Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ρεμούνδος Αυγουστίνος

Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή της Μ. Βογιατζή- Τράγκα to 1995 και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και θεατρικής κίνησης για τέσσερα χρόνια με τη Νίκη Τριανταφυλλίδη. Είναι ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής εταιρίας "DEKARA TSAKISTI PRODUCTIONS" και της θεατρικής ομάδας «ΌΝΟΜΑ?». Από το 2005 παραδίδει μαθήματα αυτοσχεδιασμού και ορθοφωνίας  στα ΙΕΚ Αμαρουσίου και Χαϊδαρίου. Το 2017 σκηνοθέτησε και έπαιξε στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» την παράσταση «Με Κάρυ και Κύμινο» του Rudra Alwar.

Στο θέατρο συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τον Γ. Καλατζόπουλο στα έργα: «Ο αρχοντοχωριάτης», «Δον Κιχώτης», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» και «Άνθρωπος εν πολέμω», με το Δημοτικό θέατρο Περιστερίου στα έργα: «Βάκχες» και «Ταμπούρλα μέσα στη νύχτα», με τον Δ. Κωτσή στο «Μπαλκόνι», με την ομάδα Μέθεξη στη «Δωδέκατη νύχτα», με το θέατρο Ελεύθερη Έκφραση στο «Συμπόσιο του Πλάτωνα», την Εθνική Λυρική Σκηνή στα έργα: «Φάλσταφ» και «Η χώρα του Μειδιάματος», την όμαδα Προσωπείο στα έργα: «Οι κατεργαριές του Σκαπίνου» και «Η πολιτεία του βυθού», τον Λ. Βαρδαρό στα έργα: «Μιαβ βολάγ κι έναγ καιρόν», «Ο Κόλαξ», «Το Αιγαίο του έρωτα», «Ο Απηλπισμένος Σύζυγος», την Α. Παπαγεωργίου στη «Δεύτερη λύση» στο Θέατρο του Ν. Κόσμου, το Χρίστο Λύγκα στα «Ζευγάρια» και «Πισίνα (όχι νερό)» και την Ε. Τζάρου στο «Έρως και Τέλος ή τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα». Με το Θέατρο Σημείο και τον Ν. Διαμαντή στα: «Σονέτα του Σαίξπηρ», «Το σπίτι με τα δώρα», «Ενοικιάζεται φύλακας άγγελος», «Ο στρατός της Σωτηρίας», «Όταν ο λύκος είναι εδώ», «Προδοσία», «Μήδεια», «Εξιλέωση», «Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς», «Όταν δεν ξέραμε τίποτα ο ένας για τον άλλον», «Ψύχωσις 4.48», «Ο Κανένας», «Μέσα απ’ το σπασμένο καθρέφτη». Με τη Χρύσα Σπηλιώτη στις «Πόρτες». Και τον πολυχώρο Vault με τα έργα: "Elizadeath", «H κατάρα της πεταλούδας», «Συνένοχοι», «Κανίβαλος. Η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου», «Πρακτόρισσες».

Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ» του Μ. Νίκολιτς, «ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ» του Γ. Καλαβριανού, «ΠΟΡΤΕΣ» της Χ. Σπηλιώτη, «Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ, η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου» και «ΜΗΔΕΙΑ» του Δ. Ζουγκού «ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ» του Γκαίτε.

Με την ομάδα «Όνομα?» τα έργα: «ΤΟΥΡΑΝΤΟ» του Γ. Καλατζόπουλου, «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, «Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» του Λόρκα, «ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΦΟΝΟΣ», «ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ, «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» του Ιονέσκο, «ΑΧ», «ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ», «ΠΙΝΑΚΕΣ».

Πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο η ταινία «Τέλος εποχής» του Α. Κόκκινου. Τρία σενάρια του, έχουν γίνει ταινίες που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Ακόμη στον κινηματογράφο πήρε μέρος στις ταινίες "Carousel", «Οι γενναίοι της Σαμοθράκης» και «Hθικόν Ακμαιότατον» του Σ. Τσαρουχά, στο «Χορεύοντας στον πάγο» του Σ. Ιωάννου, «Ύφεση» του Μ. Γιαρίμουστα και στις ταινίες μικρού μήκους: «Τα παπούτσια», «Κανείς δεν είναι τέλειος», «Το πουλί», «Η νόσος του Τσατσόγλου» και το «Σε σκέφτομαι πάνω σ’ ένα κομμένο μπαλκόνι».

Το 2008 στο 49ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προτάθηκε για το βραβείο Α' αντρικού ρόλου στην ταινία "Carousel" του Σ. Τσαρουχά και το 2003 στις «Νύχτες πρεμιέρας» πήρε το Α΄ βραβείο αντρικού ρόλου στην ταινία «Το πουλί» του Ν. Χάσκα.

Στην τηλεόραση έπαιξε στις σειρές: «Ιατρικό απόρρητο», «Έρωτας», "Safe sex", «Ζευγάρια», «Μαμά και γιος», «Βαμμένος ήλιος», «Σκονισμένα σύννεφα», «Το τίμημα του πάθους», «Τολμηρές ιστορίες», «Εσύ αποφασίζεις», «Έρωτας και πάθος», «Δις εξαμαρτείν» κ.α.

ΟΜΙΛΙΕΣ