Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

GREECE FORWARD II: Η Ελλάδα απέναντι στην προσφυγική κρίση: Προτεραιότητες και προτάσεις

Θεοδωράκης Σταύρος, Καμίνης Γιώργος, Μουζάλας Γιάννης, Kristensen Helga, Πελώνη Αριστοτελία

19 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60:37 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 700

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και το FEPS - Foundation for European Progressive Studies διοργάνωσαν από κοινού και με ιδιαίτερη επιτυχία για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο, Greece Forward II, αυτή τη φορά, με θέμα την Προσφυγική Κρίση.
 

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με την ομιλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟΥ η πρόεδρος Άννα Διαμαντοπούλου και ο διευθυντής Γιάννης Μαστρογεωργίου. Εκ μέρους του FEPS χαιρετισμό απεύθυνε η Σύμβουλος Πολιτικής Hedwig Giusto και εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου ο Γενικός Δ/ντης της «Αποστολής» Κώστας Δήμτσας

Ακολούθησαν οι συζητήσεις στα 4 πάνελ που είχαν προγραμματιστεί, με τη συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων από την Ελλάδα και την Ε.Ε. καθώς και ακαδημαϊκών που σχετίζονται με το ζήτημα του Προσφυγικού.

Στο τρίτο πάνελ, ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙου Σταύρος Θεοδωράκης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η διευθύντρια του Προγράμματος για την Ευρώπη του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Helga Kristensen με συντονίστρια την δημοσιογράφο Αριστοτελία Πελώνη, συζήτησαν για τις προτεραιότητες και τις προτάσεις της Ελλάδας, απέναντι στην Προσφυγική Κρίση.

Θεοδωράκης Σταύρος Δημοσιογράφος - πρώην Επικεφαλής, Το Ποτάμι

Γεννήθηκε το 1963 στα Χανιά και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αττικής.

Ξεκίνησε το 1984 από το «Δ’ πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας, συνέχισε με την εφημερίδα «Η Πρώτη», την «Μεσημβρινή», το Ραδιόφωνο «Σκάι 100.4», το «Έψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», το ΚΛΙΚ και το ΜΕΝ, «Το Βήμα», ενώ από το 2000 έως το 2003 παρουσίασε στην ΝΕΤ 406 ζωντανές εκπομπές με τον τίτλο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ». Από το 2006 η εκπομπή συνεχιζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παράλληλα κάθε Σάββατο γράφει στην εφημερίδα «Τα Νέα» την στήλη «Οι άλλοι Πρωταγωνιστές». Επί μία διετία (1985-1987) ασχολήθηκε με την επιμόρφωση των Ρομ (αθίγγανων).

Τον Σεπτέμβριο του 2005 δημιούργησε το «Αλάτσι» ένα εστιατόριο κρητικής διατροφής.

Το 2010, ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με άλλους 24 δημοσιογράφους, όπως η Μαρία Χούκλη, ο Γιώργος Καμπουράκης, ο Τάσος Τέλλογλου, ο Άρης Δαβαράκης κ.ά., δημιούργησαν τον ιστοτόπο protagon.gr.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2014, ίδρυσε το κόμμα «Το Ποτάμι».

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατήλθε στις εκλογικές περιφέρειες Β' Πειραιώς και Χανίων ως επικεφαλής του Ποταμιού. Ο ίδιος επέλεξε την έδρα των Χανίων.

Καμίνης Γιώργος π. Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Γιώργος Καμίνης, χιακής καταγωγής, γεννήθηκε το 1954 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris II και το 1989 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris I. Το 1990 εξελέγη Λέκτορας του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1998 Επίκουρος Καθηγητής. Το 2003 εξελέγη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», θέση στην οποία επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2008. Το 2010 παραιτήθηκε από την θέση του «Συνηγόρου του Πολίτη» προκειμένου να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων, θέση στην οποία και εξελέγη στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010. Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2011. Επανεξελέγη τον Μάιο του 2014, για μία πενταετή θητεία. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα τα ελληνικά, μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Προσωπικός ιστότοπος του Γιώργου Καμίνη

Μουζάλας Γιάννης Υπουργός Μεταναστετικής Πολιτικής

Άρθρα και συνεντεύξεις του δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο.

Kristensen Helga Διευθύντρια του Προγράμματος για την Ευρώπη του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες
Πελώνη Αριστοτελία Δημοσιογράφος, Καθημερινή

Το βιβλίο της "Ιδεολογία κατά ρεαλισμού" βασίστηκε στη διδακτορική της διατριβή.

Σχετικές ομιλίες

GREECE FORWARD II: Προοδευτικές λύσεις και προτάσεις για το Προσφυγικό - Οι εναρκτήριοι χαιρετισμοί του συνεδρίου και η ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας 42:46

Δεκ 19, 2016

GREECE FORWARD II: Προοδευτικές λύσεις και προτάσεις για το Προσφυγικό - Οι εναρκτήριοι χαιρετισμοί του συνεδρίου και η ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Παυλόπουλος Προκόπιος Μαστρογεωργίου Γιάννης Giusto Hedwig Δήμτσας Κώστας Διαμαντοπούλου Άννα

Γλώσσα: Ελληνική, Αγγλική