Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ. Η πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού

Τσαρμπόπουλος Μιχάλης

3 Ιουλίου 2019

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:32:25 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 357
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Τσαρμπόπουλος Μιχάλης

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
03/07/2019

Διάρκεια
00:32:25

Εκδήλωση
54ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Πληροφορική

Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2019, 4η βιομηχανική επανάσταση, ψηφιακός μετασχηματισμός

Ο αρχαιότερος θεσμός Θερινού Σχολείου στην Ελλάδα έγινε φέτος 54 χρονών. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις θετικές επιστήμες, στρατηγικές και κατευθύνσεις στην αγορά εργασίας, δεξιότητες στην υψηλή τεχνολογία, ηθική και δεοντολογία στην έρευνα ήταν από τα θέματα που το φετινό σχολείο ανέδειξε απευθυνόμενο σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Για 54η συνεχή χρονιά ο Δημόκριτος, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργάνωσε, από 1 έως 11 Ιουλίου 2019, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Την πρώτη εβδομάδα (1-5/7/2019 ) πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και “Στρογγυλά Τραπέζια” που πραγματεύονταν σημαντικά επίκαιρα θέματα: Κλιματική αλλαγή και Περιβάλλον, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Καρκίνος και Γήρανση, CERN και Κοσμολογία, και τέλος Νανοτεχνολογία.

Επιπλέον, δόθηκαν εξειδικευμένες ομιλίες σε πέντε διαφορετικές επιστημονικές περιοχές:
• Επιστήμες Υγείας
• Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
• Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
• Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
• Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η ομιλία "Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ. Η πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού" εντάσσεται στις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος.

Τσαρμπόπουλος Μιχάλης Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital Officer και Επικεφαλής του Τομέα Global Transaction Banking, EUROBANK

O Μιχάλης Τσαρμπόπουλος είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital Officer και Επικεφαλής του Τομέα Global Transaction Banking της Eurobank.

Η Γενική Διεύθυνση Group Digital Banking έχει ως κύρια ευθύνη τον σχεδιασμό, την επίβλεψη και την υποστήριξη της στρατηγικής και των βέλτιστων πρακτικών για την υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και την παροχή καινοτόμων προτάσεων και υπηρεσιών στους πελάτες της Τράπεζας. O Τομέας GTB περιλαμβάνει μεγάλο εύρος τραπεζικών υπηρεσιών όπως Payments & Cash Management, Trade & Supply Chain Finance, Securities Services, Fund Administration, Correspondent Banking και Financial Institutions, Credit Risk Analysis, καθώς και καινοτόμων εργαλείων ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, με κύρια την ψηφιακή πύλη Exportgate.gr – Member of the Trade Club Alliance.

Ο Μιχάλης εργάζεται στην Eurobank τα τελευταία 12 χρόνια και έχει διαχρονικά υπηρετήσει σε καίριες θέσεις του Ομίλου Eurobank, ως Επικεφαλής Institutional Transaction Services και ως Επικεφαλής του Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Wholesale Banking της Eurobank. Πριν την ένταξή του στο δυναμικό της Τράπεζας Eurobank διετέλεσε Manager of Strategic Initiatives στην HSBC Ελλάδος και Management Consultant στην Boston Consulting Group.

Είναι κάτοχος MBA από το Simon Business School of the University of Rochester, NY και πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Σχετικές ομιλίες

Κύκλος 3: Ελληνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα - μια δύσκολη σχέση με μέλλον 108:35

Ιουν 11, 2018

Κύκλος 3: Ελληνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα - μια δύσκολη σχέση με μέλλον

Γεωργακοπούλου Ρούλα Διβάνη Λένα Κουσούλης Λευτέρης Παναγιωτόπουλος Παναγής Παπαβασιλείου Βασίλης Παπαδημητρίου Δημήτρης Σκαμπαρδώνης Γιώργος Χωμενίδης Χρήστος Κανέλλης Ηλίας

Γλώσσα: Ελληνική