Customer Experience Management, Customer Analytics & Marketing Campaign Management, Innovation Center, Bank-wide Digital Transformation Program καθώς και το “egg” (enter•grow•go), τη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων της τράπεζας.

Έχει την ευθύνη των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική χρήση της πληροφορικής και την υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Μέσω της αναβάθμισης και ενδυνάμωσης  του χώρου της τεχνολογίας καθώς και της ανταπόκρισης στις προκλήσεις της νέας «ψηφιακής εποχής» ο Όμιλος Eurobank στοχεύει να γίνει ο πλέον τεχνολογικά προηγμένος και καινοτόμος χρηματοοικονομικός οργανισμός στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ο οποίος θα ξεχωρίζει για την παροχή κορυφαίων, προσωποποιημένων εμπειριών σε όλους τους πελάτες, εμπειριών που θα παρέχονται μέσα από ένα σύνολο πρωτοποριακών ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κερδοφορία του Ομίλου.

Είναι μέλος της Διοικητικής Επιτροπής (Executive Board) της Τράπεζας. Επίσης, είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στην Επιτροπή Συστημάτων Πληρωμών της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (PSC/EFB) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Προηγουμένως, εργαζόταν επί 15 χρόνια στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής (2012-2015), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας (2008-2012) και Διευθυντής Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (winbank) (2000-2008).

Καμπουρίδου Σταυρούλα Σύμβουλος FinTech του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος
Η Σταυρούλα Καμπουρίδου είναι FinTech Σύμβουλος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) από το Σεπτέμβριο του 2017. Τα κύρια ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν Distributed Ledger Technology (Blockchain), Open Data APIs, ψηφιακές πληρωμές και πώς αυτά μπορούν να μετασχηματίσουν το επιχειρηματικό μοντέλο των τραπεζών. Πριν την ένταξή της στην ΤτΕ ήταν Προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών του Ομίλου ΕΤΕ (2009-2016), υπεύθυνη για την προμήθεια υποδομών πληροφορικής -εξοπλισμού & λογισμικού-, και τηλεπικοινωνιών στην Εθνική Τράπεζα και τις θυγατρικές της. Πριν από αυτό, ήταν Διευθύντρια Πωλήσεων Εξοπλισμού Πληροφορικής στην IBM (2005-2009), υπεύθυνη για τους τομείς των Τραπεζών και Τηλεπικοινωνιακών εταιρειών στην Ελλάδα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια, και τα δύο με διάκριση.
Καραμούζης Νίκος Πρόεδρος, Grant Thornton - Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ο Νικόλαος Καραμούζης είναι Πρόεδρος της Grant Thornton Φορολογικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, με τριακονταετή πορεία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Επιπλέον, διετέλεσε Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Διευθύνων Σύμβουλος της Geniki Bank και Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ και Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει διατελέσει επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών ΟΤΕ, Μυτιληναίος και CHIPITΑ, Πρόεδρος της Global Finance και Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013 κατείχε τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής. Έχει διδάξει στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College. Είναι μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο, με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Λουμάκης Γιάννης CEO, Unisystems ΑΕ

Ο Γιάννης Λουμάκης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό δίπλωμα πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU). Από το 1985 εργάζεται στο χώρο της πληροφορικής και των ολοκληρωμένων λύσεων σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού: Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (ΗΠΑ), CiTEC spa (ΙΤΑΛΙΑ), Intrasoft, ΑΝΔΗΠ, APEX, DECISION, INFO-QUEST, UNISYSTEMS. Από το 2012 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Unisystems.

Hardwick Elly Head of Innovation, Deutsche Bank

Η Elly Hardwick είναι Επικεφαλής Καινοτομίας της Deutsche Bank, υπεύθυνη για τις δράσεις καινοτομίας της τράπεζας και τη διαχείριση των εργαστηρίων της Deutsche Bank παγκοσμίως.

Δουλεύοντας στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στοχεύει στην ανακάλυψη, αξιολόγηση και καθοδήγηση της υιοθέτησης καινοτομιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον των τραπεζών.

Πριν εργαστεί στη Deutsche Bank, ήταν ιδρυτική Διευθύνουσα Σύμβουλος της νεοφυούς επιχείρησης χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) Credit Benchmark, την οποία οδήγησε στο να λειτουργεί ως ανεξάρτητη πηγή δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων για τον πιστωτικό κίνδυνο στις πωλήσεις χονδρικής. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί στην Thomson Reuters, την Morgan Stanley και το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και MBA από το Harvard Business School.

‘Εχει σαν έδρα της το Λονδίνο.

Σιακαντάρης Ηλίας Δημοσιογράφος

Ο Ηλίας Σιακαντάρης είναι ο οικονομικός αναλυτής της τηλεόρασης του ALPHA TV. Καλύπτει τη διεθνή και την ελληνική οικονομία, καθώς τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της Ελλάδος για τα προγράμματα διάσωσης. Τιμήθηκε με το Βραβείο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για Ακεραιότητα και Κάλυψη Ευρωπαϊκών Θεμάτων (2015). Τουιτάρει αδιάκοπα από το @iliassiak.

Στην τηλεόραση εργάζεται από το 2006: παρείχε λεπτομερή ανάλυση των -τότε λεγόμενων- «παγκόσμιων ανισορροπιών» που μεταμορφώθηκαν στη χρηματοπιστωτική κρίση που με τη σειρά της προκάλεσε την κατάρρευση της Ελλάδας. Πριν από την Alpha, δούλευε για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ως οικονομικός αναλυτής και εκφωνητής ειδήσεων. Παρήγαγε και παρουσίασε τις μοναδικές τότε ημερήσιες και εβδομαδιαίες εκπομπές που επικεντρώνονταν στην οικονομική κρίση από το 2008. Επιπλέον, συντάσσει λεπτομερείς εκθέσεις με ειδήσεις και αναλύσεις για πελάτες και εμφανίζεται σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα (BBCWorld, AJ, RAI, SKY News, καθώς και της Ιρλανδίας, των Κάτω Χωρών, της Δανίας, της Αυστρίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας media) ως ειδικός για την ελληνική κρίση.

Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Columbia University Graduate School of Journalism στη Νέα Υόρκη. Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής σε CBS48Hours, ως δημοσιογράφος στο οικονομικό τμήμα της αγγλικής έκδοσης της Καθημερινής / ΙΗΤ ενώ έγραφε κείμενα για το πρωινό δελτίο ειδήσεων του ραδιοσταθμού Flash. Αργότερα, ανέλαβε τη διεύθυνση σύνταξης του περιοδικού BIG της IMAKO και έγραφε στήλες για την οικονομία αλλά και συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές του επιχειρείν. Πιο πρόσφατα ήταν αρθρογράφος στην Καθημερινή με έμφαση στα παγκόσμια οικονομικά και νομισματικά θέματα.

Σχετικές ομιλίες

Συνεδρία V: «Πώς Μπορούμε να Αλλάξουμε το Κράτος με Εργαλείο την Ψηφιακή Διακυβέρνηση; Διαφάνεια / Αποτελεσματικότητα / Ανταποδοτικότητα» 69:20

Μαϊ 12, 2017

Συνεδρία V: «Πώς Μπορούμε να Αλλάξουμε το Κράτος με Εργαλείο την Ψηφιακή Διακυβέρνηση; Διαφάνεια / Αποτελεσματικότητα / Ανταποδοτικότητα»

Garcia Moran Francisco Δρυμιώτης Ανδρέας Θεοδωράκης Γρηγόρης Σπινέλλης Διομήδης Τζωρτζάκης Παντελής Σαράφογλου Μαρία

Γλώσσα: Αγγλική, Ελληνική

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 2η ενότητα: Εκπαίδευση - Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Χωροταξία 01:44:04

Σεπ 29, 2014

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 2η ενότητα: Εκπαίδευση - Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Χωροταξία

Τραυλός Νικόλαος Καλογήρου Γιάννης Τσακανίκας Άγγελος Κομνηνός Νίκος Εμμανουηλίδης Παύλος Γιαννακούρου Γεωργία Κορρές Γεώργιος

Γλώσσα: Ελληνική

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 3η ενότητα: Αναπτυξιακοί κλάδοι της οικονομίας 01:34:42

Σεπ 29, 2014

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 3η ενότητα: Αναπτυξιακοί κλάδοι της οικονομίας

Μασουράκης Μιχάλης Βλάχος Γιώργος Σιγάλα Μαριάννα Χρήστου Ευάγγελος Μπρας Ιωάννης Γράτσος Γεώργιος Διακουλάκη Δανάη Στάθης Ευάγγελος

Γλώσσα: Ελληνική