Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Εναρκτήρια εκδήλωση του 7ου κύκλου του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης - Μικρές Δωρεές, Μεγάλες Ιδέες»

Clarke Jennifer, Παλαιολόγου Σταυρούλα, Θεοδωρακάκου Πηνελόπη, Σπυριδάκη Αργυρώ, Παναγιωτόπουλος Αλέξανδρος, Καραγκούνη Λητώ

11 Μαρτίου 2024

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 01:11:53 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 162
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Δέκα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και ανακοινώνουν Δημόσια Πρόσκληση για συμμετοχή στον 7ο χρηματοδοτικό κύκλο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» απευθύνεται σε μικρές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζει στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους, καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητά τους.

Για τον νέο κύκλο του Προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε το 2015 και έχει χρηματοδοτήσει 157 δράσεις με περισσότερους από 50.000 ωφελούμενους, συμπράττουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Helidoni Foundation.

Τον νέο κύκλο του προγράμματος συντονίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στο πλαίσιο του 7ου κύκλου του Προγράμματος θα ενισχυθούν έως 36 δράσεις με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) εκάστη, οι οποίες θα έχουν διάρκεια έως 8 μήνες και θα εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες  θεματικές ενότητες, που έχουν καθοριστεί από τους χρηματοδότες του Προγράμματος:

I.Κοινωνική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)

II.Παιδί και Υγεία (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου)

III. Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας Ενηλίκων (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού Και Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ)

IV.Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Επισιτιστικής Κρίσης (The Hellenic Initiative Canada)

V. Προστασία του Περιβάλλοντος

i.Προστασία της Χλωρίδας και της Πανίδας στο Αστικό και Περιαστικό Περιβάλλον (Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη)
ii.Προστασία Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Θάλασσες, Λίμνες, Ποτάμια και Υγροβιότοποι (Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης)
iii.Προστασία Δασικών και Άλλων Χερσαίων Οικοσυστημάτων (Costas M. Lemos Foundation)

VI.Κοινωνική Καινοτομία σε Μικρές Παραθαλάσσιες Τοπικές Κοινωνίες (Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου)

VII.Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες (Helidoni Fοundation)

Παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν συμμετοχή των οργανώσεων σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Social Dynamo, το NGO hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου 2024 (στις 17.00). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2024.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.bodossaki.gr/simeia-stirixis-7os-kyklos/

Clarke Jennifer Διευθύντρια Προγραμμάτων και Δωρεών, Ίδρυμα Μποδοσάκη

H Δρ. Jennifer Clarke είναι Διευθύντρια Προγραμμάτων και Δωρεών στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, όπου, προηγουμένως, διετέλεσε Συντονίστρια Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης ΜΚΟ, στο πλαίσιο του Προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants «Είμαστε όλοι Πολίτες». Ήταν υπεύθυνη για την επιλογή, χρηματοδότηση, και επίβλεψη προγραμμάτων ΜΚΟ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, διατέλεσε υπεύθυνη εξεύρεσης πόρων και διαχειρίστρια προγραμμάτων σε ΜΚΟ στην Ελλάδα και την Μ. Βρετανία. Η διατριβή της έχει θέμα την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών μέσα σε διαφορετικά εθνικά και κοινωνικά συμφραζόμενα. Έχει διδάξει στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Ανθρωπιστικών Προγραμμάτων» και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Θεσμοί Κοινωνικής Ευθύνης και Κοινωνική Αλληλεγγύη» και άρθρα της που σχετίζονται με το θέμα της κοινωνίας των πολιτών έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Παλαιολόγου Σταυρούλα Επικεφαλής Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών Ιδρύματος Μποδοσάκη
Θεοδωρακάκου Πηνελόπη Συνιδρύτρια - Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης & Εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, Women on Top
Σπυριδάκη Αργυρώ Ιδρύτρια & Διευθύντρια, Διαβάζω για τους Άλλους
Παναγιωτόπουλος Αλέξανδρος Συνιδρυτής, Messolonghi by Locals
Καραγκούνη Λητώ Υπεύθυνη Διαχείρισης Έργων & Ανάπτυξης Κοινότητας της Κοινωνίας των Πολιτών Ιδρύματος Μποδοσάκη

Σχετικές ομιλίες

Εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος Active Citizens Fund για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα 01:28:52

Φεβ 21, 2019

Εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος Active Citizens Fund για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα

Gjelstad Jørn Eugene Βλαστός Δημήτρης Προβοπούλου Μαριέττα Παπαλεξοπούλου Λένα Παππά Λώρα Παλαιολόγου Ευαγγελία Φωλά Μαρία

Γλώσσα: Ελληνική, Αγγλική

Κοινωνία των Πολιτών και Φιλανθρωπία στην Ελλάδα 103:30

Μαϊ 24, 2018

Κοινωνία των Πολιτών και Φιλανθρωπία στην Ελλάδα

Chantepy Christophe Ζέπου Αμαλία Γεωργακόπουλος Θοδωρής de Nervaux Laurence Ζερβάκης Γιάννης Στάθη Αφροδίτη Αφεντούλης Δημήτρης Αναγνωστόπουλος Θοδωρής Λαγανόπουλος Σωτήρης Σημίτη Μαριλένα Φωλά Μαρία

Γλώσσα: Ελληνική, Γαλλική