Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Παρουσιάσεις Εταιρικών Μελών του Σωματείου "Διάζωμα" - Παρουσίαση Προγράμματος Crowdfunding Εθνικής Τράπεζας

Σπανός Λουκάς, Παφίλη Αντιγόνη

16 Απριλίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 15:33 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 831
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Ένα μοναδικό και πλούσιο σε εμπειρίες τριήμερο απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην 3η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάργα από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Ήταν όλοι τους εκεί: εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, των μεγάλων επιχειρήσεων, των παραγωγικών φορέων και των Ιδρυμάτων της χώρας μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», όλοι μαζί μια αγκαλιά για τα μνημεία, όπως πραγματικά αρμόζει στην ολοκληρωμένη διαχείρισή τους. 

Με κεντρικό θέμα «Οι καρποί των Συνεργειών» όλοι οι παραπάνω φορείς ξεδίπλωσαν τις δράσεις τους για την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων και παρουσίασαν τις συνέργειές τους, οι οποίες τοποθετούν τα μνημεία στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης παρουσιάστηκαν, επίσης, όλες οι πτυχές του κορυφαίου προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο υλοποιείται από όλους τους αρμόδιους φορείς και χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020. Το παραπάνω πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων, που έχουν ως στόχο τη συνάντηση των μνημείων με την αειφόρο ανάπτυξη. 

Σπανός Λουκάς Σύμβουλος Διοίκησης, Εθνική Τράπεζα
Ο Λουκάς Σπανός είναι Σύμβουλος Διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιωσιμότητας. Συντονιστής και μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Στρατηγικής του προγράμματος crowdfundingact4Greece. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την ανάπτυξη Κώδικα Βιωσιμότητας και είναι μέλος της ομάδας εργασίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης για την εφαρμογή του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως επιστημονικός συνεργάτης στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής & Εμπορίου, ήταν Διευθυντής στο Γραφείο Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2010-2011) και στο Γραφείο Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας (2009-2010), όπου ήταν συντονιστής με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε επιτροπές και ομάδες εργασίας για τη προώθηση του κυβερνητικού έργου των υπουργείων. Διδάσκει χρηματοοικονομικά σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΜΠ και έχει εκτεταμένη ερευνητική και διδακτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και χρηματοοικονομικής, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει, επίσης, εργαστεί ως αναλυτής στην αγορά ακινήτων και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγορά. Είναι ερευνητικός εταίρος του Sasakawa Young Leaders Fellowship Found (Sylff) τουTokyo Foundation και μέλοςτου European Corporate Governance Institute (E.C.G.I.). Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο πεδίο της Εταιρικής Διακυβέρνησης.
Παφίλη Αντιγόνη Υπεύθυνη οργάνωσης crowdfunding - Δημοσιογράφος

Η Αντιγόνη Παφίλη είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται στη Vodafone ως internal communications and events administrator. Για 7 χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Σκάι, κάνοντας ελεύθερο και πολιτιστικό ρεπορτάζ σε εκπομπές και στις ειδήσεις. Εργάστηκε, επίσης, ως co-founder και chief editor σε περιοδικά (free press) πολιτισμού, το “Machine” καθώς και τον εναλλακτικό τουριστικό πολιτιστικό οδηγό, “it’s all Greek to me”, αλλά και στα αντίστοιχα sites (themachine.gr, itsallgreektome.gr).

Στο «Διάζωμα» είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του πρώτου crowd funding που θα λάβει χώρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις μελέτες αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, που υπάγεται στην πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου.

Σχετικές ομιλίες