Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Τα γεγονότα και οι προοπτικές της ψηφιακής τηλεόρασης

Παπαουλάκης Νικόλαος

28 Ιανουαρίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 23:22 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 619

Οι βιντεοσκοπήσεις των ομιλιών έγιναν από τους διοργανωτές. Το Blod ευχαριστεί θερμά τη «Νομική Βιβλιοθήκη» για την παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού. 
 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 & το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στη Νομική Βιβλιοθήκη, με θέμα: «Πνευματικά δικαιώματα και πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ο νέος Κανονισμός Προσωπικών Δεδομένων και η επίδρασή του στα ηλεκτρονικά δίκτυα και υπηρεσίες - Η αποκατάσταση της νομιμότητας του τηλεοπτικού τοπίου - Ελευθερία της έκφρασης και δυσφημιστικός λόγος». Το συνέδριο διοργάνωσε το περιοδικό Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (ΔiΜΕΕ), σε συνεργασία με τη Νομική Βιβλιοθήκη και την Economia υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γ΄ ενότητας με θέμα: "Η αποκατάσταση της νομιμότητας του τηλεοπτικού τοπίου".

Το Blod δημοσιεύει τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου. Όσοι επιθυμούν να δουν όλες τις ομιλίες του διήμερου συνεδρίου μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα της Νομικής Βιβλιοθήκης www.nb.org
 


Παπαουλάκης Νικόλαος Αντιπρόεδρος ΕΕΤΤ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Η/Υ

Ο Δρ. Νικόλαος Παπαουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1977. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ). Έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) το 2002. Το 2007 εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα «Τεχνικές αποσυμφόρησης και βελτιστοποίησης δικτύων κινητών επικοινωνιών 2ης, 3ης γενιάς και ασύρματων τοπικών δικτύων WLAN», στο ΕΜΠ.

Από το 2001 έως το Δεκέμβριο του 2013 ήταν επικεφαλής ερευνητής στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα ως τεχνικός διαχειριστής με γνωστικό αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες και ειδικά την περιοχή των Δικτύων Κινητών-Προσωπικών Επικοινωνιών και Δικτύων Η/Υ.

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο των ασύρματων δικτύων, όπως GSM 900, DCS 1800, WCDMA 2100, WLAN, WiMax, DVB-T/H και LTE, με έμφαση στη βέλτιστη σχεδίαση του ραδιοδικτύου, τις τεχνικές βέλτιστης διαχείρισης ραδιοπόρων και τη διαδικτύωση ετερογενών δικτύων.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 73 εργασίες σε έγκυρα διεθνή συνέδρια και αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, έχει λάβει βραβείο για την καλύτερη δημοσίευση στο «15ο IST Mobile & Wireless Communication Summit 2006» με τίτλο «Congestion Avoidance Control Mechanism for Mobile Cellular Networks». Έχει συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας του ΙΕΕΕ 802.11k για τεχνικές διαχείρισης ραδιοπόρων σε δίκτυα ΙΕΕΕ 802.11.

Ως Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχεδίασε και ανέπτυξε το αναγνωρισμένο σύστημα μέτρησης των ευρυζωνικών ταχυτήτων και χαρακτηριστικών, «ΥΠΕΡΙΩΝ» (www.hyperiontest.gr). Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα με το οποίο οι πολίτες μετρούν, ελέγχουν και συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής σύνδεσής τους ανά γεωγραφική περιοχή στην ελληνική επικράτεια. Το «ΥΠΕΡΙΩΝ», που χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες πολίτες, πρόκειται να υλοποιηθεί και για τα κινητά τηλεπικοινωνιακά συστήματα 3G και 4G-LTE.

Επίσης, συμμετείχε στην συμβουλευτική επιστημονική ομάδα του τελικού χάρτη ψηφιακής τηλεόρασης.

Από το Δεκέμβριο του 2013, είναι Αντιπρόεδρος για τον τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών της ΕΕΤΤ, ενώ έχει διατελέσει Μέλος της από το Σεπτέμβριο του 2009.

Σχετικές ομιλίες

Ελληνογερμανικές παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης. Ο ρόλος των ΜΜΕ και της πολιτικής 01:31:41

Απρ 04, 2014

Ελληνογερμανικές παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης. Ο ρόλος των ΜΜΕ και της πολιτικής

Limbourg Peter Μεμής Χρήστος Μπακογιάννη Ντόρα Παπαδημούλης Δημήτρης Fuchtel Hans-Joachim Κολανιάν Ιάκωβος Μοσκόβου Σπύρος

Γλώσσα: Ελληνική, Γερμανική (με ελληνικούς υποτίτλους)