Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Οι εξελίξεις ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και τον κόσμο

Αγερίδης Γιώργος

9 Απριλίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 21:35 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 363
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Αγερίδης Γιώργος

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
09/04/2017

Διάρκεια
21:35

Εκδήλωση
Building Green Expo: Building Sustainable Environment

Χώρος
Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo

Διοργάνωση
Building Green Expo

Κατηγορία
Περιβάλλον

Ετικέτες
ηλεκτροκίνηση, έξυπνες πόλεις, δημόσια υγεία

Η Building Green Expo από το 2002 είναι η καθιερωμένη εμπορική έκθεση για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης. Η Building Green Expo 2017 πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2017.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σε αυτή τη διοργάνωση επαγγελματίες από το χώρο της δόμησης, της ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης, αλλά και της σκίασης, προέβαλαν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, επικοινωνώντας άμεσα με το κοινό της έκθεσης και δημιουργώντας ευκαιρίες για επιχειρηματικές ενέργειες.

Building Green Open Space 2017

To Building Green Open Space 2017 αποτελείται από καθημερινές παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών που παρουσιάζονται στην έκθεση σχετικά με την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας "Ηλεκτροκίνηση: ένα μεγάλο βήμα για τη λειτουργία των Έξυπνων Πόλεων και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας".

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) διοργάνωσε την ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας τα «καθαρά» αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ως την απάντηση στις απειλές για την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών στα αστικά κέντρα. Η αυξανόμενη ζήτηση για νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες έξυπνων και αειφόρων μέσων μετακίνησης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές πόλεις.
 

Οι ομιλίες της ημερίδας μάς ενημερώνουν για την κατάσταση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και στον κόσμο, τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον αστικό ιστό, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική αγορά.
 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου BMW i3 και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αγερίδης Γιώργος Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. (Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων)

Ο Γιώργος Αγερίδης εργάζεται στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) από το 1993. Ξεκίνησε από τον Τομέα Προώθησης Ενεργειακών Τεχνολογιών & Διεθνούς Συνεργασίας με κύρια ευθύνη τα έργα διεθνών συνεργασιών. Στη συνέχεια ήταν υπεύθυνος για τις ενεργειακές επενδύσεις στο Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και μέχρι τις αρχές του 2007 είχε την ευθύνη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών & Διαχείρισης. Σήμερα είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2012 ήταν επίσης αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής.

Είναι Διδάκτορας Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει εργαστεί στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Προστασίας του Περιβάλλοντος ως μηχανικός-μελετητής και ως σύμβουλος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Για πολλά χρόνια ήταν πραγματογνώμονας σε ασφαλιστικές εταιρίες με εξειδίκευση τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Από τον Μάρτιο του 2013 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛΙΝΗΟ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας – ΕΣΣΗΘ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοίκησης Παραγωγής – ΕΙΔΙΠ, της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ.

Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκίνησε το 1984 ως ερευνητής στο Εργαστήριο Αεροδυναμικής του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, όπου απέκτησε και διδακτική εμπειρία.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια με θέμα την ενέργεια και τις τεχνολογίες ελέγχου της αέριας ρύπανσης. Είναι μέλος πολλών ενώσεων και συνδέσμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συνεισφέρει στη συγγραφή τριών βιβλίων, ενώ είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς και διαφόρων άρθρων σε τεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.

Σχετικές ομιλίες

Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας: γρίπη, ιός Δυτικού Νείλου, ιλαρά, παιδιατρικές ιογενείς λοιμώξεις (πρόληψη, μύθοι και αλήθειες) - Εισαγωγικές ομιλίες 13:33

Οκτ 04, 2018

Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας: γρίπη, ιός Δυτικού Νείλου, ιλαρά, παιδιατρικές ιογενείς λοιμώξεις (πρόληψη, μύθοι και αλήθειες) - Εισαγωγικές ομιλίες

Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος Μπασκόζος Γιάννης Ρόζενμπεργκ Θεόφιλος Σπηλιωπούλου Χαρά Λεμονίδου Χρυσούλα

Γλώσσα: Ελληνική