Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Καλύτερη ζωή με ΔΕΠΥ, Ending ADHD stigma - Α΄ μέρος

Βούρδας Απόστολος, Γεωργιάδου Χριστίνα, Τσαγκαράκης Μάνος, Πανουσοπούλου Σταυριανή, Δρόσου Σοφία

22 Οκτωβρίου 2023

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 01:47:57 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 517
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο "Αντ. Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων η ημερίδα Καλύτερη Ζωή με ΔΕΠΥ | Ending ADHD Stigma. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠΥ που γίνονται παγκόσμια το μήνα Οκτώβριο.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Μέμη Τσεκούρα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η Ψυχολόγος και Πρόεδρος του ADHD Hellas, Σοφία Δρόσου, παρουσίασε το σωματείο και τις δράσεις του.

Ο παιδοψυχίατρος, Απόστολος Βούρδας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ADHD Hellas, αναφέρθηκε στην αιτιολογία της ΔΕΠΥ, την κλινική εικόνα της ΔΕΠΥ σε παιδιά και ενήλικες, τη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές αντιμετώπισης (ψυχοθεραπευτικά, φαρμακευτικά κλπ).

Η Χριστίνα Γεωργιάδου, Ιδρυτικό Μέλος - Γεν. Γραμματέας του ADHD Hellas και Γραμματέας του ADHD Europe, παρουσίασε τη σχέση των ορμονών και την επιβάρυνση που δέχονται τα κορίτσια και γυναίκες με τη ΔΕΠΥ κατά τον έμμηνο κύκλο και την εμμηνόπαυση.

Ο αθλητικός ψυχολόγος της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Τσαγκαράκης, μίλησε για την αναβλητικότητα στη ΔΕΠΥ και στους τρόπους αντιμετώπισής της.

Η Ψυχολόγος, Σταυριανή Πανουσοπούλου, παρουσίασε τη θεραπευτική παρέμβαση μέσω VR - Virtual Reality.

Η κλινική Ψυχολόγος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ADHD Hellas, Δρ. Νιόβη Μιχαλοπούλου, μίλησε για τη ντροπή που νιώθουν οι ενήλικες με ΔΕΠΥ.

Ο δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, μίλησε για την ενημέρωση μεγάλων εταιρειών για την ύπαρξη ΔΕΠΥ σε εργαζόμενους και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να φέρει στην επίτευξη στόχων της εταιρείας.

Η Content Creator και ηθοποιός, Σιλένα Τριβιζά, μίλησε για τις ταμπέλες με τις οποίες ζουν τα άτομα με ΔΕΠΥ μέχρι να διαγνωστούν.

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και ακτιβίστρια, Ανδριανή Ρέλλου, εξιστόρησε τη προσωπική της πορεία μέχρι τη διάγνωση και την αποδοχή της.

Έγινε η πρώτη προβολή της Ταινίας «Σόρρυ που Άργησα» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σιγάλα.

Περιγραφή ταινίας: Η αιθεροβάμων Πανδώρα δυσκολεύεται να κρατήσει την προσοχή, μα και την φαντασία της, υπό έλεγχο. Μια απλή συζήτηση με την φίλη της την ταξιδεύει σε διαφορετικές κινηματογραφικές πραγματικότητες, μέχρι και που αναγκάζεται να αντικρίσει την αλήθεια για τις δυσκολίες της.

Η ημερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Βούρδας Απόστολος Παιδοψυχίατρος, MRCPsych, CCST., Δρ Παν/μιου Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΨΔΕ

Ο Απόστολος Βούρδας είναι παιδοψυχίατρος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλεγμένο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2000. Ειδικεύτηκε στο Cambridge της Αγγλίας και εργάστηκε ως διευθυντής τμήματος και Senior Research Fellow στο Ινστιτούτο της Ψυχιατρικής στο Λονδίνο και στο Maudsley Hospital, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2006. Επί σειρά ετών εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου δημιούργησε και συνέγραψε τη μέθοδο Εκπαίδευσης Γονέων «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά». Διατελεί Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας. Το ερευνητικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Γεωργιάδου Χριστίνα Ιδρυτικό μέλος & Γραμματέας ADHD Hellas - Γραμματέας ADHD Europe

Η Χριστίνα Γεωργιάδου είναι Ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του ADHD Hellas, Γραμματέας του ADHD Europe και Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Τσαγκαράκης Μάνος Αθλητικός Ψυχολόγος PAO

Ο Μάνος Τσαγκαράκης είναι Αθλητικός Ψυχολόγος της PAO BC Academy ASD.

Πανουσοπούλου Σταυριανή Ψυχολόγος

Σταυριανή Πανουσοπούλου, BA, MA, MSc Counselling & Psychotherapy, Virtual Reality and Psychotherapy, Life & Business Coaching.

Δρόσου Σοφία Πρόεδρος ΔΣ ADHD Hellas -Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Σχετικές ομιλίες