Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης και το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής

Καραμέρος Γιώργος

9 Απριλίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 16:45 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 420
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Καραμέρος Γιώργος

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
09/04/2017

Διάρκεια
16:45

Εκδήλωση
Building Green Expo: Building Sustainable Environment

Χώρος
Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo

Διοργάνωση
Building Green Expo

Κατηγορία
Περιβάλλον

Ετικέτες
ηλεκτροκίνηση, έξυπνες πόλεις, δημόσια υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια Αττικής

Η Building Green Expo από το 2002 είναι η καθιερωμένη εμπορική έκθεση για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης. Η Building Green Expo 2017 πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2017.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σε αυτή τη διοργάνωση επαγγελματίες από το χώρο της δόμησης, της ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης, αλλά και της σκίασης, προέβαλαν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, επικοινωνώντας άμεσα με το κοινό της έκθεσης και δημιουργώντας ευκαιρίες για επιχειρηματικές ενέργειες.

Building Green Open Space 2017

To Building Green Open Space 2017 αποτελείται από καθημερινές παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών που παρουσιάζονται στην έκθεση σχετικά με την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας "Ηλεκτροκίνηση: ένα μεγάλο βήμα για τη λειτουργία των Έξυπνων Πόλεων και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας".

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) διοργάνωσε την ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας τα «καθαρά» αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ως την απάντηση στις απειλές για την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών στα αστικά κέντρα. Η αυξανόμενη ζήτηση για νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες έξυπνων και αειφόρων μέσων μετακίνησης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές πόλεις.
 

Οι ομιλίες της ημερίδας μάς ενημερώνουν για την κατάσταση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και στον κόσμο, τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον αστικό ιστό, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική αγορά.
 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου BMW i3 και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Καραμέρος Γιώργος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών

Γεννήθηκε τoν Οκτώβριο του 1974 στα Κάτω Πατήσια κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα και στο Λονδίνο όπου ήρθε σε επαφή με τα κινήματα της πολιτικής Οικολογίας. Από το 1994 ως το 2011 εργάστηκε στην τηλεόραση του Antenna έχοντας περάσει από το αστυνομικό ρεπορτάζ του τμήματος ειδήσεων στο ελεύθερο ρεπορτάζ, την αρχισυνταξία και την παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2002. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ξένιος 94.3, REAL FM 97.8, FLASH 96 και σήμερα παρουσιάζει δελτία ειδήσεων και εκπομπές στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον.

Ασχολείται έντονα από τα φοιτητικά του χρόνια με την πολιτική οικολογία και το περιβάλλον. Είναι μέλος του περιβαλλοντικού συλλόγου Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, των Φίλων του Δάσους Συγγρού Αμαρουσίου και μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2009. Το 2012 ήταν υποψήφιος με τους Οικολόγους στη Β΄Αθήνας και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Κατοικεί τα τελευταία 20 χρόνια στο Μαρούσι και είναι στη ζωή μαζί από το 2003 με την συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Τάνια Γκιώση. Μαζί της έχει δύο ζωηρά παιδιά, τον Παναγιώτη και την Έφη 7 και 5 ετών αντίστοιχα.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό “Δύναμη Ζωής” και υποψήφια Περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου στις εκλογές του 2014 και ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών το Σεπτέμβριο του 2014.

Σχετικές ομιλίες

Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας: γρίπη, ιός Δυτικού Νείλου, ιλαρά, παιδιατρικές ιογενείς λοιμώξεις (πρόληψη, μύθοι και αλήθειες) - Εισαγωγικές ομιλίες 13:33

Οκτ 04, 2018

Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας: γρίπη, ιός Δυτικού Νείλου, ιλαρά, παιδιατρικές ιογενείς λοιμώξεις (πρόληψη, μύθοι και αλήθειες) - Εισαγωγικές ομιλίες

Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος Μπασκόζος Γιάννης Ρόζενμπεργκ Θεόφιλος Σπηλιωπούλου Χαρά Λεμονίδου Χρυσούλα

Γλώσσα: Ελληνική