Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Το ταξίδι του "Διαζώματος" στην Αμερική

Μπένου Κασσιανή, Φρέγκογλου Ευδόκιμος

15 Μαΐου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 37:45 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 880
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι μια πρωτοβουλία νέων που γεννήθηκε μέσα στους κόλπους της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» και αποτελείται από εκπροσώπους της νεότερης γενιάς των Διαζωματικών μελών. Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στο αμφιθέατρο  του Μουσείου της Ακρόπολης, έγινε η επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντησή του.

Το «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ» αποτελεί μια «θερμοκοιτίδα» εκκόλαψης καινοτόμων ιδεών, που προέρχονται κυρίως από νέους και ανοιχτούς σε ερεθίσματα ανθρώπους. Οι ιδέες που επεξεργάζονται τα μέλη του «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» έχουν ως στόχο την προώθηση της κοινής του προσπάθειας του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, αλλά και την ένταξή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

H 2η Συνάντηση του «ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στον Πολυχώρο Impact Hub στην Αθήνα. Ο τίτλος της φετινής συνάντησης ήταν «ΖΩΣΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» και, κατά την διάρκεια της, διερευνήθηκαν νέες μορφές επιχειρηματικότητας, νέα εργαλεία άντλησης πόρων, τρόποι αναζήτησης νέων μετόχων στην κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου καθώς και προτάσεις για νέα μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Τέλος, εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας παρουσίασαν τη δική τους, νεανική ματιά για τα μνημεία του τόπου μας.

Μπένου Κασσιανή Στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης - Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.

Από το 2006 είναι υπεύθυνη για τις Χορηγίες, τις Εκδηλώσεις και την Επικοινωνία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στις «Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση » (Arts and Cultural Management) στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης (Υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»).

Στη Νέα Υόρκη έκανε την πρακτική της εξάσκηση σε σημαντικά Μουσεία και Οργανισμούς (New Museum, Lower Manhattan Cultural Council, Exit Art), ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε για το περιοδικό OZON.

Ήταν παρουσιάστρια και συντάκτρια της νεανικής εκπομπής «Πανδαιμόνιο», που προβλήθηκε από την ΕΤ1 (2002-2003).

Είναι ιδρυτικό Μέλος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα», με στόχο την προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον μοντέρνο και σύγχρονο χορό τα τελευταία δέκα χρόνια.

Φρέγκογλου Ευδόκιμος Επικοινωνιολόγος-Τεχνολόγος Πολιτισμού BSc - Συντονιστής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ - Επικεφαλής της θερμοκοιτίδας D-Hub

ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ-ΝΙΚΩΝ ΦΡΕΓΚΟΓΛΟΥ
3D Generalist

Γέννηση: 5 Ιουνίου 1987

Εκπαίδευση

2011-2012
Master of Arts in 3D Design for Virtual Environments
Glasgow Caledonian University, Γλασκώβη, Σκωτία

2005-2009
Πτυχίο Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μυτιλήνη, Λέσβος

2002-2005
Απολυτήριο Λυκείου
1ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας

Εργασιακή Εμπειρία

Γενάρης 2015 – Σήμερα
Μη κερδοσκοπικό σωματείο "Διάζωμα"
Δημιουργικό τμήμα - Υπεύθυνος Πολυμεσικών εφαρμογών / Δημόσιες Σχέσεις

Γενάρης 2014 - Γενάρης 2015
Εταιρία οργάνωσης και παραγωγής εκδηλώσεων APG Δημιουργικό τμήμα - Δημιουργία 3D Μακετών / Παραγωγή Βίντεο / Event Planning

Μάρτης 2014 - Σεπτέμβρης 2014
Παροχή υπηρεσιών για το σωματείο "Διάζωμα" και για
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς - Project: Δημιουργία διαδραστικής εφαρμογής που βασίζεται στη σύγχρονη απεικονιστική τεχνολογία.

Μάιος 2013 - Δεκέμβρης 2013
διάγραμμα Π.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε Τμήμα Μάρκετινγκ - Δημιουργία της εταιρικής ιστοσελίδας / Βελτιστοποίηση εταιρικού προφίλ στα Social Media.

Φλεβάρης 2013 - Μάιος 2013
Παροχή υπηρεσιών για το σωματείο "Διάζωμα"
Project: Τρισδιάστατη αναπαράσταση, σε μορφή οπτικοακουστικού υλικού, του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου

Μάρτιος 2011 - Ιούνιος 2011
Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας -Project: tρισδιάστατη αναπαράσταση του ναού των Αγίων
Θεοδώρων στην πόλη του Μυστρά. Στα πλαίσια του Γ' Διεθνούς
Συνεδρίου Φιλοσοφίας.

Διδακτική-Εκπαιδευτική εμπειρία
Φλεβάρης 2014 - Ιούνιος 2014
ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ Καθηγητής Πληροφορικής Μαθήματα Επεξεργασίας εικόνας & Επεξεργασίας Βίντεο

Σχετικές ομιλίες