Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Social innovation: emerging trends, challenges and opportunities ΙΙ

Βισβίζη Αννα

4 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 21:04 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1153
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου διοργάνωσε με επιτυχία το 6th International Black Sea Symposium με θέμα Empowering Civil Society in the Black Sea region: a tool for Innovative Social Change" στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis στην Αθήνα, στις 4 – 6 Ιουλίου 2013.
 
Σε συνέχεια των επιτυχημένων προηγούμενων διοργανώσεων, το 60 Διεθνές Συμπόσιο εισήγαγε μία νέα διάσταση, την κοινωνία των πολιτών, ως κύριο συστατικό κοινωνικής αλλαγής και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
 
Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου, και επίτιμος προσκεκλημένος του ΔΙΚΕΜΕΠ στην Αθήνα, ήταν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC), κ. Henri Malosse.
 
Είκοσι νέοι επαγγελματίες από την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τα κράτη-μέλη της ΕΕ και την Κεντρική Ασία, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο, διαδραστικό συνέδριο, να προωθήσουν νέες ιδέες για καινούρια έργα, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενισχύσουν το διάλογο μεταξύ τους με έμφαση στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
 
Το Διεθνές Συμπόσιο για τη Μαύρη Θάλασσα ξεκίνησε το 2008 και έχει ως στόχο να συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη δικτύωση στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου και πέραν αυτής, παρέχοντας ένα φόρουμ για τη μελέτη και τη δικτύωση σε ένα πολυπολιτισμικό και διεπιστημονικό περιβάλλον.

Βισβίζη Αννα Αναπληρώτρια καθηγήτρια, DEREE - The American College of Greece
Η Δρ Αννα Βισβίζη είναι οικονομική και πολιτική αναλύτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο DEREE - The American College of Greece, Αθήνα. Έχοντας υπάρξει Marie Curie Research Fellow, καθώς και κάτοχος υποτροφίας του DAAD, η Δρ Βισβίζη κατέχει θέση Visiting Fellow στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics για να συνεχίσει την έρευνά της στο LSE το 2013. Η Δρ Βισβίζη είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Warwick (UK). Επί του παρόντος, η κύρια εστίαση της έρευνας της επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, την κρίση της Ευρωζώνης, τα αίτια και τις επιπτώσεις της κρίσης του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα, καθώς και στα εμπειρικά μοντέλα των παρέμβασεων του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Σχετικές ομιλίες