Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

ΙΑ΄Γενική Συνέλευση του Σωματείου "Διάζωμα" - Εισαγωγικές ομιλίες και χαιρετισμοί

Μπένος Σταύρος, Καλιαμπάκος Δημήτρης, Βλάδος Αναστάσιος, Κορακιανίτης Γιώργος, Λουκάς Δημήτριος, Φιλίππου Πέτρος

22 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 47:38 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 259
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΙΑ΄ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με κεντρικό θέμα «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο», η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο και συγκεκριμένα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο.

Η ολοκλήρωση των εργασιών ήρθε ως επιβεβαίωση για την σταθερή προσήλωση του Διαζώματος στην ανάπτυξη και προοπτική του προγράμματος της τριλογίας της Αθήνας. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Κράτος, Περιφέρεια, Δήμοι, Ιδιωτικός τομέας) για τη συγκρότηση και την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.

Επίσης, φέτος είναι ήταν μία ιδιαίτερη, συμβολική και εορταστική Γενική Συνέλευση, καθώς το Σωματείο έκλεισε 10 χρόνια λειτουργείας. Μέσα από τον απολογισμό του προέδρου του Σωματείου, αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος ξετυλίχθηκε μπροστά στα μέλη και τους φίλους καρέ – καρέ όλη η 10ετία και οι δράσεις του Διαζώματος.

Επιπλέον, προχώρησε ομόφωνα η τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και συγκεκριμένα των άρθρων 3 και 4, προκειμένου να εναρμονιστεί με την ιστορική, πνευματική και βιωματική πορεία του Σωματείου και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, στα άρθρα 3 και 4 ενθυλακώθηκε η φιλοσοφία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των μνημείων και των νέων προγραμμάτων, όπως οι Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, καθώς και η ανάδειξη της πτυχής «κοινό αγαθό» ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ταυτότητας του Σωματείου.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις Εναρκτήριες ομιλίες με θέμα την «Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο» με έμφαση στον πόλο του Λαυρίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.


Μπένος Σταύρος Τοπογράφος Μηχανικός - Πρόεδρος Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" - πρώην υπουργός - Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας

Ο Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1947 και είναι τοπογράφος-μηχανικός. Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας ως: Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004,  Β΄ Αθήνας 2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη. Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη διαδρομή του στη δημόσια σφαίρα είναι: α) η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 που βραβεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας) και από την Europa Nostra (Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης), β) η ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και γ) η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Καλιαμπάκος Δημήτρης Αντιπρόεδρος Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου

Ο Δρ. Δημήτρης Καλιαμπάκος είναι Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής. Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Μ.Μ.Μ. και Διευθυντής του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, αντικείμενο του οποίου είναι η προστασία και η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος και των τοπικών ευρωπαϊκών πολιτισμών. Είναι, επίσης, Πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού Associated research Centers for the Urban Underground Space (ACUUS) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη σχέση μεταλλευτικής δραστηριότητας- κοινωνίας- περιβάλλοντος, την ανάπτυξη ειδικών υπογείων έργων στις μεγάλες πόλεις, θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος των ορεινών περιοχών, ζητήματα περιβαλλοντικής οικονομίας, ενεργειακής φτώχειας κλπ. Ήταν Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πάνω από 60 ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση από κρατικούς, ιδιωτικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 180 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 4 βιβλίων. Διδάσκει προπτυχιακά μαθήματα στη Σχολή Μ.Μ.Μ. και σε τέσσερα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ε.Μ.Π..

Βλάδος Αναστάσιος Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής
Ο Αναστάσιος Βλάδος είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής από το 2001.
Κορακιανίτης Γιώργος Ουρολόγος - Μέλος Δ.Σ. του Φορέα Εθελοντισμού «ΔΙΑΝΘΟΣ»

Ο Γιώργος Κορακιανίτης είναι Ουρολόγος, Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Ολοκλήρωσε τις σπουδές στην ιατρική σχολή της Βάρνας (Βουλγαρία) το 1994 με άριστα και του αποδόθηκε Bachelor (BSc) σε αντιστοιχία με τους τίτλους των Βρετανικών πανεπιστημίων.

Το 1997 έγινε αναγνώριση του τίτλου σπουδών του ανώτατου ιατρικού ινστιτούτου Βάρνας από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός σε υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό), ξεκινάει ειδίκευση ενός κατόπιν στην ουρολογία. Ολοκληρώνει την εκπαίδευση του στην ουρολογία-ανδρολογία (νοσ. Ευαγγελισμός), στην γυναικοουρολογία (νοσ. Έλενα Βενιζέλου) και στην παιδοουρολογία (νοσ. Παίδων Αγία Σοφία) το 2004 και λαμβάνει τον τίτλο ειδικότητας ουρολογίας.

Την ίδια χρονιά λαμβάνει τον τίτλο FEBU κατόπιν εξετάσεων στο Παρίσι και άδεια διενέργειας ουρολογικών υπερήχων κατόπιν εξετάσεων από το ΚΕΣΥ.

Στο τέλος του 2004 αρχίζει την δραστηριότητά του ως ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός στο Λαύριο σε συνεργασία με μεγάλες κλινικές των Αθηνών όπως η Ευρωκλινική Αθηνών και η Ευρωκλινική Παίδων, το θεραπευτήριο Υγεία και η Βιοκλινική Αθηνών όπου εργάζεται ως υπεύθυνος του Ουροδυναμικού Εργαστηρίου.

Το 2008 λαμβάνει πιστοποίηση διενέργειας Ουροδυναμικής Μελέτης από το Bristol Urolofical Institute, μετά από εκπαίδευση και επιτυχείς εξετάσεις.

Στην διετία 2013-2014 εργάζεται με συμβάσεις εργασίας μικρού μήκους σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και συγκεκριμένα στο Bristol Royal Infirmary στο Bristol, στο Queen Elizabeth University Hospital του Λονδίνου, στο Withenshawe University Hospital στο Manchester και στο Queen Elizabeth University and Military Hospital στο Birmingham. Λαμβάνει εκπαίδευση στην εξωσωματική λιθοτριψία.

Έχει συμμετοχή σε πολυάριθμα συνέδρια και εκπαιδευτικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε ερευνητικά πρωτόκολλα με αντικείμενο τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως και τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη, υπό την εποπτεία της HECOG, με αρκετές δημοσιεύσεις εργασιών σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας (European Association of Urology).

Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Λαυρίου της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ε.ΕΛ.Ι.Α.)

Αντιπρόεδρος του συλλόγου εθελοντισμού “ΔΙΑΝΘΟΣ”.

Λουκάς Δημήτριος Δήμαρχος Λαυρίου

O Δημήτρης Λουκάς του Ευαγγέλου γεννήθηκε στο Λαύριο το 1961.

Ο πατέρας του, συνταξιούχος σήμερα, εργαζόταν στα μεταλλεία του Λαυρίου.

Είναι πατέρας δύο παιδιών αποφοίτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Δάσκαλος στο επάγγελμα, εργάστηκε για μία εικοσαετία στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Λαυρίου. Τα τελευταία έξι χρόνια, αυτής της εικοσαετίας, ήταν Διευθυντής του σχολείου του.

Το σχολείο, υπό τη διεύθυνσή του, έγινε ένα από τα ελάχιστα πρότυπα ολοήμερα σχολεία της χώρας, με έντονη πολιτιστική και περιβαλλοντική δραστηριότητα, για την οποία το σχολείο βραβεύτηκε πολλές φορές με βραβεία πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Με πρωτοβουλία του δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη διδακτική πράξη, πολλές καινοτόμες διδακτικές μέθοδοι, με τη συμβολή των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, με τη διπλή ιδιότητα του Παιδαγωγού και Διευθυντή, ενθάρρυνε δημιουργικές πρωτοβουλίες των μαθητών, με αποκορύφωμα τη δημιουργία Σχολικού Συνεταιρισμού.

Ως δάσκαλος, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και πάλεψε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και για τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού κλάδου. Για τους αγώνες αυτούς τιμήθηκε από τους συναδέλφους τους με την άκρως τιμητική θέση του Προέδρου του Συλλόγου των Δασκάλων «Κώστας Σωτηρίου» για μία τριετία.

Ως ενεργός πολίτης ανέλαβε πρωτοβουλίες για σημαντικά προβλήματα που αφορούσαν στους συμπολίτες και στην πόλη του. Ήταν και είναι μέλος πολλών οικολογικών οργανώσεων και εθελοντής για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Διεκδίκησε, για πρώτη φορά, το αξίωμα του Δημάρχου το 2002, οπότε και εξελέγη, με την παράταξη Λαυρεωτική Καινοτομία.

Το 2006, επανεξελέγη για 2η τετραετία, από την πρώτη Κυριακή, με την παράταξη Λαυρεωτική Καινοτομία-Αριστερή Παρέμβαση.

Στην οχταετία της θητείας του, αναγνωρίστηκε ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους η εργατικότητα του και χαρακτηρίστηκε από τους πολίτες του Λαυρίου, ως ο Δήμαρχος των μεγάλων έργων, ο Δήμαρχος που δημιούργησε τις υποδομές της πόλης(δίκτυο αποχέτευσης, αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού, δίκτυο ύδρευσης, αντιπλημμυρικά, ανάπλαση ιστορικού κέντρου, οδοποιία). Ο ίδιος, όμως, θεωρεί ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησης του, το μεγάλο κοινωνικό έργο της λειτουργίας προγραμμάτων της απασχόλησης και φροντίδας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στη διάρκεια της θητείας του, η πόλη του Λαυρίου καθιερώθηκε ως «η πόλη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού», αφού πολλά νέα σύγχρονα διδακτήρια κατασκευάστηκαν, ενώ στον τομέα του πολιτισμού αναπτύχθηκε πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα.

Την ίδια, όμως, ανάπτυξη είχε και ο Αθλητισμός, με νέες αθλητικές υποδομές, που φιλοξενούν σήμερα, μεγάλες πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Το 2010 οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται υπό τις αρχιτεκτονικές αλλαγές του «Καλλικράτη»και ο Δημήτρης Λουκάς με την παράταξη «Δημοτική Καινοτομία» εκλέγεται στη μείζονα αντιπολίτευση.

Από το Σεπτέμβρη του 2011 έως τον Ιούνιο του 2014 ήταν Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κερατέας. Αναλαμβάνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες, το σχολικό συγκρότημα, ανακαινίστηκε εκ βάθρων και ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν εργαστήρια για τους μαθητές. Τον Μάιο του 2014, ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, εν μέσω της τρομακτικής οικονομικής κρίσης, πιστεύει ότι ο ορθολογικός σχεδιασμός, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η αυτό οργάνωση και οι στοχευμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αποτελούν το μοναδικό δρόμο φυγής προς τα εμπρός.

Στις 25 Μαίου 2014 εξελέγη στο αξίωμα του Δημάρχου για τρίτη φορά. Όραμα του σήμερα είναι μια ισόρροπη ανάπτυξη στις δύο δημοτικές ενότητες (Λαύριο και Κερατέα) , ώστε τα αρχαία μνημεία, η πολιτιστική κληρονομιά, η βιομηχανική ταυτότητα και η αγροτική παράδοση, να συνυπάρχουν αρμονικά και να αναδείξουν το Δήμο Λαυρεωτικής σε μια ενεργή κοιτίδα πολιτισμού και σε σημαντικό πόλο έλξης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού.

Φιλίππου Πέτρος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Γεννήθηκε στα Καλύβια Θορικού Αττικής το 1956. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα φοίτησε και στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, λίγα Γαλλικά αλλά και Αλβανικά. Εργάστηκε ως Αρχαιολόγος στην Κω, στη Ρόδο, στα Μέγαρα και στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ενώ από το 1995 είναι διορισμένος φιλόλογος εκπαιδευτικός. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Σωτηρίου και έχουν δύο παιδιά.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ
Έχει επιμεληθεί και δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τα βιβλία "Άπαντα του Καλυβιώτη Αρχαιολόγου Χρίστου Πέτρου - Μεσογείτη" 1984, τους τέσσερις τόμους των Πρακτικών των Επιστημονικών Συναντήσεων Α', Β', Γ', Δ' (1984-1990) και τα "ΚΑΛΥΒΙΑ-ΘΟΡΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, Ιστορική - Αρχαιολογική Περιήγηση" 2000. Πρόσφατα (2012) επιμελήθηκε και δημοσίευσε το βιβλίο "Ημερολόγιον ελληνο-ιταλικού πολέμου του Χρίστου Ν. Πέτρου - Μεσογείτη" , (μαζί με τον Χρίστο Ι. Δημητρίου).Το 2017 δημοσίευσε το αρχείο του Σαλαμίνιου αρχαιολόγου-ιστορικού- λαογράφου-γλωσσολόγου Πέτρου Αν. Φουρίκη (1878-1936). Έχει δημοσιεύσει επίσης πολλά άρθρα για την Αρχαιολογία, Ιστορία, Λαογραφία και την Αρβανίτικη διάλεκτο της Αν. Αττικής.

Ήταν μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων και Αρχαιοτήτων Στερεάς Ελλάδας (1994-1998). Υπήρξε πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής και παραμένει μέλος της έως σήμερα, ενώ από το 2000 είναι και μέλος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής.

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ
Έχει διατελέσει Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Καλυβίων την τετραετία 1986-1990, υποψήφιος βουλευτής το 1989, Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων την τετραετία 1990-1994 και Δήμαρχος του Δήμου Καλυβίων από το 1995 έως το 2010. Από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 ήταν δήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού Αττικής. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Αντιπεριφεριάρχης Αν. Αττικής με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου. Ήταν Πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλυβίων και Πρόεδρος των Οργανωτικών Επιτροπών των Α', Β ', Γ' και Δ' Επιστημονικών Συναντήσεων Νοτιοανατολικής Αττικής (1984-1989).

Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (1991-1994) και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αν. Αττικής (1991-1992).

Επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. της Συνεργασίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νοτιοανατολικής Αττικής από το 1999 μέχρι σήμερα καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής από το 1995 μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

Εκλέχθηκε Αντιπρόσωπος της Ολομέλειας των Συνεδρίων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας για την τετραετία 1999-2002 και από τότε μέχρι σήμερα εκλέγεται ανελλιπώς.

Ήταν αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στους Δήμους και Περιφέρειες του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης μέχρι το 2006, ενώ από τότε μέχρι και το 2011 ήταν τακτικό μέλος. Επίσης ήταν μέλος του Δ.Σ. του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων Μεσογείου "Αμφικτυονία" και αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο δίκτυο πόλεων τησ Μεσογείου COPPEM. Ήταν επίσης μέλος της Επιτροπής για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε συνέδρια που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για θέματα αυτοδιοίκησης.

Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι το 2006 ήταν Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ)ενώ μέχρι το 2014 ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ. Το 2014 εξελέγη μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και αναπληρωματικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας των Δήμων και Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το βιβλιογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην παρούσα ιστοσελίδα αφορά βιβλία, άρθρα, μελέτες, ανακοινώσεις κλπ., με θέμα κυρίως την Ανατολική Αττική. Βιβλία όμως με θέμα την Αλβανολογία και τα αρβανίτικα καλύπτουν όλο τον ελλαδικό χώρο. Τα βιβλία αλλά και όλοι οι σχετικοί τίτλοι που παρουσιάζονται εδώ έχουν συγκεντρωθεί με πολύ κόπο και προσπάθεια, και θεωρήθηκε σκόπιμα να παρουσιαστούν στην παρούσα ιστοσελίδα, προκειμένου να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος αλλά κυρίως να χρησιμοποιηθούν από τον οποιονδήποτε ερευνητή και μελετητή της περιοχής της Ανατολικής Αττικής.

Σχετικές ομιλίες