Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ζέρβας Γεώργιος

Καθηγητής - Διευθυντής Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γεώργιος Ζέρβας είναι Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής.

Ευρεσιτεχνία
Κατά την εκπόνηση της Διδακτορικής του διατριβής ανέπτυξε μέθοδο χορήγησης ιχνοστοιχείων σε βόσκοντα μηρυκαστικά ζώα υπό μορφή βώλων με φορέα γυαλί ελεγχόμενης διαλυτότητας. Η μέθοδος αυτή κατοχυρώθηκε το 1982 με πατέντα σε 25 χώρες (UK, patent Applic. 2116424A) με τίτλο «Water soluble glass articles, their manufacture and their use in the treatment of ruminant animals”. Η πατέντα αυτή αγοράστηκε από την βιομηχανία Pilkington Bros, η οποία ανέλαβε την παραγωγή και εμπορία των βώλων.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Κάλυψη αναγκών μηρυκαστικών ζώων σε ιχνοστοιχεία, εκτίμηση βιοδιαθεσιμότητας ανόργανων αλάτων, διαιτητική αξιολόγηση διαφόρων υποπροϊόντων γεωργικών βιομηχανιών, εκτίμηση θρεπτικής αξίας διαφόρων ζωοτροφών προοριζομένων για διατροφή μηρυκαστικών ζώων, κάλυψη των αναγκών των μηρυκαστικών ζώων σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά όταν διατηρούνται στη βοσκή, διερεύνηση διαφόρων συστημάτων εκτροφής μηρυκαστικών ζώων με έμφαση στα θέματα διατροφής, μελέτη των συμβιωτικών και ζυμωτικών φαινομένων των προστομάχων μηρυκαστικών ζώων, επίδραση της διατροφής στα παραγωγικά (ποσότητα και ποιότητα γάλακτος & κρέατος) και αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά αιγοπροβάτων, βιολογική κτηνοτροφία.

ΟΜΙΛΙΕΣ