Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Management of Phonons: Towards Giant Thermoelectric Effect (GTE) in "Graded Porous/Compositemicro-nanostructured composite Thermoelectric Materials"

Νιάρχος Δημήτριος

8 Ιουλίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 41:13 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 907
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Νιάρχος Δημήτριος

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
08/07/2014

Διάρκεια
41:13

Εκδήλωση
49ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Χώρος
ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες

Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2014, φωνόνια

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 7 έως 18 Ιουλίου 2014 Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου καλύπτουν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:

  • Περιβάλλον – Ενέργεια – Ασφάλεια
  • Προηγμένα Υλικά, Μικρο – Νανοτεχνολογία & Διατάξεις
  • Βασική Έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
  • Επιστήμες Ζωής
  • Νέες Τεχνολογίες και Πολιτιστική Κληρονομιά

Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου  πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού  και του ΕΚΕΦΕ ''Δ''.

Νιάρχος Δημήτριος Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ο Δημήτριος Νιάρχος έχει διατελέσει Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» την περίοδο 2005-2010. Πτυχιούχος Φυσικού Τμήματος (1972) και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (1978) συνέχισε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου-Argonne National Lab- ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης από το 1978-1981, και από το 1981-1985 ως Επικουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Σικάγου (Illinois Institute of Technology). Από το 1985 Ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών, υπεύθυνος του εργαστηρίου μαγνητικά υλικά. Διετέλεσε Διευθυντής του ΙΕΥ από το 1994-1999, Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» από το 1996-1999 και επισκέπτης καθηγητής το 1989 στο Πανεπιστήμιο J. Fourier και στο Lab Lois Neel. Στο διάστημα της ερευνητικής και ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας έχει συντονίσει 19 διδακτορικές διατριβές, έχει δώσει μεγάλο αριθμό (>50) προσκεκλημένων ομιλιών και σεμιναρίων σε Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και Ιαπωνία, έχει οργανώσει συνέδρια και θερινά σχολεία και είναι μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 350 εργασίες σε περιοδικά με κριτές και άλλες 150 σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με πάνω από 3100 αναφορές στις εργασίες του. Τα τελευταία 24 χρόνια από ανταγωνιστικά προγράμματα έχει χρηματοδοτήσει το εργαστήριο του με περίπου 8 Μ€. Έχει, επίσης, διατελέσει Εθνικός εκπρόσωπος στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της ΕΕ και στο 6-ΠΠ της ΕΕ για την Νανοτεχνολογία, πρόεδρος της Επιτροπής της ΓΓΕΤ για τις μεγάλες υποδομές και σύμβουλος σε θέματα επιστημονικής πολιτικής της ΓΓΕΤ και της ΕΕ καθώς και πολλών εταιρειών στις ΗΠΑ και ΕΕ.

Σχετικές ομιλίες