Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Κότσαρη Κωνσταντίνα

Εκπαιδευτικός - Υποψήφια Διδάκτωρ & Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Σεπτεμβρίου του 1980. Τέταρτο παιδί 8μελούς οικογένειας, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών (Γεννάδειο), εισήχθη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, από όπου αποφοίτησε το 2004. Τον επόμενο χρόνο, διορίστηκε λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, με σειρά κατάταξης 138η ανάμεσα σε 3.000 διαγωνιζόμενους.

Από το 2004 έχει εργαστεί σε σχολεία της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Αθήνας, της Δάφνης και του Υμηττού. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Υποδιευθύντρια στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης (2012-2014). Σήμερα υπηρετεί με οργανική θέση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 αποσπάστηκε στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στη Διεύθυνση Διεθνούς Επιστημονικής & Τεχνολογικής Συνεργασίας, όπου συμμετείχε ως στέλεχος για τη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής στα θέματα Έρευνας & Τεχνολογίας, ως διαχειρίστρια ευρωπαϊκών έργων (Η2020, ERANETs) και ως συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επιστήμης και Τεχνολογίας COST.

Παράλληλα με την 15ετή επαγγελματική δραστηριότητα ως εκπαιδευτικός, συνέχισε τις σπουδές της τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αφού υπηρέτησε 3 χρόνια στην παραμεθόριο, επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε να φοιτά στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, ενώ την ίδια χρονιά, μέσω Κατατακτηρίων Εξετάσεων Α.Ε.Ι., φοιτά στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και, πιο συγκεκριμένα, στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων από όπου αποφοιτώ το 2012. Την ίδια χρονιά, εργάστηκε στους ειδησεογραφικούς ιστότοπους tvxs.gr και insider.gr ως δημοσιογράφος - ρεπόρτερ κοινωνικών και εκπαιδευτικών θεμάτων.

Τον Ιούλιο του 2013 μετά από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη, επιλέχθηκε να φοιτήσει ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών "Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση" λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και της Ελλάδας (ΕΣΠΑ). Το 2015 συνεχίζει τις σπουδές της στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Από τον Απρίλιο του 2016 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και ερευνήτρια σε ποικίλα ευρωπαϊκά έργα (Erasmus +, Horizon 2020) που αφορούν στη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας/ επιχειρηματικότητα (π.χ. DESCI, Play4Guidance), καθώς και τη δημιουργικότητα στις Φυσικές Επιστήμες (π.χ. CREATIONS).

Στα Αγγλικά, κατέχει το Michigan Proficiency ECPE και γνωρίζει γαλλικά σε επίπεδο DALF C1. Γνωρίζει, επίσης, και νορβηγικά σε επίπεδο Β, φοιτώντας στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Νοέμβριο του 2010 έλαβε μέρος στη Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αθηναίων, ως υποψήφια διαμερισματική σύμβουλος με το συνδυασμό "Αθήνα, πόλη της ζωής μας". Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου συμμετείχε στο σύλλογο εκπαιδευτικών "Ρόζα Ιβριώτη" ως γενική γραμματέας. Τον Μάιο του 2019 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Δάφνης/ Υμηττού με τον συνδυασμό ΔΑΦΝΗ/ΥΜΗΤΟΣ 2023_ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Εκτός από τις ακαδημαϊκές σπουδές, έχει ασχοληθεί με τη μουσική (9ετής φοίτηση στο Αττικό Ωδείο), τόσο σε πρακτικό (εκμάθηση βιολιού και λαϊκών οργάνων όπως μπουζούκι και μπαγλαμά) όσο και σε θεωρητικό επίπεδο (θεωρία της μουσικής, αρμονία, ιστορία και μορφολογία της μουσικής). Τον τελευταίο χρόνο, προπονείται συστηματικά με άοπλες πολεμικές τέχνες (budo), όπως το Shotokan Karate, Judo και Aikido.

ΟΜΙΛΙΕΣ