Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ημερίδα – Δράση «Υπογεννητικότητα. Ας γεννήσουμε λύσεις»: Χαιρετισμοί

Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος, Δεληγεώρογλου Ευθύμιος, Πατούλης Γιώργος, Καλανταρίδου Σοφία, Λυκερίδου Αικατερίνη, Κάρναβος Δημήτρης

14 Απριλίου 2019

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:18:36 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 263

Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Π.Ι.), διοργάνωσε Ημερίδα-Δράση για την Υπογεννητικότητα.

Στόχοι της δράσης ήταν η αναγνώριση του προβλήματος της υπογεννητικότητας, η οποία τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα, η ευαισθητοποίηση των ειδικών, η ενημέρωση του πληθυσμού επί του θέματος και η εξεύρεση λύσεων, μέσω γόνιμου διαλόγου.

Σκοπός ήταν η ανάδειξη των επιπτώσεων της υπογεννητικότητας τόσο στη χώρα, όσο και στην κοινωνία.

Η Δράση αποτελείτο από πρόγραμμα στο οποίο έγκριτοι ερευνητές παρουσίασαν μελέτες που αφορούν την Υπογεννητικότητα.

Το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της πατρίδας μας και οι διοργανωτές είχαν ως κεντρικό μήνυμα ότι "μαζί γεννάμε λύσεις".

Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος Πρύτανης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και υπηρετεί στο ΕΚΠΑ ως Καθηγητής, Διευθυντής της πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα» που ανήκει στην Ιατρική Σχολή, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής. Σε προηγούμενη έτη εκλέχθηκε διαδοχικά Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής.

Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της Εφορείας των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο».

Είναι κάτοχος της ειδικότητας στην Παθολογία από το Πανεπιστήμιο McGill (Royal Victoria Hospital, Montreal, Canada) και της ειδικότητας της Αιματολογίας-Ογκολογίας από το Πανεπιστήμιο του Texas (M.D. Anderson Cancer Center, Houston, Texas, USA), ενώ κατά την παραμονή του στο Πανεπιστήμιο αυτό εκλέχθηκε στο M.D. Anderson Cancer Center Επίκουρος Καθηγητής.

Από την αρχή της Πανεπιστημιακής του καριέρας στη Θεραπευτική Κλινική πρωτοστάτησε στην ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία της Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας της Θεραπευτικής Κλινικής. Θεωρείται παγκοσμίως μια πρότυπη μονάδα με σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο, έχοντας εξειδίκευση στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες (πολλαπλό μυέλωμα, μακροσφαιριναιμία, αμυλοείδωση), τον καρκίνο του μαστού, τον γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της ουροδόχου κύστεως.

Έχει συγγράψει μέχρι σήμερα 570 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά (>16 000 αναφορές, h-index 63) που αφορούν στη μελέτη των παραπάνω νοσημάτων. Κάποια από αυτά, δημοσιευμένα στα πιο έγκριτα περιοδικά, όπως στο New England Journal of Medicine, αφορούν κλινικές μελέτες όπου ως κύριος ή συμμετέχων ερευνητής συνέβαλε στην έγκριση, σε παγκόσμιο επίπεδο, νεώτερων φαρμάκων για την βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και την αύξηση της επιβίωσης των ογκολογικών ασθενών.

Οι εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και οι σημαντικότερες έχουν βραβευτεί στα συνέδρια της Παγκόσμιας Ομάδας του Πολλαπλού Μυελώματος (2011), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας (2009), της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας (2008, 2009, 2010) και της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας (2008, 2010). Κατόπιν προσκλήσεων, έχει μετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή είναι συντονιστής στα διεθνή συνέδρια της American Society of Hematology, European Hematology Association και European Society of Medical Oncology.

Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή πολυάριθμων κεφαλαίων ελληνικών και διεθνών συγγραμμάτων και είναι μέλος σε όλες τις σημαντικές Ιατρικές Εταιρείες για την Αιματολογία και Ογκολογία, όπως της Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Ιδρύματος του Πολλαπλού Μυελώματος (Multiple Myeloma Research Foundation), του Διεθνούς Ινστιτούτου του Πολλαπλού Μυελώματος (International Myeloma Foundation) και της μακροσφαιριναιμίας Waldenström, καθώς και της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου του Πολλαπλού Μυελώματος (European Myeloma Network).

Διετέλεσε Associate Editor στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Internal Medicine (2001-2007), ενώ εξακολουθεί να έχει τον τίτλο στο Current Hematologic Malignancy Reports. Έχει υπάρξει μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών Journal of Clinical Oncology (2005-2008), Haematologica, Leukemia and Lymphoma, Clinical Lymphoma και Myeloma και Expert Review of Hematology. Συμμετέχει με την ιδιότητα του κριτή στις σημαντικότερες ιατρικές επιθεωρήσεις στον χώρο όπως: New England Journal of Medicine, Blood, Journal of Clinical Oncology, Haematologica, Leukemia, Cancer, κλπ. Τέλος, για το ερευνητικό του έργο τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο «Robert A. Kyle» που αφορά τη συμβολή στη έρευνα και αντιμετώπιση της μακροσφαιριναιμίας Waldenström.

Δεληγεώρογλου Ευθύμιος Καθηγητής - Διευθυντής Τομέα Υγείας Μητέρας – Παιδιού, ΕΚΠΑ

Το 1979 απέκτησε πτυχίο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική (1980-81), στην Μαιευτική και Γυναικολογία (1985-88). Το 1988 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ακολούθησε και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό για ένα χρόνο στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία.

Ξεκίνησε το 1989 ως Επιμελητής Β’ στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”. Το 1997 εκλέχθηκε ως Λέκτορας Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με απόλυτο αριθμό ψήφων. Ένα χρόνο μετά εξελίχθηκε σε Επιμελητή Α’ και χρημάτισε μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Τον Οκτώβριο του 1998 ανέλαβε υπηρεσίες Λέκτορος Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο “ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ” Νοσοκομείο, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Το έτος 2002 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2006 κατέστη μόνιμος.

Η αντιμετώπιση περιστατικών νεογνικής, παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας που αποτελεί ένα ιδιαίτερο αντικείμενο της ιατρικής γυναικολογίας. Το Τμήμα Εφηβικής Γυναικολογίας στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών, με επικεφαλής τον Δρ. Γ.Κ. Κρεατσά και τον ίδιο, αποτέλεσε ένα από τα 23 ερευνητικά κέντρα που συμμετείχε στο ερευνητικό πρωτόκολλο της εφαρμογής του εμβολίου για την πρόληψη του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας.

Πατούλης Γιώργος Περιφερειάρχης Αττικής

Ο Γεώργιος Ε. Πατούλης είναι Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, Πρόεδρος του ΕΛΙΤΟΥΡ και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στο Ε.Κ.Π.Α. και ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ», όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας.

Εξελέγη στο Δ.Σ. του νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ», ενώ παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς.

Το 1997 ιδρύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» και το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, στην οποία έως και σήμερα συνεχίζει να είναι Επίτιμος Πρόεδρος.

Το 1998, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης, όπου εγκαθίδρυσε το θεσμό του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμαρουσίου, το 2010, επανεξελέγη με ποσοστό 57%, καθώς και το 2014, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με ποσοστό 60%.

Επίσης, ίδρυσε σε πανελλαδικό επίπεδο το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού.

Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2014 επανεξελέγη και τον Οκτώβριο του 2018 για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με ποσοστό 55%. Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2012, έγινε ιδρυτικό μέλος του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ.

Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Αττικής, με ποσοστό 66%.

Τον Οκτώβριο του 2019 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Τον Φεβρουάριο του 2020 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή, για την περίοδο 2020-2025.

Μεγάλο είναι και το συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει ιατρικές εκδόσεις, άρθρα και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά έντυπα.

Είναι έγγαμος και έχει ένα γιο.

Ιστότοπος του Γιώργου Πατούλη

Καλανταρίδου Σοφία Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας, ΕΚΠΑ - Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Η Σοφία Καλανταρίδου είναι Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης και Διευθύντρια στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αττικό Νοσοκομείο. Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και Συντονίστρια της αντίστοιχης Ομάδας Εργασίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ακολούθως έλαβε το Fogarty International Fellowship Award και μετεκπαιδεύτηκε στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία στο National Institutes of Health, National Institute of Child Health and Human Development, Bethesda, Maryland, USA. Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση και την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (υποτροφία Κασκαρέλη) για μεταδιδακτορική έρευνα στις ΗΠΑ. Έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις για τις ερευνητικές της εργασίες από την American Endocrine Society, την International Society of Gynecological Endocrinology, την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία/Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Κατά τα έτη 2000-2015 ήταν μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (λέκτορας, επίκουρη καθηγήτρια, αναπληρώτρια καθηγήτρια και καθηγήτρια).

Έχει κάνει έρευνα στην πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, την ωοθυλακιογένεση, την εμμηνόπαυση, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, τις επανειλημμένες αποβολές, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εμφύτευση του εμβρύου. Έχει 88 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των Nature Immunology, Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, Trends in Endocrinology and Metabolism, Human Reproduction, Fertility and Sterility, Obstetrics and Gynecology κλπ Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης και είναι μέλος της Endocrine Society, της American Society for Reproductive Medicine και της European Society of Human Reproduction and Embryology.

Λυκερίδου Αικατερίνη Καθηγήτρια Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η Αικατερίνη Λυκερίδου είναι Καθηγήτρια Μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΣΠΟΥΔΕΣ

1999 Διδακτορική Διατριβή από το τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας με τίτλο «Ψυχολογικές αντιδράσεις γυναικών κατά την προγεννητική διάγνωση των αιμοσφαιρινοπαθειών με τη λήψη τροφοβλάστης» (Άριστα)
1993- 1994 Μεταπτυχιακές σπουδές στη «Μεθοδολογία Έρευνας» ΕΚΠΑ
1991 Πτυχίο τού Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ (Άριστα)
1985 Πτυχίο ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ
1979 Πτυχίο της σχολής Μαιών ΚΑΤΕΕ Αθήνας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

13.10.1980 – 31.8.1982 Μαία στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο Πειραιά
1.9.1982 – 22.11.1983 Μαία στο Π.Α.Ν «ΜΕΤΑΞΑ»
22.5.1990 – 14.12.1994 Μαία στο Π.Γ.Ν. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σεπτέμβριος 2017: Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Αθήνας
Οκτώβριος 2013 - Σεπτέμβριος 2017: Αναπληρώτρια Προέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Αθήνας
Σεπτέμβριος 2013 έως Δεκέμβριος 2013: Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας
Οκτώβριος 2013: Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΤΕΙ Αθήνας
2010 έως 2013: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη και Υπεύθυνη Τομέα Μαθημάτων Ειδικότητας Μαίας/τη
2009 – 2010: Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΣΕΥΠ
2006 - 2010: Προϊσταμένη του Τμήματος Μαιευτικής
2004- 2005: Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Τομέα Ειδικότητας Μαίας-τη
2002- 2003: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Μαιευτικής
2002-03 / 2003-04 /2005-06: Υπεύθυνη Τομέα Ειδικότητας Μαίας-τη

Διοικητικό Έργο

Εκπρόσωπος του τμήματος Μαιευτικής στην επιτροπή Έρευνας του ΤΕΙ Αθήνας
Μέλος της επιτροπής αναθεώρησης προγράμματος (προτάσεις και συνεργασία με το ΙΤΕ , σχεδιασμός νέων μαθημάτων)
Μέλος της επιτροπής αξιολόγησης εργαστηριακών και επιστημονικών συνεργατών του τμήματος Μαιευτικής
Μέλος επιτροπής εξέτασης πτυχιακών εργασιών και εισηγήτρια πληθώρας πτυχιακών εργασιών, ερευνητικών και ανασκοπήσεων
Μέλος επιτροπής υλικού του τμήματός μου (πρόεδρος) , επί σειρά ετών
Μέλος επιτροπής πρακτικής άσκησης σε προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη

Κάρναβος Δημήτρης Δήμαρχος Καλλιθέας

Ο Δημήτρης Κάρναβος γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής.

Μετά την αποφοίτησή του από το 4ο Λύκειο Καλλιθέας, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα «Βιώσιμη Ανάπτυξη» με εξειδίκευση στην «Τοπική Ανάπτυξη».

Στον Ακαδημαϊκό χώρο έχει διδάξει ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, -Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων- ενώ σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επαγγελματικά, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως στέλεχος σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους: Citibank, Eurobank και Ελληνική Τράπεζα. Την περίοδο 2004 - 2007 ήταν Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Την περίοδο 2007 - 2008 διετέλεσε, αρχικά εκτελεστικός αντιπρόεδρος και στη συνέχεια εκκαθαριστής της εταιρείας δημόσιου συμφέροντος «Αγροτουριστική ΑΕ. Την περίοδο 2007 - 2009 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος ΑΕ», ενώ από το έτος 2008 κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ», του αρμόδιου δημοσίου φορέα για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, ο οποίος λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Απασχόλησης.

Κοινωνική Δράση

• Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία) Καλλιθέας

• Μέλος από το έτος 1997 του Δ.Σ. στον Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «ΕΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

• Μέλος του ειδικώς αναγνωρισμένου, μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Φάρος Τυφλών Ελλάδος»

• Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Για την κοινωνική του προσφορά έχει τιμηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας, από τον Παμποντιακό Σύλλογο Αργώ και την τοπική εφορία προσκόπων Καλλιθέας-Μοσχάτου.

Έχει συγγράψει το βιβλίο «ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», το οποίο εκδόθηκε, στην Αθήνα, το έτος 2006, από τις εκδόσεις Τσουκάτου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας και σε πολιτικά και οικονομικά περιοδικά.

Η πορεία του Δημήτρη Κάρναβου στα κοινά είναι μακροχρόνια.

Τα πρώτα του βήματα στην πολιτική έγιναν κατά τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων, όταν εξελέγη πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του 4ου Λυκείου Καλλιθέας. Αργότερα, διετέλεσεα γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας Καλλιθέας, Υπεύθυνος Σχολής της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος της κεντρικής επιτροπής και του εκτελεστικού γραφείου της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, και στη συνέχεια εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Καλλιθέα, τον οδήγησαν στην ανάγκη να ασχοληθεί με τα «κοινά» της πόλης.

Το 1998 και σε ηλικία 28 ετών, συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές για το Δήμο Καλλιθέας, όπου, λαμβάνοντας 962 σταυρούς προτίμησης, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με το δημοτικό συνδυασμό «Καλλιθέα Ποιότητα Ζωής».

Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών του είναι συνεχής, καθώς στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 2002 και 2006, ήλθε πρώτος σε σειρά κατάταξης συγκεντρώνοντας 2026 και 2328 σταυρούς προτίμησης αντίστοιχα.

Κατά τη συμμετοχή του στα δημοτικά δρώμενα της πόλης ανέπτυξε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα τον απασχόλησαν ζητήματα σχετικά με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την καθαριότητα, την εγκληματικότητα, την αξιοποίηση των πόρων της Ε.Ε. για την πραγματοποίηση έργων στην πόλη, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η οικοδόμηση ενός δικτύου θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης που να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην Καλλιθεάτικη οικογένεια.

Ιστολόγιο του Δημήτρη Κάρναβου

Σχετικές ομιλίες