Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Καλώστος Γεώργιος

Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Διευθυντής Aegean Cuisine

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Καλώστος, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Η.Π.Α. αποκτώντας τα διπλώματα ΒΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομία (Rutgers University) και ΜΒΑ στο Διεθνές Marketing και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Wagner College), διετέλεσε για πέντε χρόνια υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας της Μαλαισίας στη Νέα Υόρκη.

Μετά τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing, διοίκησης επιχειρήσεων και εξαγωγικού εμπορίου, είχε ενεργή συμμετοχή σε πολλά έργα για λογαριασμό ιδιωτικών και δημοσίων οργανισμών, αλλά και σε χρηματοδοτούμενα  προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οργάνωση, προώθηση και ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερα από δέκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος στις εταιρείες Sunlight του Ομίλου Γερμανός, Γαλλής Α.Ε.Β.Ε, ΛΔΚ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε στην Αθήνα,  Neoset και ΜΕΤΩΝ-ΕΤΕΠ Α.Ε. στη Ρωσία.

Από το 2003 διηύθυνε και συντόνιζε την ανάπτυξη και υλοποίηση των δράσεων του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Τ.Α) Νοτίου Αιγαίου, της περιφέρειας που αποτελείται από τα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου τα οποία χαρακτηρίζονται για την ποικιλότητα τους και τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εξελιχθεί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Από τις πλέον δημοφιλείς και επιτυχείς δράσεις του Κ.Ε.Τ.Α αναδείχθηκε η πρωτοβουλία Aegean Cuisine τις δράσεις της οποίας διευθύνει ο Γιώργος Καλώστος σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Σκοπός της Aegean Cuisine είναι η ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της Αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας με στόχο τη δημιουργία υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας τουριστικών προορισμών στα νησιά.

ΟΜΙΛΙΕΣ