Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα - το φαινόμενο του «Εγκλωβισμού»

Colombani Jean-Daniel

3 Φεβρουαρίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 13:29 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 2225
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Tο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας», διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας. Η επιστημονική αυτή Συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2017, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
 

Σκοπός τoυ 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας» ήταν η παρουσίαση όλων των δεδομένων και η συζήτηση πάνω σε αυτά που αφορούν τις έκτακτες καταστάσεις στον Τομέα Υγείας και τα υποσυστήματα αυτού κάτω από τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού διαχείρισης των πόρων. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι ομιλητές ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις σε τομείς όπως η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας, οι επιπτώσεις στον Τομέα Υγείας από την είσοδο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων (εφαρμογή Συνθήκης Γενεύης) και οι επιπτώσεις χρόνιων και ειδικών νοσημάτων στον πληθυσμό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Το blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις 2 πρωινές στρογγυλές τράπεζες της πρώτης ημέρας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίας "Η διαχείριση του φαινόμενου της μετανάστευσης στις χώρες της Νότιας Ευρώπης - ο διεθνής ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Colombani Jean-Daniel Ειδικός Σύμβουλος Μεταναστευτικής Πολιτικής - Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε στη Nirva της Ισπανίας και τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Πέρασε τα σχολικά του χρόνια στη Μασσαλία, όπου και τελείωσε το σχολείο το 1996. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του πανεπιστημίου της Amiens και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στη Γαλλία. Από τις πιό σημαντικές στιγμές των φοιτητικών του χρόνων στο αντικείμενο της δημοσιογραφίας, ήταν οι συνεντεύξεις με τον Πρόεδρο της Λιβύης και Πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης Μουαμερ αλ Καντάφι καθώς και με τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κοφι Αναν. Το ακαδημαϊκό του ταξίδι συνεχίστηκε με τις Πολιτικές Επιστήμες.

Από το 2000, εργάζεται σε διεθνείς εφημερίδες σε όλο τον κόσμο. Το 2002, ήταν ανταποκριτής του αραβικού δικτύου Aljazeera. Εξέδιδε την εφημερίδα “Le monde Hellas” μέχρι το 2004 και από το 2005 υπήρξε εκδότης εφημερίδων που εκδίδονταν σε 7 γλώσσες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα έτη 2006-2007, ήταν αναγνωρισμένος απεσταλμένος στην Βρυξέλλες ενώ το 2008 εργάστηκε ως απεσταλμένος του γαλλικού καναλιού FRANCE2. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων Ελλάδος. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά του χρόνια, όπου εξελέγη δις πρόεδρος του επταμελούς συμβουλίου "Free Youth".

Συμμετείχε στον αγώνα για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού νόμου το 2002 στο Μαρόκο (Καζαμπλάνκα).

Από το Νοέμβριο του 2008 έως και το Μάϊο του 2012, διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (I.U.G) όπου και αγωνίστηκε για την αλλαγή της Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Από τον Ιούνιο του 2012, είναι πρόεδρος των Ξένων δημοσιογράφων Ελλάδος.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις όπως "European Youth Forum - cofounder of YM+" , "European Integration Forum", "International Visitor Leadership Program Of State Department of Usa", " Transatlantic Inclusion Leaders Event in Denmark" and "The Conference of the Parties of United Nations Against Organised Crime" , "The Conference of the Parties of United Nations Against Organized Crime» and "Combating Discrimination, Violence and Intolerance based on Religion and National Origin".

Υπήρξε σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και από τον Αύγουστο του 2013 έως και το 2014 Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας.

Είναι πατέρας τριών παιδιών της Έμιλι, της Εμανουέλ και του Οδυσσέα.

Μιλά άπταιστα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Αραβικά.

Προσωπικός ιστότοπος του Jean-Daniel Colombani

Σχετικές ομιλίες

Ανοικτή συζήτηση για το μεταναστευτικό - 1η εκδήλωση: Αποτύπωση της σημερινής κατάστασης 01:36:25

Ιαν 28, 2020

Ανοικτή συζήτηση για το μεταναστευτικό - 1η εκδήλωση: Αποτύπωση της σημερινής κατάστασης

Ζέπος Ιωάννης - Αλέξιος Κουμουτσάκος Γεώργιος Χριστόπουλος Δημήτρης Συρίγος Άγγελος Καρβούνης Πάνος Μουτζούρης Κωνσταντίνος Λιναρδάτου Οντίν

Γλώσσα: Ελληνική