Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Η υποστήριξη του D_HUB στα ολιστικά Προγράμματα του «Διαζώματος»

Φρέγκογλου Ευδόκιμος

4 Ιουνίου 2022

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:35:07 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 12

Το τριήμερο από 3 έως 5 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 8ης Συνάντησης των Εταιρικών μελών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» στα Λουτρά της Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια, οι οποίες συνδυάστηκαν με την 4η Συνάντηση των μελετητών με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Βόρειας Εύβοιας. Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο «Thermae Sylla Spa Wellness Hotel» και επίσημος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το «Κτήμα Γεροβασιλείου», που είναι Εταιρικό Μέλος του Διαζώματος.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, ως κινητήριας δύναμης για την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που στηρίζουν το Πρόγραμμα Αναγέννησης των πυρόπληκτων περιοχών. Επιπλέον, βασικός στόχος της υπήρξε η ανάδειξη της συμβολής των Εταιρικών Μελών του Σωματείου στο πολυσχιδές έργο του Σωματείου (αρχαία θέατρα, ολιστικά προγράμματα), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις χορηγίες για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας που χρηματοδότησαν τις 13 μελέτες που είναι σε εξέλιξη.

Στη διάρκεια των εργασιών o Επικεφαλής του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρος Μπένος, παρουσίασε την ομιλία του με τίτλο «Το στίγμα μας», ο οποίος επικεντρώθηκε στις αρχές που διατρέχουν το Πρόγραμμα Αναγέννησης, δηλαδή την τριπλή βιωσιμότητα, τις καθολικές συνέργειες και το κύμα μεταρρυθμίσεων.

Πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις έγιναν επίσης από μελετητές και εμπειρογνώμονες του Προγράμματος και από τη δραστήρια δομή του Διαζώματος, τη θερμοκοιτίδα “D-HUB”. Οι παρουσιάσεις της θερμοκοιτίδας είχαν επίκεντρο τη διπλή βιωσιμότητα, την καινοτομία και τη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Συντονιστής Προγραμμάτων του Διαζώματος, κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, μαζί με τον κ. Πέτρο Ιμιρζιάδη, Business Development Head στην Sales Promotion, ανακοίνωσαν την εκκίνηση του Crowdfunding «Τα Αγριολούλουδα του Νέου Δάσους». Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση από το πλήθος δράσεων και έργων που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η Sales Promotion, Εταιρικό Μέλος του Διαζώματος έχει αναλάβει την προβολή της παραπάνω δράσης. Επίσης, παρουσιάστηκε η νέα σελίδα προώθησής της, η dorees.diazoma.gr, η οποία υλοποιήθηκε από τη θερμοκοιτίδα του Διαζώματος “D-HUB” και συγκεκριμένα από τον κ. Χρήστο Χιώτη, που είναι ο υπεύθυνος των ψηφιακών εφαρμογών στο Σωματείο.

Ξεχωριστή στιγμή του τριημέρου υπήρξε επίσης η παρουσίαση του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Λέμα, ο οποίος περιέγραψε το διαχειριστικό και διοικητικό μέρος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης καθώς και την πολύτιμη προστιθέμενη αξία της στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας συνεργασίας και συνεργειών.

Ο κύκλος ομιλιών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 05 Ιουνίου με τα στελέχη του Διαζώματος, τις κ.κ. Μαρία Σοφικίτου (αρχαιολόγο – Διευθύντρια), Μαρία Κουρασάνη (αρχαιολόγο – Υπεύθυνη Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), Κατερίνα Αβραμοπούλου (οικονομολόγο – Υπεύθυνη οικονομικής ανάπτυξης), οι οποίες παρουσίασαν όλο το εύρος δράσης του Σωματείου για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και των ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, που υλοποιούνται από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τους αρμόδιους φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση της καταλυτικής συμβολής των Εταιρικών Μελών στην υλοποίηση των παραπάνω, καθώς και στην θερμή υποστήριξη του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

To BLOD βιντεοσκόπησε τις εργασίες της Συνάντησης και δημοσιεύει την κεντρική ομιλία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρου Μπένου, καθώς και 13 άλλα θέματα που σχετίζονται άμεσα με τις μελέτες που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση.

Η συγκρεκριμένη ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου: «Ομιλίες Θερμοκοιτίδας “D_HUB”».

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών της Συνάντησης, θα βρουν τις βιντεοσκοπημένες συνεδριάσεις του τριημέρου, όπως αναρτήθηκαν από τους διοργανωτές στο YouΤube, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω link:

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 
Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, πρωί
Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, απόγευμα
Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Φρέγκογλου Ευδόκιμος Επικοινωνιολόγος-Τεχνολόγος Πολιτισμού BSc - Συντονιστής προγραμμάτων, ΔΙΑΖΩΜΑ - Επικεφαλής της θερμοκοιτίδας D-Hub

ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ-ΝΙΚΩΝ ΦΡΕΓΚΟΓΛΟΥ
3D Generalist

Γέννηση: 5 Ιουνίου 1987

Εκπαίδευση

2011-2012
Master of Arts in 3D Design for Virtual Environments
Glasgow Caledonian University, Γλασκώβη, Σκωτία

2005-2009
Πτυχίο Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μυτιλήνη, Λέσβος

2002-2005
Απολυτήριο Λυκείου
1ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας

Εργασιακή Εμπειρία

Γενάρης 2015 – Σήμερα
Μη κερδοσκοπικό σωματείο "Διάζωμα"
Δημιουργικό τμήμα - Υπεύθυνος Πολυμεσικών εφαρμογών / Δημόσιες Σχέσεις

Γενάρης 2014 - Γενάρης 2015
Εταιρία οργάνωσης και παραγωγής εκδηλώσεων APG Δημιουργικό τμήμα - Δημιουργία 3D Μακετών / Παραγωγή Βίντεο / Event Planning

Μάρτης 2014 - Σεπτέμβρης 2014
Παροχή υπηρεσιών για το σωματείο "Διάζωμα" και για
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - Project: Δημιουργία διαδραστικής εφαρμογής που βασίζεται στη σύγχρονη απεικονιστική τεχνολογία.

Μάιος 2013 - Δεκέμβρης 2013
διάγραμμα Π.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε Τμήμα Μάρκετινγκ - Δημιουργία της εταιρικής ιστοσελίδας / Βελτιστοποίηση εταιρικού προφίλ στα Social Media.

Φλεβάρης 2013 - Μάιος 2013
Παροχή υπηρεσιών για το σωματείο "Διάζωμα"
Project: Τρισδιάστατη αναπαράσταση, σε μορφή οπτικοακουστικού υλικού, του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου

Μάρτιος 2011 - Ιούνιος 2011
Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας -Project: tρισδιάστατη αναπαράσταση του ναού των Αγίων
Θεοδώρων στην πόλη του Μυστρά. Στα πλαίσια του Γ' Διεθνούς
Συνεδρίου Φιλοσοφίας.

Διδακτική-Εκπαιδευτική εμπειρία
Φλεβάρης 2014 - Ιούνιος 2014
ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ Καθηγητής Πληροφορικής Μαθήματα Επεξεργασίας εικόνας & Επεξεργασίας Βίντεο

Σχετικές ομιλίες

Παρουσίαση των Παραδειγματικών Έργων του Προγράμματος Ανασυγκρότησης 02:36:15

Δεκ 14, 2021

Παρουσίαση των Παραδειγματικών Έργων του Προγράμματος Ανασυγκρότησης

Κοντζιάς Γιάννης Καραγιάννης Γιώργος Ζέκκος Κωνσταντίνος Αμυράς Γιώργος Μπένος Σταύρος Κεραμέως Νίκη Γκάγκα Μίνα Μακαντάση Φαίη Μενδώνη Λίνα Ζούρος Νίκος Σκάλκος Δημήτρης Τριαντόπουλος Χρήστος Μπαγινέτας Κωνσταντίνος Κάλφας Ηλίας Λοϊζου Βασιλική Δρέττα Ιωάννα Γεωργαντάς Γεώργιος Οικονόμου Δημήτρης

Γλώσσα: Ελληνική

Παρουσιάσεις Μελετών του Προγράμματος Ανασυγκρότησης 03:16:12

Δεκ 15, 2021

Παρουσιάσεις Μελετών του Προγράμματος Ανασυγκρότησης

Ζέκκος Κωνσταντίνος Αποστολίδης Ηλίας Πετράκος Γιώργος Ματσαγγάνης Μάνος Οικονόμου Δημήτρης Γκοιμίσης Βασίλης Βασιλάκης Νίκος Δούκας Χάρης Τσακανίκας Άγγελος Παγκάλου Χρύσα Δρακωνάκης Νίκος Κοντζιάς Γιάννης

Γλώσσα: Ελληνική