Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

AirSensis: indoor air environment monitoring system

Φετφατζής Πρόδρομος

9 Ιουλίου 2019

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:24:39 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 169
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Φετφατζής Πρόδρομος

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
09/07/2019

Διάρκεια
00:24:39

Εκδήλωση
7th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation

Χώρος
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Έρευνα και Ανάπτυξη, Υγεία / Ποιότητα ζωής, Περιβάλλον

Ετικέτες
Hellenic Forum 2019, AirSensis, αέρας, εσωτερικοί χώροι

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος οργανώνει και συντονίζει εκδηλώσεις στην έρευνα και την καινοτομία, διοργανώνοντας το 7ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία - 7th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation.

Στο 7th Hellenic Forum (9-11/7), εξέχοντες επιστήμονες της Ελλάδος και του εξωτερικού και στελέχη επιχειρήσεων είχαν το βήμα για να παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σε τομείς αιχμής και να συζητήσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές που βασίζονται σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο του Forum, έγινε ο εορτασμός των πρώτων αποτελεσμάτων του πρωτοποριακού Προγράμματος Βιομηχανικών Υποτροφιών – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ολοκληρώνει τον δεύτερο χρόνο υλοποίησής του. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε Διεθνής Ημερίδα για τις Ηλεκτρονικές Υποδομές (e-infrastructures) και τη διαχείριση επιστημονικών δεδομένων στο πλαίσιο του European Open Science Cloud (Creating platform-driven e-infrastructure innovation on EOSC) με συμμετοχή προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΣΠΑ. Η τελευταία μέρα του Forum ήταν αφιερωμένη σε συνέργειες έκτος Ευρώπης μέσω του Προγράμματος Enrich, καθώς και την δυνατότητα συνεργασιών μέσω διακρατικών χρηματοδοτήσεων και του Horizon Europe. Τέλος, διοργανώθηκε matchmaking event με την συνεργασία του Δικτύου Πράξη, στην οποία συμμετέχουν εταιρίες, ερευνητικά κέντρα και πρεσβείες.

Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα του Forum (9/7), κατά τη διάρκεια της οποίας οι υπότροφοι του προγράμματος Βιομηχανικών Υποτροφιών που υλοποιεί το ΕΚΕΦΕ “Δ” με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Φετφατζής Πρόδρομος Μεταδιδακτορικός ερευνητής, ΙΠΡΕΤΕΑ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

O Δρ. Πρόδρομος Φετφατζής είναι φυσικός του τμήματος Φυσικής Πατρών, κατέχει ΜΔΕ στη φυσική από το ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ και διδακτορικό στον τομέα της πειραματικής φυσικής από το ΕΜΠ. Στο έργο ENTEC το 2013 ξεκίνησε η συνεργασία του ως μεταδιδάκτορας με το εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", όπου ασχολήθηκε με υπολογιστικά εργαλεία, εφαρμογές στη συλλογή ατμοσφαιρικών δεδομένων, ανάπτυξη στατιστικών αλγορίθμων για την επεξεργασία δεδομένων και την αναφορά δεδομένων. Επίσης, ανέπτυξε εργαστηριακές πειραματικές συσκευές για τη μελέτη του ατμοσφαιρικού αερολύματος. Συνέχισε την συνεργασία με το εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος σε έργα υποδομών του εργαστηρίου όπως την ανάπτυξη του παρατηρητηρίου ατμοσφαιρικών μετρήσεων και κλιματικών αερίων στην κορυφή του Χελμού άλλα και με το έργο Life "INDEX". Από τον Ιούνιο του 2017 εργάζεται στο Πρόγραμμα Βιομηχανικών Υποτροφιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την εταιρία mSensis για την ανάπτυξη βιομηχανικού πρωτοτύπου μέτρησης παραμέτρων ποιότητας αέρα με τίτλο AirSensis. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 15 άρθρα κατόπιν κρίσης, σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συμποσίων.

Σχετικές ομιλίες

Σχέδιο Δράσης για το Περιβάλλον και το Κλίμα. Δεδομένα και Προτάσεις, 2022-2030 02:08:42

Νοε 29, 2022

Σχέδιο Δράσης για το Περιβάλλον και το Κλίμα. Δεδομένα και Προτάσεις, 2022-2030

Δεσύπρη Αθηνά Καραβέλλας Δημήτρης Γώγος Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος Κωνσταντίνος Πανδής Σπύρος Βώκου Δέσποινα Αντωνιάδης Βασίλης Κιουσοπούλου Λούση Τσουρός Άγις Δ. Νάντσου Θεοδότα Μαυρόπουλος Αντώνης Χριστοφιλίδου Κατερίνα Καρτάλης Κωνσταντίνος Σαρηγιάννης Δημοσθένης

Γλώσσα: Ελληνική