Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Μικρή παρέμβαση

Κολυδάς Θοδωρής

22 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 08:32 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 164
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Κολυδάς Θοδωρής

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
22/09/2018

Διάρκεια
08:32

Εκδήλωση
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΙΑ΄ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα - Λαύριο»

Χώρος
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Διοργάνωση
Σωματείο "Διάζωμα"

Κατηγορία
Πολιτιστική διαχείριση

Ετικέτες
Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, Τριλογία της Αθήνας, Ελευσίνα, Αθήνα, Λαύριο

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΙΑ΄ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με κεντρικό θέμα «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο», η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο και συγκεκριμένα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο.

Η ολοκλήρωση των εργασιών ήρθε ως επιβεβαίωση για την σταθερή προσήλωση του Διαζώματος στην ανάπτυξη και προοπτική του προγράμματος της τριλογίας της Αθήνας. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Κράτος, Περιφέρεια, Δήμοι, Ιδιωτικός τομέας) για τη συγκρότηση και την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.

Επίσης, φέτος είναι ήταν μία ιδιαίτερη, συμβολική και εορταστική Γενική Συνέλευση, καθώς το Σωματείο έκλεισε 10 χρόνια λειτουργείας. Μέσα από τον απολογισμό του προέδρου του Σωματείου, αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος ξετυλίχθηκε μπροστά στα μέλη και τους φίλους καρέ – καρέ όλη η 10ετία και οι δράσεις του Διαζώματος.

Επιπλέον, προχώρησε ομόφωνα η τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και συγκεκριμένα των άρθρων 3 και 4, προκειμένου να εναρμονιστεί με την ιστορική, πνευματική και βιωματική πορεία του Σωματείου και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, στα άρθρα 3 και 4 ενθυλακώθηκε η φιλοσοφία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των μνημείων και των νέων προγραμμάτων, όπως οι Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, καθώς και η ανάδειξη της πτυχής «κοινό αγαθό» ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ταυτότητας του Σωματείου.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις Εναρκτήριες ομιλίες με θέμα την «Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο» με έμφαση στον πόλο του Λαυρίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.


Κολυδάς Θοδωρής Μετεωρολόγος - Μέλος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

Γεννήθηκε το 1959 στις Στενιές Άνδρου, όπου και έζησε μέχρι την αποφοίτησή του, το 1976, από το Εμπειρίκειο Ναυτικό Γυμνάσιο. Ακολούθησαν οι Πανεπιστημιακές του σπουδές στο Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αργότερα οι Μεταπτυχιακές, στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο τη Μετεωρολογία.

Αρχικά απασχολήθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Μαθηματικών για δύο χρόνια. Από το 1986 έως σήμερα εργάζεται στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του αφορά στον τομέα της πρόγνωσης του καιρού. Έχει διατελέσει Τμηματάρχης της Μετεωρολογικής Σχολής καθώς και Διευθυντής Υπηρεσιών της ΕΜΥ.

Έχει εξειδικευθεί σε θέματα πολιτικής χρήσης και αξιοποίησης μετεωρολογικών δεδομένων και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, ενώ έχει υπάρξει εισηγητής θεμάτων Πολιτικής Προστασίας στo Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλά ΜΜΕ και από το 1996 έως το 2018 επιμελείτο των δελτίων καιρού του Mega Channel, έχοντας επίσης αναλάβει την καθημερινή μετεωρολογική ενημέρωση, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Σχετικές ομιλίες