Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ιοντικές τεχνικές ανάλυσης

Λαγογιάννης Αναστάσιος

17 Ιουλίου 2020

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:27:19 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 80
Ομιλητές
Λαγογιάννης Αναστάσιος

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
17/07/2020

Διάρκεια
00:27:19

Εκδήλωση
55ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Χώρος
Διαδικτυακή εκδήλωση

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες

Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2020, ιοντικές τεχνικές ανάλυσης

Για 55η συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργάνωσε, από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου 2020, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Φέτος τo Θερινό Σχολείο ήταν διαφορετικό. Όλες οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Κάθε ημέρα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και περιείχε θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν επίσης και σε διάφορα Στρογγυλά Τραπέζια που πραγματεύονταν σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:

• Επιστήμες Υγείας
• Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
• Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
• Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
• Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής Πυρηνική & Σωματιδιακή Φυσική - CERN.

Το BLOD ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση του βίντεο.

Λαγογιάννης Αναστάσιος Ερευνητής, Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ο Δρ. Λαγογιάννης γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έλαβε το διδακτορικό του το 2001. Για τη διδακτορική του διατριβή, πραγματοποίησε πειραματική εργασία στο GANIL στην Caen της Γαλλίας, που επικεντρώθηκε στη δομή των εξωτικών ελαφρών πυρήνων χρησιμοποιώντας σκέδαση πρωτονίων σε αντίστροφη κινηματική με ραδιενεργές ακτίνες. Ταυτόχρονα ήταν επισκέπτης ερευνητής στο CEA-Saclay (Gif-sur-Yvette, Γαλλία). Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 2003, διορίστηκε ως βοηθός ερευνητής στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και ήταν υπεύθυνος για τις εργασίες αναβάθμισης στον επιταχυντή Tandem. Ήταν επισκέπτης επιστήμονας σε ορισμένα ευρωπαϊκά εργαστήρια τα τελευταία 2 χρόνια, όπου πραγματοποίησε έρευνα στους τομείς της πυρηνικής αστροφυσικής και της πυρηνικής δομής. Είναι υπεύθυνος για πολλά προγράμματα συνεργασίας που σχετίζονται με πυρηνικές αναλυτικές τεχνικές με χρήση δέσμης ιόντων. Υπήρξε μέλος των οργανωτικών επιτροπών όλων των πρόσφατων εργαστηρίων και διεθνών συνεδρίων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Τα τελευταία 4 χρόνια, έχει εκπαιδεύσει σχεδόν όλους τους μαθητές που πραγματοποίησαν πειραματική εργασία στο εργαστήριο Tandem για την απόκτηση διπλώματος σε βασικές πυρηνικές τεχνικές και οργανομετρία. Τον Δεκέμβριο του 2007, εξελέγη επιστημονικός ερευνητής. Έχει συγγράψει 40 άρθρα με ομότιμη αναθεώρηση και 15 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων.

Σχετικές ομιλίες