Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Κάρναβος Δημήτρης

Δήμαρχος Καλλιθέας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Κάρναβος γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής.

Μετά την αποφοίτησή του από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα «Βιώσιμη Ανάπτυξη» με εξειδίκευση στην «Τοπική Ανάπτυξη».

Στον Ακαδημαϊκό χώρο έχει διδάξει ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, -Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων- ενώ σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επαγγελματικά, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως στέλεχος σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους: Citibank, Eurobank και Ελληνική Τράπεζα. Την περίοδο 2004 - 2007 ήταν Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Την περίοδο 2007 - 2008 διετέλεσε, αρχικά εκτελεστικός αντιπρόεδρος και στη συνέχεια εκκαθαριστής της εταιρείας δημόσιου συμφέροντος «Αγροτουριστική ΑΕ. Την περίοδο 2007 - 2009 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος ΑΕ», ενώ από το έτος 2008 κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ», του αρμόδιου δημοσίου φορέα για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, ο οποίος λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Απασχόλησης.

Κοινωνική Δράση

• Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία) Καλλιθέας

• Μέλος από το έτος 1997 του Δ.Σ. στον Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «ΕΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

• Μέλος του ειδικώς αναγνωρισμένου, μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Φάρος Τυφλών Ελλάδος»

• Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Για την κοινωνική του προσφορά έχει τιμηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας, από τον Παμποντιακό Σύλλογο Αργώ και την τοπική εφορία προσκόπων Καλλιθέας-Μοσχάτου.

Έχει συγγράψει το βιβλίο «ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», το οποίο εκδόθηκε, στην Αθήνα, το έτος 2006, από τις εκδόσεις Τσουκάτου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας και σε πολιτικά και οικονομικά περιοδικά.

Η πορεία του Δημήτρη Κάρναβου στα κοινά είναι μακροχρόνια.

Τα πρώτα του βήματα στην πολιτική έγιναν κατά τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων, όταν εξελέγη πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του 4ου Λυκείου Καλλιθέας. Αργότερα, διετέλεσεα γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας Καλλιθέας, Υπεύθυνος Σχολής της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος της κεντρικής επιτροπής και του εκτελεστικού γραφείου της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, και στη συνέχεια εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Καλλιθέα, τον οδήγησαν στην ανάγκη να ασχοληθεί με τα «κοινά» της πόλης.

Το 1998 και σε ηλικία 28 ετών, συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές για το Δήμο Καλλιθέας, όπου, λαμβάνοντας 962 σταυρούς προτίμησης, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με το δημοτικό συνδυασμό «Καλλιθέα Ποιότητα Ζωής».

Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών του είναι συνεχής, καθώς στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 2002 και 2006, ήλθε πρώτος σε σειρά κατάταξης συγκεντρώνοντας 2026 και 2328 σταυρούς προτίμησης αντίστοιχα.

Κατά τη συμμετοχή του στα δημοτικά δρώμενα της πόλης ανέπτυξε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα τον απασχόλησαν ζητήματα σχετικά με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την καθαριότητα, την εγκληματικότητα, την αξιοποίηση των πόρων της Ε.Ε. για την πραγματοποίηση έργων στην πόλη, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η οικοδόμηση ενός δικτύου θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης που να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην Καλλιθεάτικη οικογένεια.

ΟΜΙΛΙΕΣ