Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στο Χώρο της Υγείας

Νεκτάριος Μιλτιάδης

9 Νοεμβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:15:10 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 104
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης με θέμα «Η Ανάπτυξη του Τομέα της Υγείας: Νέες Εφαρμογές, Πολιτικές & Προκλήσεις», πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου είχαν αναλάβει το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας (DigiTHEA Lab) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η οργάνωση του Συνεδρίου αποσκοπεί στη διεύρυνση της προβληματικής, στην προώθηση του διαλόγου, στην αναζήτηση της συναίνεσης και στην τεκμηρίωση για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις. Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει και να βελτιώσει τη διαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση και κατάρτιση των ανθρώπινου δυναμικού που συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και να προβάλλει τη γνώση, την εμπειρία, τη τεχνογνωσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών από τον χώρο της Υγείας σε νέους επιστήμονες και φοιτητές.

Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει την κεντρική ομιλία και τις ομιλίες των ενοτήτων "Μοντέλα Φροντίδας Υγείας" και "Ηλεκτρονική Υγεία, Μεγάλα Δεδομένα και Αναλυτική".

Νεκτάριος Μιλτιάδης Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου TEMPLE (Philadelphia USA), έχει ειδικευθεί στην ιδιωτική και κοινωνική ασφάλιση και στη δημόσια οικονομική. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στη Χρηματιστηριακή Β. Ελλάδος (1991-93) και στην Εθνική Ασφαλιστική (1993-99), Διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004) καθώς και Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (1993-96) και της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Πρ. Μέλος της επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος (2015). Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τις περιοχές των εφαρμογών της θεωρίας διαχείρισης των κινδύνων, της σύγκλισης ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών αγορών, της κοινωνικής ασφάλισης για συντάξεις και των συστημάτων υπηρεσιών υγείας.

Σχετικές ομιλίες