Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Αναζητώντας Ευτυχία

Σακκάς Παύλος, Πουρναροπούλου Κατερίνα, Δερλώπας Άγγελος

26 Φεβρουαρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 57:34 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 2242
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Σακκάς Παύλος
Πουρναροπούλου Κατερίνα
Δερλώπας Άγγελος

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
26/02/2015

Διάρκεια
57:34

Εκδήλωση
Σεμινάρια Οδού Αθηνάς

Χώρος
Αίθουσα Eco 2 (Βλαχάβα 6-8 Μοναστηράκι)

Διοργάνωση
Όμιλος Economia
Εκδόσεις Κέρκυρα - Economia Publishing

Κατηγορία
Ψυχολογία / Ψυχική Υγεία

Ετικέτες
ευτυχία, ευτυχισμένη ζωή

Οι Εκδόσεις Κέρκυρα - Economia publishing ξεκινούν για το 2015 σειρά σεμιναρίων με διδάσκοντες έμπειρους και καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες και με σκοπό την ανάπτυξη και εξάσκηση της κριτικής σκέψης και την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. 

Τα σεμινάρια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας: τρόποι να είμαστε ευτυχισμένοι, μυστικά της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις, κάποτε η ελληνική βιομηχανία: πράξεις του παρελθόντος - μαθήματα του μέλλοντος, κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτής της σειράς εντάσσεται και η εκδήλωση με τίτλο «Αναζητώντας ευτυχία» που έγινε με αφορμή το βιβλίο του Richard Layard «Ευτυχία. Μαθήματα από μια νέα επιστήμη» και κατά τη διάρκεια της οποίας ένας ψυχίατρος, μία κοινωνική ψυχολόγος και ένας life coach συζήτησαν για τους παράγοντες που οδηγούν σε μια ευτυχισμένη ζωή και προσπάθησαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

-Τί είναι ευτυχία;
-Ποιές είναι οι αιτίες της ευτυχίας και τί έχει τη μεγαλύτερη σημασία;
-Τί θα έπρεπε να κάνουμε με διαφορετικό τρόπο για να ζήσουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή;
 
Ομιλητές, ήταν οι:

Παύλος Σακκάς, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Κατερίνα Πουρναροπούλου, Health, Community and Development MSc LSE
Άγγελος Δερλώπας, Iδρυτής Positivity Coaching
 

Σακκάς Παύλος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Ο Παύλος Σακκάς μεγάλωσε μέσα στην Ψυχιατρική. Ο πατέρας του ψυχίατρος και ο νονός του καθηγητής της Ψυχιατρικής. Ο ίδιος συμπλήρωσε τριάντα χρόνια στη μαχόμενη Ψυχιατρική και είναι αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόι στο Σικάγο. Έχει λάβει υποτροφίες από το ΙΚΥ και το Ίδρυμα Ωνάση και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, με εκατοντάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι η διδασκαλία. Όλα αυτά τα χρόνια της μακράς ακαδημαϊκής του καριέρας, έχει μυήσει στην Ψυχιατρική χιλιάδες φοιτητές και εκατοντάδες ειδικευόμενους ψυχιάτρους. Ακόμα με συχνές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, προσπαθεί να φέρει πιο κοντά στο κοινό τα μηνύματα της σύγχρονης Ψυχιατρικής και των σημαντικών επιστημονικών εξελίξεων που έχουν συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ανήσυχο πνεύμα ο Π. Σακκάς, διατύπωσε νέες ρηξικέλευθες απόψεις, που αφορούν σε πολλά, σκοτεινά ακόμα σημεία της Ψυχιατρικής. Επιπλέον, στην άσκηση της αναγνωρισμένης κλινικής του δουλειάς, εφάρμοσε ιδιαίτερες, προσωπικές τεχνικές προσέγγισης του ασθενούς. Οι επιδόσεις στον ερευνητικό τομέα αποτυπώνονται σε πάνω από 200 δημοσιευμένα άρθρα στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Για τα άρθρα του αυτά ο Π. Σακκάς αναφέρεται περισσότερες από 300 φορές στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

Πουρναροπούλου Κατερίνα Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing, Όμιλος Economia – Εκδόσεις Κέρκυρα

Η Κατερίνα Κ. Πουρναροπούλου είναι πτυχιούχος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πολιτικής Επικοινωνίας του City University και του τμήματος Κοινωνικής Ψυχολογίας του London School of Economics. Τα προηγούμενα έτη είχε διατελέσει υπεύθυνη προώθησης προγραμμάτων υγείας και πρόληψης στον όμιλο διαγνωστικών κέντρων «Ιατρική Διάγνωση», ενώ διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει βραβευθεί για την προσφορά της και για την οργάνωση εθελοντικών δράσεων με σκοπό την προώθηση υγιεινών συμπεριφορών, ενημέρωση και πρόληψη νοσημάτων όπως ο καρκίνος, και στήριξη ευπαθών ομάδων μέσω ιατρικών αποστολών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.  Συγγραφικά έχει συμμετάσχει σε διάφορες μελέτες, έρευνες και οδηγούς όπως «μελέτη του ιατρικού τουρισμού» «ο οδηγός του πολίτη για τα αυτοάνοσα νοσήματα» και «Δημοκρατία, Πολίτες και Πολιτική Υγείας». Επί του παρόντος έχει αναλάβει καθήκοντα επικοινωνίας και marketing στον όμιλο economia (Εκδόσεις Κέρκυρα) και ταυτόχρονα σπουδάζει στο πρόγραμμα Digima (e-digital marketing) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Δερλώπας Άγγελος Iδρυτής Positivity Coaching

Ο Άγγελος Δερλώπας είναι διαπιστευμένος coach, εκπαιδευτής για coaches και επαγγελματίες μέντορες και γενικός γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας coaching ICF στην Ελλάδα. Έχοντας διανύσει 20ετή πορεία στο management με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Ψυχολογία, είναι ιδρυτής της Positivity Coaching μέσω της οποίας προσφέρει πιστοποιημένη εκπαίδευση στο coaching, ατομικές συνεδρίες και προγράμματα εσωτερικού mentoring σε επιχειρήσεις. Προωθεί την ενεργή συνεισφορά, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και συνεργάζεται για την προαγωγή εξαιρετικά ενδιαφερόντων projects.

Σχετικές ομιλίες