Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Παρουσίαση μελέτης υποβάθρου εσόδων της Πολιτιστικής διαδρομής στα Αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Σκυλακάκης Θεόδωρος

16 Απριλίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 17:31 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 652
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Ένα μοναδικό και πλούσιο σε εμπειρίες τριήμερο απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην 3η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάργα από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Ήταν όλοι τους εκεί: εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, των μεγάλων επιχειρήσεων, των παραγωγικών φορέων και των Ιδρυμάτων της χώρας μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», όλοι μαζί μια αγκαλιά για τα μνημεία, όπως πραγματικά αρμόζει στην ολοκληρωμένη διαχείρισή τους. 

Με κεντρικό θέμα «Οι καρποί των Συνεργειών» όλοι οι παραπάνω φορείς ξεδίπλωσαν τις δράσεις τους για την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων και παρουσίασαν τις συνέργειές τους, οι οποίες τοποθετούν τα μνημεία στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης παρουσιάστηκαν, επίσης, όλες οι πτυχές του κορυφαίου προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο υλοποιείται από όλους τους αρμόδιους φορείς και χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020. Το παραπάνω πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων, που έχουν ως στόχο τη συνάντηση των μνημείων με την αειφόρο ανάπτυξη. 

Σκυλακάκης Θεόδωρος Οικονομολόγος, «ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ο.Ε.»

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι οικονομολόγος στην «ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ο.Ε.».

Έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής, μέλος της "Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη".

Στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου ήταν Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI), Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των Προϋπολογισμών (CONT), Τακτικό μέλος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκλήματα (CRIM) καθώς και Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON)

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1959.

Το 1981 απεφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το City University του Λονδίνου και Diploma από την British Market Research Society στην Έρευνα Αγοράς.

Διδακτορικό από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2010).

Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1980) και εκπρόσωπος της παράταξης στο Δ.Σ. της Σχολής.

Από το 1983 ως το 1985 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Από το 1986 έως το 1989 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του «Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ).

Υπεύθυνος της Διαφημιστικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 και Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Επιτροπής εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, από κοινού με τους Κ. Χατζηδάκη και Δ. Κατσούδα στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 και του Απριλίου του 1990. Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Επιτροπής Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και το 1993.

Το 1989 υπηρέτησε, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Τζ. Τζαννετάκη και από το 1989 ως το 1990 ως σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Από το 1990 ως το 1993 διετέλεσε σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και Προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού.

Από το 1997 έως το 1998 υπήρξε μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εκλογές 2000.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων από το 2003 μέχρι το 2006 με το συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ», με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη και υπεύθυνος για τον συντονισμό της προετοιμασίας του προγράμματος του συνδυασμού.

Από το 2003 έως το 2006 διετέλεσε Αναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για το πρόγραμμα «ΠΡΟΣΟΨΗ» του Δήμου Αθηναίων. Την περίοδο 2003–2004, ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία του Δήμου Αθηναίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη διάρκεια των οποίων είχε ορισθεί Αναπληρωτής City Manager.

Κατά τη θητεία του στο Δήμο Αθηναίων διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών την περίοδο 2005-2006 και Πρόεδρος της εταιρείας «Διπλή Ανάπλαση» Α.Ε. για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού από την ίδρυσή της μέχρι το Δεκέμβριο του 2006.

Από το Μάρτιο 2006 μέχρι τον Μάιο του 2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και το Δεκέμβριο του 2007 ορίστηκε Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για Θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.

Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του κόμματος «Οι Φιλελεύθεροι» (1999), και πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του «Κέντρου Ερευνών και προβληματισμού Ε21» (1994-2001) και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ (1992-1993) και της Ασφαλιστικής Εταιρίας ΑΣΤΗΡ (1989-1993).

Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας από το 1985 και έχει ιδρύσει δύο εταιρίες στο χώρο της επικοινωνίας (1994 και 2000).

Έχει συγγράψει το βιβλίο «Στο Όνομα της Μακεδονίας» (1995) και έχει πλούσια αρθρογραφία στον ελληνικό και ξένο τύπο.

Σχετικές ομιλίες