Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Προσομοιωτής ανθρώπινης συμπεριφοράς πλήθους (agent-based) και εφαρμογές Machine Learning - Παρουσίαση/Demo

Νταβέας Στέλιος, Θωμόπουλος Στέλιος

14 Ιουλίου 2020

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:21:36 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 89

Για 55η συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργάνωσε, από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου 2020, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Φέτος τo Θερινό Σχολείο ήταν διαφορετικό. Όλες οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Κάθε ημέρα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και περιείχε θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν επίσης και σε διάφορα Στρογγυλά Τραπέζια που πραγματεύονταν σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:

• Επιστήμες Υγείας
• Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
• Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
• Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
• Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες.

Το BLOD ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση του βίντεο.

Νταβέας Στέλιος Συνεργαζόμενος Ερευνητής, Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων, Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ο Στέλιος Νταβέας αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016. Στα προσόντα του συμπεριλαμβάνονται η ανάπτυξη λογισμικού σε C/C++, JAVA και άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Ως φοιτητής πληροφορικής, έχει μελετήσει σε βάθος τόσο τους θεωρητικούς όσο και τους τεχνικούς τομείς της επιστήμης. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα των Υπολογιστικών Συστημάτων όπου πραγματεύεται ενδελεχώς όλα τα ζητήματα σχετικά με τη σχεδίαση και τη βελτιστοποίηση του υλικού και του λογισμικού των υπολογιστικών συστημάτων.

Από τον Οκτώβριο του 2016 εργάζεται στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και έχει αναλάβει την ανάπτυξη και συντήρηση λογισμικού (όπως προσθήκη νέων λειτουργιών και αναβάθμιση της έκδοση της γλώσσας C++ 98 σε C++ 11/14/17), κυρίως στο λειτουργικό iCrowd, τη πλατφόρμα εξομοίωσης του εργαστηρίου.

Θωμόπουλος Στέλιος Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

Ο Στέλιος Χ. Α. Θωμόπουλος έχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και Μεταπτυχιακό (M.S.) Διδακτορικό (Ph.D.) τίτλο από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Buffalo, NY. Έχει συγγράψει ή συμμετάσχει στη συγγραφή πάνω από 150 δημοσιεύσεων σε έγκριτα περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία με πάνω από 750 ετεροαναφορές. Είναι κάτοχος της Πατέντας ΗΠΑ με αριθμό 5,978,495. Έχει υπηρετήσει σαν Σύμβουλος στην Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ, στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Υπουργείο Άμυνας, και την βιομηχανία της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Είναι ιδρυτής της Intelnet Inc., της πρώτης εταιρίας στις ΗΠΑ που προσέφερε ολοκληρωμένες βιομετρικές λύσεις για έλεγχο ταυτότητας στη βιομηχανία και τις ένοπλες δυνάμεις παγκόσμια. Υπηρέτησε ως ο πρώτος Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency Joint Communication Board). Ο Δρ. Θωμόπουλος είναι Συντονιστής και Τεχνικός Υπεύθυνος του έργου OPTI-TRANS που χρηματοδοτήθηκε από της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Πρόγραμμα Galileo. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικά και των ΗΠΑ. Έχει χρηματίσει Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος την περίοδο 1998-2003, όπου και παραμένει σήμερα σαν Διευθυντής Έρευνας και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Συστημάτων.

Σχετικές ομιλίες