Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

O Τομέας της Ενέργειας και η Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα

Σκρέκας Κώστας, Νικολάου Διονύσης, Βέττας Νίκος, Μανιάτης Γιώργος, Σδούκου Αλεξάνδρα, Καρτάλης Κωνσταντίνος, Μαύρος Κωνσταντίνος, Νάντσου Θεοδότα, Κουντούρη Φοίβη, Γεωργακόπουλος Θοδωρής

28 Απριλίου 2021

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 02:27:42 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 192

Η διαΝΕΟσις, με αφορμή τη δημοσίευση μιας εκτενούς έρευνας για τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, διοργάνωσε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για το θέμα στην οποία συμμετείχαν ειδικοί από διάφορους κλάδους.

Η Ελλάδα εκλύει κάθε χρόνο σχεδόν 100 μεγατόνους CO2 στην ατμόσφαιρα. Όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., μέχρι το 2050 θα πρέπει να έχει πάει στο «0». Είναι ένας δύσκολος, περίπλοκος στόχος. Πάνω από το 1/3 των εκλύσεων αυτών σχετίζεται με την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεγάλες και σημαντικές αλλαγές σε αυτό τον τομέα θα είναι απαραίτητες.

Τι θα σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε & καταναλώνουμε ενέργεια; Πώς θα πρέπει να μοιάζει ένα “Greek Green Deal”; Πώς θα υλοποιηθεί πρακτικά αυτή η μεγάλη μεταβολή χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο ζωής, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή; Πώς θα μπορούσε μια στροφή σε "πράσινες" πηγές ενέργειας να προσελκύσει επενδύσεις και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας;

Ειδικοί και ερευνητές συζήτησαν για αυτά τα θέματα και προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις.

Κατά την έναρξη της συζήτησης, σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση πργαματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, ενώ την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στη συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, τοποθετήθηκαν οι:

Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης για τον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα.
Γιώργος Μανιάτης, Υπεύθυνος Έρευνας Κλαδικών Μελετών, ΙΟΒΕ - μέλος της ερευνητικής ομάδας της μελέτης για τον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα.
Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Επικουρικού Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων.
Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.
Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής Πολιτικής, WWF Ελλάς.
Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος World Academy of Art and Science, εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE), Συμπρόεδρος του UN SDSN Europe, Διευθύντρια του EIT Climate KIC Hub Ελλάδος.

Το BLOD ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση του βίντεο της εκδήλωσης.

Σκρέκας Κώστας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, University of Birmingham, UK).

Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 15 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Στις γενικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέχθηκε Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους. Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε ξανά πρώτος σε ψήφους Βουλευτής.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στις 5 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Νικολάου Διονύσης Γενικός Διευθυντής, διαΝΕΟσις

Ο Διονύσης Νικολάου, Γενικός Διευθυντής της «διαΝΕΟσις» από τον Ιούνιο 2015, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc) στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας.

Γεννήθηκε στο Χάβαρι Ηλείας το 1947, ομιλεί Αγγλικά, είναι έγγαμος και έχει 2 κόρες.

Διετέλεσε Πρόεδρος δ.σ. του ΙΒΕΠΕ, εκπαιδευτικού βραχίονος του ΣΕΒ (2012 – 2015) ως και Γενικός Διευθυντής και μέλος του δ.σ. του ΣΕΒ  (2006 – 2012).

Διαθέτει βαθιά γνώση της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, ανάπτυξης επενδυτικών σχεδίων και στρατηγικού σχεδιασμού.

Ο Διονύσης Νικολάου υπήρξε από το 1983 ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της τότε ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ με πλούσια εμπειρία σε όλους τους κλάδους της όπως γάλα, χυμούς, παγωτά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, διετέλεσε Αντιπρόεδρος δ.σ. και Διεθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. (1996 – 2005) και ηγήθηκε της επέκτασης της εταιρείας στην Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη με την ίδρυση θυγατρικών παραγωγικών μονάδων και δικτύων διανομής στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία.

Στα προηγούμενα χρόνια ήταν Marketing Director της εταιρείας (1983 – 1992) με κύρια ευθύνη την ανάπτυξη και το λανσάρισμα δεκάδων νέων καινοτόμων προϊόντων και ισχυρών brands στο γάλα, τα παγωτά και τους χυμούς όπως LIFE, MILΚO, MAGNUM κ.α.

Ακολούθως ανέλαβε την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου και την οργάνωση – διοίκηση της νεοϊδρυθείσας αυτοτελούς μονάδας γιαουρτιού ΔΕΛΤΑ με 250 θέσεις εργασίας ως Γενικός Διευθυντής (1992 – 1996).

Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος δ.σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος» (2004 – 2010) και μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Βέττας Νίκος Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ - Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γενικός διευθυντής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών από το 2013. Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003, όπου έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Τμήματος Οικovoμικής Επιστήμης και μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Kάτοχος διδακτορικού από το University of Pennsylvania, ΗΠΑ. Έχει εργαστεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Duke University στις ΗΠΑ και Επισκέπτης Καθηγητής στο ΙNSEAD στη Γαλλία και τη Σιγκαπούρη. Είναι Associate Editor του International Journal of Industrial Organization, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του European Association for Research in Industrial Economics και Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, ενώ έχει υπάρξει Associate Editor του Journal of the European Economic Association και του Journal of Industrial Economics. Έχει υπηρετήσει ως τακτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και μέλος του European Advisory Group for Competition Policy της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Έχει δημοσιεύσεις στο International Economic Review, European Economic Review, Rand Journal of Economics, Review of Economic Studies και άλλα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά. Συνδιοργανωτής από το 2002 του Conference for Research on Economic Theory and Econometrics και εκ των επιμελητών του Beyond Austerity (MIT Press, 2017) - Πέρα από τη Λιτότητα (ΠΕΚ, 2017). Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακού Σχεδίου («Επιτροπής Πισσαρίδη») για την Ελληνική Οικονομία, 2020.

Μανιάτης Γιώργος Υπεύθυνος Έρευνας Κλαδικών Μελετών, ΙΟΒΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Masters από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Οικονομική Πολιτική. Έχει εργαστεί στο ΙΟΒΕ ως ερευνητής και στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως ειδικός επιστήμονας. Από τον Ιούλιο του 2007 είναι υπεύθυνος του τμήματος κλαδικών μελετών του ΙΟΒΕ.

Σδούκου Αλεξάνδρα Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Έχει πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Ευρωπαϊκές & Οικονομικές Σπουδές. Το 2010 παρακολούθησε ειδικό πρόγραμμα σπουδών Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Τελειώνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ακολούθησε τη μάχιμη δικηγορία για 5 χρόνια.

Από το 2004 ασκεί καθήκοντα ειδικής νομικής Συμβούλου σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος στα αρμόδια Υπουργεία.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος του Υφυπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στη συνέχεια Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Από το 2007 είναι Στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Καρτάλης Κωνσταντίνος Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος, ΕΚΠΑ - Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης είναι Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή καθώς και της αντίστοιχης Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής. Είναι εμπειρογνώμονας της ΕΕ στο πρόγραμμα Urban Innovation Actions καθώς και σε αυτό για Net Zero Cities και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Οικολογικά Σχολεία. Έχει διατελέσει μέλος του Επικουρικού Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Εκπαίδευσης της UNESCO.

Μαύρος Κωνσταντίνος Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος διαθέτει σημαντική εμπειρία, διεθνώς, στον κλάδο ενέργειας και υποδομών, στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας. Επί σειρά ετών, εργάστηκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει διοικήσει επιχειρήσεις ενέργειας και τεχνολογίας. Δραστηριοποιείται, επίσης, στο χώρο των επενδύσεων μέσω κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (Συνιδρυτής και General Partner στο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Velocity.Partners), υποστηριζόμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Είναι κάτοχος MSc Finance από το Imperial College London και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία προγράμματα μετεκπαίδευσης Executive Education στα χρηματοοικονομικά και στην Ενέργεια στο Harvard Business School. Είναι ενεργό μέλος σε διεθνείς οργανισμούς κι έχει διατελέσει επισκέπτης ομιλητής στο Athens University International MBA program.

Νάντσου Θεοδότα Επικεφαλής Περιβαλλοντικής Πολιτικής, WWF Ελλάς

Η Θεοδότα Νάντσου γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και σπούδασε φιλοσοφία, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην περιβαλλοντική ηθική, στο Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ της Βρετανίας. Από το 1990 ασχολείται ενεργά με το χώρο των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Από το 1991 ξεκίνησε να συνεργάζεται εθελοντικά με το «νεογέννητο» τότε γραφείο του WWF στην Ελλάδα.

Από το 1993 είναι μόνιμο στέλεχος του WWF Ελλάς, στο οποίο έχει αναλάβει το συντονισμό του τομέα περιβαλλοντικής πολιτικής.

Έχει γράψει και δημοσιεύσει στον έντυπο Τύπο, σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και συλλογικούς τόμους πολλά άρθρα και παρεμβάσεις για ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής.

Κουντούρη Φοίβη Καθηγήτρια & Διευθύντρια Εργαστηρίου Έρευνας ReSEES, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος & των Φυσικών Πόρων

Η Kαθηγήτρια Δρ. Φοίβη Κουντούρη είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομική και Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι καθηγήτρια Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι η εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE), με περισσότερους από 1200 συνεργαζόμενους επιστημονικούς φορείς σε περισότερες από 75 χώρες μέλη. Το επιστημονικό έργο της Καθηγήτριας Κουντούρη την κατατάσσει στο 1% των γυναικών οικονομολόγων παγκοσμίως, με 15 βιβλία και μονογραφίες και πάνω από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη είναι επίσης ιδρύτρια και Επιστημονική Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου Research Laboratory on Socio-Economic and Environmental Sustainability (ReSEES) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεργάτης καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας του https://www.athena-innovation.gr/en/home όπου διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Είναι επίσης συμπρόεδρος του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη UN SDSN και συμπρόεδρος του UN SDSN Greece, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών για το Περιβάλλον και την Οικονομία (ICRE8) και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλευτικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δασικoύ Ινστιτούτου. Είναι μέλος της World Academy of Art and Science. Πρόσφατα ίδρυσε το think tank «European Cluster on Sustainability Transition».

Στο παρελθόν είχε ακαδημαϊκές θέσεις στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του Reading και στο London School of Economics. Ενεργεί ως σύμβουλος στην European Commission, World Bank, EIB, EBRD, OECD, UN, NATO, WHO και άλλους διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, και στις πέντε ηπείρους. Είναι μέλος της Πρωθυπουργικής Επιτροπής για το δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και της επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κατέχει παγκόσμιο ηγετικό ρόλο ως UN SDSN στις ακόλουθες πρωτοβουλίες: για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, για τις πρωτοβουλίες για Αειφορία σε Ναυτιλία και Λιμάνια και για την πρωτοβουλία 4-seas Blue Growth.

Είναι επίσης μέλος του δικτύου CEPR (Κέντρο Ευρωπαϊκής και Πολιτικής Έρευνας) (RPN) για Κλιματική Αλλαγή και μέλος της Επιτροπής New Lancet COVID-19.

Από το 1997, έχει συντονίσει περισσότερα από 80 διεπιστημονικά προγράμματα έρευνας και έχει προσελκύσει σημαντική ανταγωνιστική ερευνητική χρηματοδότηση, ενώ έχει εποπτεύσει περίπου 30 διδακτορικούς φοιτητές. Συντονίζει το EIT Climate KIC Accelerator και έχει ηγετικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Οικοσύστημα Επιτάχυνσης Καινοτομίας. Η καθηγήτρια Κουντούρη και η μεγάλη διεπιστημονική της ομάδα (περισσότεροι από εκατό ερευνητές) έχουν παράγει αποτελέσματα έρευνας και πολιτικής που συνέβαλαν στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών και στην επιτάχυνση της μετάβασης προς μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η Καθ. Κουντούρη έχει δώσει ομιλίες και διαλέξεις σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει βραβεία για ακαδημαϊκή αριστεία συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικής επιχορήγησης Synergy του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).

Γεωργακόπουλος Θοδωρής Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Advisory Board διαΝΕΟσις

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος, αρθρογράφος σε περιοδικά, μεταφραστής, επιμελητής κειμένων, και υπεύθυνος ψηφιακών media σε μεγάλο ελληνικό ΜΜΕ. Ήταν συνιδρυτής ενός digital media startup, ενώ έχει εργαστεί και ως μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων. Σήμερα είναι μέλος του Advisory Board του ανεξάρτητου μη-κερδοσκοπικό ερευνητικού οργανισμού «Διανέοσις» και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Καθημερινή και σε άλλα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία: Ένα εφηβικό μυθιστόρημα («Πέρα από την Καταιγίδα», Οξύ, 2006), μια συλλογή δημοσιογραφικών κειμένων («Αληθινές Ιστορίες», Introbooks, 2011), μια συλλογή άρθρων γνώμης («Πράγματα Που Σκέφτομαι Στο Ντους, e-book Καστανιώτης, 2014), ένα μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση («Φεβρουάριος», Καστανιώτης, 2012) και μία αστυνομική ιστορία στα αγγλικά, με τ' όνομα "Lost and Found". Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο προσωπικό του site και στο Twitter (@tgeorgakopoulos).

Ιστότοπος του Θοδωρή Γεωργακόπουλου

Σχετικές ομιλίες