Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Κουμάντος Αλέξανδρος

Φαρμακοποιός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος "Πειραϊκής Μικροζυθοποιίας Α.Ε."

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ. Ξεκινώντας την Ακαδημαϊκή του διαδρομή στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1982 και προσδιορίζοντας σχεδόν αμέσως το ενδιαφέρον του στη φαρμακευτική τεχνολογία και παραγωγή, έκανε το 1985 τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα, δημιουργώντας την KARA-VET, εταιρεία παραγωγής προϊόντων φροντίδας και καθαριότητας μικρών ζώων.
Το 1995 οργανώνει και ξεκινάει τη λειτουργία του Φαρμακείου του στην περιοχή Κερατσινίου το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα. Το 1998, η προσπάθεια στην παραγωγή κτηνιατρικών προϊόντων επιβραβεύθηκε με το βραβείο επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ. Την ίδια χρονιά συμμετέχοντας σε Europartenariat, με τον ΕΟΜΜΕΧ, στο Dortmund της Γερμανίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τυχαία την μπίρα μικροζυθοποιίας. Έκτοτε από προσωπική επιθυμία και παρόρμηση ξεκινάει την  έρευνα για την μπίρα και την παραγωγή της στην Ευρώπη και την Αμερική. 

Το 2004 παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Βιοδραστικές ουσίες Φυσικών Προϊόντων». Το Μεταπτυχιακό αυτό γίνεται η αφορμή για τον προσανατολισμό του στα Βιολογικά προϊόντα.  Παράλληλα παρακολουθεί και ένα εξάμηνο εργαστηριακής ζυθοποίησης στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας (Τμήμα Οινολογίας).

To 2005 ξεκινά και ολοκληρώνεται η κατασκευή της μονάδας παραγωγής μπίρας (φρέσκιας και βιολογικής) στη Δραπετσώνα (25ης Μαρτίου 46) με την επωνυμία «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία ΕΠΕ» η οποία το 2009 μετατρέπεται σε Α.Ε.

ΟΜΙΛΙΕΣ