Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Παπαδημητρίου Βάσω

Γενική Διευθύντρια, ΣΕΒΤ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο, την ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master of Laws) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο London School of Economics (LSE) της Αγγλίας. Μέσα από το ρόλο της συμβάλλει στην επικοινωνία και συνεργασία του Συνδέσμου με τα θεσμικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την προώθηση των θέσεων και απόψεων του κλάδου και τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση των πολιτικών για θέματα ανταγωνιστικότητας, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, καινοτομίας, αειφόρου ανάπτυξης και ενημέρωσης του καταναλωτή.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ. Μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας "Food for Life", που έχει στόχο τον καθορισμό των εθνικών ερευνητικών προτεραιοτήτων και τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη. Μέλος της Επιτροπής των Γενικών Διευθυντών (CDG) της Συνομοσπονδίας των Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FoodDrinkEurope) και ιδρυτικό Μέλος της κοινοπραξίας των 12 Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Τροφίμων, «SPES GEIE» για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας στις ΜΜΕ. Επίσης συμμετείχε ενεργά στις δράσεις για τη συγκρότηση της Εθνικής Πλατφόρμας για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία με στόχο την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τη διατροφή και την ενημέρωση των καταναλωτών.

ΟΜΙΛΙΕΣ