Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Συστήματα στήριξης ιατρικών αποφάσεων (Medical Decision Support Systems - MDSS)

Ιακωβίδης Δημήτρης

3 Ιουλίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 44:41 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 587
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Ιακωβίδης Δημήτρης

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
03/07/2018

Διάρκεια
44:41

Εκδήλωση
53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Πληροφορική

Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2018, σύστημα στήριξης ιατρικών αποφάσεων, MDSS

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 

1. Επιστήμες Υγείας,

2. Πληροφορική,

3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,

4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,

5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.

Ιακωβίδης Δημήτρης Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο Δρ. Δημήτριος Κ. Ιακωβίδης σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής το 1997, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό το 2001, και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Πληροφορικής Επιστήμης το 2004 από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα ως μεταδιδάκτορας ερευνητής, ως συντονιστής ενοτήτων εργασίας και ως επιστημονικώς υπεύθυνος (FP7 10M€ DebugIT 2008-2012). Από το 2004 έως το 2010 δίδαξε επί συμβάσει στις βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, και του ΤΕΙ Λαμίας. Το 2010 διορίστηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών / Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Λαμίας / Στερεάς Ελλάδας, όπου και εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή το 2014. Κατά τη θητεία του στο ΤΕΙ Λαμίας / Στερεάς Ελλάδας διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Θετικών Επιστημών, και εκτέλεσε χρέη Αναπληρωτή Πρύτανη. Διετέλεσε επίσης Προϊστάμενος του Τομέα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Στερεάς Ελλάδας όπου και ορίστηκε ως Αναπληρωτής Διευθυντής. Το 2015 o Δρ. Ιακωβίδης διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ιδρυτής και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας is-innovation.eu. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας σημάτων και εικόνων, συστήματα στήριξης αποφάσεων, καθώς και ευφυή συστήματα και εφαρμογές. Στο πλαίσιο αυτό έχει συγγράψει περισσότερα από 140 άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και βιβλία. Ο Δρ. Ιακωβίδης έχει εκδώσει δύο βιβλία, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών ερευνητικών προτάσεων και οδικών χαρτών έρευνας. Είναι Συντάκτης (Αssociate Εditor) του επιστημονικού περιοδικού IEEE Transactions on Fuzzy Systems, αξιολογητής σε πολλά (>40) διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και αξιολογητής Εθνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων. Είναι επίσης μέλος σε διεθνείς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων των ΙΕΕΕ (Senior Member, συμμετέχει στους συλλόγους SPS, CIS, EMBS), IAPR, EUCOG, και VPHI.

Σχετικές ομιλίες