Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Evolution, state and trends of nano-scale semiconductor technology

Αντωνιάδης Δημήτρης

29 Ιουνίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 53:37 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1012
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Αντωνιάδης Δημήτρης

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
29/06/2015

Διάρκεια
53:37

Εκδήλωση
3ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Τεχνολογία

Ετικέτες
Hellenic Forum 2015

Tο Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation (Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία) διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", από την Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του "Δημόκριτου" στην Αγία Παρασκευή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Bασικός στόχος είναι το Hellenic Forum να καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης των Ελλήνων επιστημόνων της Διασποράς και του εσωτερικού καθώς και η ανάπτυξη δικτύου αμφίδρομων συνεργασιών ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα.
 

Σε αυτή την προσπάθεια "γεφύρωσης - δικτύωσης" με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, το Φόρουμ επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό:

  • να αναπτύξει συνεργασίες με Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες της Διασποράς που αφορούν στη μετατροπή ερευνητικών αποτελεσμάτων σε διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα σε τομείς αιχμής που ενδιαφέρουν την εθνική οικονομία,
  • να διερευνήσουν τη λειτουργία κοινών προγραμμάτων εκπόνησης διδακτορικών (δύο χρόνια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, δύο χρόνια στην Ελλάδα),
  • να συνάψουν συνεργασίες για την υποβολή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων,
  • να αναπτύξουν αμφίδρομες μετακινήσεις νέων επιστημόνων ώστε να ελεγχθεί και να μειωθεί σε δεύτερη φάση το brain drain.
  • Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα λάβουν χώρα 23 workshops και περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι επιστήμονες, στους τομείς της νανοτεχνολογίας, ενέργειας - περιβάλλοντος, βιοεπιστήμων, πληροφορικής - τηλεπικοινωνιών καθώς και τεχνολογιών επιταχυντών με προσφορά στην κοινωνία, θα ανέβουν στο βήμα του ομιλητή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών είναι οι Δημήτρης Αντωνιάδης, καθηγητής του Ray και Μαρία Stata του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ο Δημήτρης Νανόπουλος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη Ελβετίας, ο Βασίλης Ντζιαχρήστος, Επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης (Helmholz) και καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, η Nava Swersky-Sofer, Πρόεδρος της International Commercialisation Alliance και Ιδρυτής και Πρόεδρος της Nano-Israel, και ο Barrett Bryant, Mελος της διοικούσας επιτροπής της SAC (ACM Symposium on Applied Computing ) και της EAPLS.

Αντωνιάδης Δημήτρης Ray and Maria Stata Professor of Electrical Engineering, MIT Microsystems Technology Laboratories

Ο Δημήτρης A. Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Φυσικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1970) και κάτοχος MS και Ph.D. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 1972 και το 1976 αντίστοιχα. Διδάσκει στο MIT από το 1978 και σήμερα είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών, IEEE Fellow, και αποδέκτης πολλών επαγγελματικών βραβείων. Έχει συνεισφέρει στους τομείς των διεργασιών στερεής κατάστασης και των ηλεκτρονικών συσκευών, των κβαντικών συσκευών επίδρασης, και τη μηχανική συσκευών CMOS. Η τρέχουσα έρευνά του είναι σε ηλεκτρονικές συσκευές νανοκλίμακας με υλικά Si, Ge και ΙΙΙ-V.

Σχετικές ομιλίες