Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Συμβολή του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο "κτίσιμο" των πολιτιστικών διαδρομών

Νταής Παναγιώτης

22 Απριλίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 19:02 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 632
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πανέμορφο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "MONTANA" η 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη.
 

Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης και ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
 

Το κεντρικό θέμα της φετινής συνάντησης ήταν «Φύση και Πολιτισμός», με επίκεντρο την «Πολιτιστική Διαδρομή στα μνημεία φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας» που σχεδιάζεται από κοινού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το «ΔΙΑΖΩΜΑ».
 

Το απόγευμα της Παρασκευής οι κ.κ. Έφη Καράντζαλη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, Νάνσυ Ψάλτη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, Παρή Καλαμαρά, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Ανθούλα Καστανιώτη, εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης και Θεοδώρα Λαναρά, εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ παρουσίασαν το πανόραμα των μνημείων φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας.
 

Στη συνέχεια οι κ.κ. Φανή Λάμπρου, Διευθύντρια δημοσίων σχέσεων & μάρκετινγκ της Εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ», Ανδρέας Φατούρος, συνιδρυτής της Εταιρείας Clio Muse και Εύη Παπαδοπούλου, Δρ. Αρχαιολόγος παρουσίασαν το ψηφιακό πανόραμα των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Νέας Οδού. Το πανόραμα που χρηματοδοτείται από την Εταιρεία, έντυσε με λέξεις η κα Παπαδοπούλου. Τη σχετική εφαρμογή, η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω έξυπνων κινητών τηλέφωνων, σχεδίασε επί χάρτου η ομάδα της Clio Muse.
 

Το πρωί του Σαββάτου οι ομιλητές κ.κ. Παναγιώτης Νταής, Προϊστάμενος της Ε.Υ.ΤΟ.Π. του Υπουργείου Πολιτισμού, Κώστας Λέμας, Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Μαστραντώνης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Εταιρείας ΣΤΑΔΙΟΝ, Μπέττυ Χατζηνικολάου, Νομικός και Εμπειρογνώμονας σε θέματα Τουρισμού, Γιάννης Ζηρίνης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος / Μηχανικός - Εμπειρογνώμονας σε θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών πόρων και Γιώργος Πολίτης, γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης παρουσίασαν τα διαδοχικά βήματα για την οικοδόμηση του προγράμματος της πολιτιστικής διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας. Τη σκυτάλη παρέδωσε ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, ο οποίος μίλησε για το πιλοτικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.
 

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν, επίσης, και οι κ.κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κλημεντίνη Διακομανώλη, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λουκάς Υπερήφανος, Δήμαρχος Ορχομενού Βοιωτίας, Σταυρούλα Κακαουνάκη, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος Σ.Ε.Β., Γιάννης Ρέτσος, Α' Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Τ.Ε. και Θέκλα Τσιτσώνη, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
 

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στα Εταιρικά Μέλη του Σωματείου, τα οποία στηρίζουν έμπρακτα το έργο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και τη συνάντηση των μνημείων με την πραγματική οικονομία και αειφορία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι Εταιρειών, Ιδρυμάτων και Συνδέσμων, καθώς και ο κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Yπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποιούν σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο την ανάδειξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού της χώρας μας.
 

Πιο συγκεκριμένα:

η κα Ελένη Σεπετά - Θεοχάρη, Γενική Διευθύντρια της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. παρουσίασε τις δράσεις της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την ανάδειξη των μνημείων της Ηπείρου,

ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της PostScriptum παρουσίασε τη μελέτη «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» που εκπόνησε η Εταιρεία του με χορηγία από την COSMOTE,

ο κ. Θεόδωρος Σκυκαλάκης, οικονομολόγος στην ΤΟΠΟΣ Συμβουλευτική Ο.Ε. παρουσίασε το «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Διαδρομής της Ηπείρου που χρηματοδότησε η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.,

η κ. Αριάνα Κούρταλη εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής Business Banking μίλησε για το πρόγραμμα «Crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης»,

ο κ. Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής του ιδρύματος Καπετάν Βασίλης παρουσίασε τις δράσεις του Ιδρύματος για την ανάδειξη των μνημείων της Μεσσηνίας,

η κα Μαίρη Μπελογιάννη, Δρ. αρχαιολογίας και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Σωκράτης Μεχτερίδης, προγραμματιστής, παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούν τα σχολεία, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας, καθώς και την πλατφόρμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα υλοποιήσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και χρηματοδοτεί η Alpha Bank,

η κα Εύα Μαρκάτου, αρχαιολόγος παρουσίασε τη μεταπτυχιακή εργασία της για το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας.
 

Στην πλούσια σε νοήματα και περιεχόμενο 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη ήταν και φέτος όλοι τους παρόντες: εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, των μεγάλων επιχειρήσεων, των παραγωγικών φορέων και των Ιδρυμάτων της χώρας μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δύναμη των Συνεργειών για την ανάδειξη των μνημείων.

Νταής Παναγιώτης Ταμίας Δ.Σ. Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

Ο Παναγιώτης Νταής γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1968.

ΣΠΟΥΔΕΣ:
1. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Α΄ Δημοτικό – Α΄ Γυμνάσιο – Α΄ Λύκειο Ηγουμενίτσας (1974 – 1986).
2. Πανεπιστημιακές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές:
α) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών/ Πτυχίο Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (1986 – 1990) με κατεύθυνση Δημόσια Διοίκηση/ Τοπική Αυτοδιοίκηση.
β) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Πολιτική (1999 – 2001) με αντικείμενο πτυχιακής εργασίας την οργάνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κράτους.
3. Υπηρεσιακή Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση: Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (1995 – 1997).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
α) Δημοσιογραφία σε Περιφερειακά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί) της Ηπείρου (1990 – 1991).
β) Ειδικός Σύμβουλος Νομαρχίας Θεσπρωτίας (1993 – 1995). Αρμοδιότητες σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης, εποπτείας Ο.Τ.Α., τύπου και προγραμματισμού έργων (Β΄ Κ.Π.Σ.)
γ) Στέλεχος Διεύθυνσης Σχέσεων Κράτους – Πολίτη/ Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ) Υπουργείου Εσωτερικών (1997 – 2003). Ενασχόληση με θέματα πληροφόρησης και εξυπηρέτησης πολιτών (Κ.Ε.Π., τηλεφωνικές αιτήσεις 1502, κέντρα πληροφόρησης πολιτών, εφημερίδα «Δημοσιογραφικά» κ.α.), συμμετοχή στην οργάνωση της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», εφαρμογή Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, ερμηνεία νομοθεσίας για την πρόσβαση σε διοικητικά έγγραφα, εκπρόσωπος Υπουργείου στις Ομάδες Εργασίας της Ε.Ε. για την διαμόρφωση της Οδηγίας για την περαιτέρω χρήση της δημόσιας πληροφορίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου στην Ομάδα Θεσμικής Ανανέωσης και Χρηστής Διακυβέρνησης του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.
δ) Προϊστάμενος Τμήματος Προϋπολογισμού και Δημοσίων Επενδύσεων/ Διεύθυνσης Οικονομικού/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. Υπουργείου Εσωτερικών (2003 – 2005). Αρμοδιότητα για την κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση του τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου (οικονομική διαχείριση έργων ενταγμένων στο Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ Κ.Π.Σ.).
ε) Προϊστάμενος Τμήματος Τεκμηρίωσης και Βέλτιστων Πρακτικών/ Διεύθυνσης Ποιότητας και Αποδοτικότητας/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. Υπουργείου Εσωτερικών (2005 – 2006). Εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, στοχοθεσίας και μέτρησης αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
στ) Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. Υπουργείου Εσωτερικών (2006 – 2008). Αρμοδιότητα για την κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση του τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου (οικονομική διαχείριση έργων ενταγμένων στο Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ Κ.Π.Σ.). Προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την αποτελεσματική λειτουργία του Υπουργείου. Διεκπεραίωση διαδικασιών παροχής πάσης φύσεων αμοιβών στο προσωπικό. Διαχείριση υλικού και εξοπλισμού του Υπουργείου. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας και διάθεσή της στο κοινό (Υπηρεσία «Ραπτάρχης»).
ζ) Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Ε.Π.Δ.Μ.) του Ε.Σ.Π.Α. (2008 – 2010). Σχεδιασμός, διαχείριση, παρακολούθηση, έλεγχος και χρηματοδότηση των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ε.Π.Δ.Μ.
η) Προϊστάμενος Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. Υπουργείου Εσωτερικών (2010 – 2011). Αρμοδιότητα για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
θ) Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Σ.Π.Α. Τομέα Πολιτισμού/ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2011 – 2016). Σχεδιασμός, διαχείριση, παρακολούθηση, έλεγχος και χρηματοδότηση των έργων που υλοποιήθηκαν στα Ε.Π. του Ε.Σ.Π.Α., στον τομέα πολιτισμού (προστασία και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, προαγωγή σύγχρονου πολιτισμού).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:
Εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρουσιαστής του ελληνικού συστήματος εξυπηρέτησης πολιτών στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ποιότητας στη Δημόσια Διοίκηση (Κοπεγχάγη 2002). Ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια για θέματα δημόσιας διοίκησης (π.χ. 1ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημών του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ.ά.).

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ:
Αρθρογραφία σε ειδικό επιστημονικό περιοδικό τύπο (περιοδικά «Διοικητική Ενημέρωση», «Δημόσιος Τομέας», «Επιθεώρηση Διοικητικής Επιστήμης» κ.α.) για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειακής πολιτικής, ελεγκτικών μηχανισμών, σχέσεων κράτους – πολίτη, δημοσιονομικού πλαισίου κ.τ.λ..

Σχετικές ομιλίες