Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Προορισμός: Αλλαγή. Νέες λύσεις για την Ελλάδα

Μιτάκης Μανώλης, Παπαδάκης Γεώργιος, Παττακός Αντώνης, Σταματάκη Μαρία, Πρίντζος Μιχάλης, Θεοδωρίδης Αλέξανδρος, Κοκκίνη Αλεξάνδρα, Bouikidis Aphrodite

29 Απριλίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 46:44 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1084
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Καινοτομία για την Κοινωνία: Κορυφαίοι κοινωνικοί επιχειρηματίες του δικτύου Ashoka από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, συναντήθηκαν στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις καινοτόμες λύσεις τους σε πιεστικά κοινωνικά προβλήματα.

Η Αθήνα ήταν η πρωτεύουσα της κοινωνικής καινοτομίας, στις 29 και 30 Απριλίου. Κορυφαίοι κοινωνικοί επιχειρηματίες του δικτύου Ashoka από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, παρουσίασαν στις 29 Απριλίου στην Τεχνόπολη, Δήμου Αθηναίων, τις καινοτόμες λύσεις τους σε πιεστικά κοινωνικά προβλήματα. Έδωσαν επίσης την ευκαιρία σε όποιον θέλει να υιοθετήσει τις λύσεις αυτές στην Ελλάδα, προσαρμόζοντας τες στην Ελληνική πραγματικότητα, να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί τους στις 30 Απριλίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ashoka Ελλάδας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Robert Bosch και η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον στην Ελλάδα στρέφεται πλέον αργά αλλά σταθερά στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι νικητές του διαγωνισμού «Προορισμός Αλλαγή: Νέες Λύσεις για την Ελλάδα» που διεξήγαγε η Ashoka Ελλάδας. Οι νικητές του διαγωνισμού είναι το xorafaki.gr, η Brace, την οποία παρουσίασε η ιδρύτριά της Μαρία Σταματάκη, το Filisia, το οποίο παρουσίασε ο ιδρυτής του Γιώργος Παπαδάκης και το Μπορούμε το οποίο παρουσίασε ο συνιδρυτής του Αλέξανδρος Θεοδωρίδης. Τους χορηγούς των βραβείων εκπροσώπησαν ο Αντώνης Παττακός (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση), ο Μιχάλης Πρίντζος (Ελληνική Πρωτοβουλία), ο Εμμανουήλ Μιττάκης (Boehringer Ingelheim Ελλάς) και η Αλεξάνδρα Κοκκίνη (SAP Hellas S.A.).

Μιτάκης Μανώλης Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Είναι φαρμακοποιός, απόφοιτος Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας. Είναι διευθυντής Επικοινωνίας & Δημοσίων σχέσεων  στη Φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim και παράλληλα projectleader στην Ελλάδα του διεθνούς προγράμματος Making More Health.

Κατέχει τη θέση του προέδρου της Ακαδημίας Marketing Επαγγελματιών Υγείας, καθώς και τη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας. Έχει διατελέσει κοσμήτορας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών. Είναι μέλος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing.

Έχει ασχοληθεί επισταμένα με την επικοινωνία φαρμακοποιού ασθενή έχοντας συγγράψει 5 βιβλία στα γνωστικά πεδία της συμβουλευτικής φαρμακευτικής, της φαρμακευτικής φροντίδας και της φαρμακευτικής επικοινωνίας. (Αρχές φαρμακευτικής επικοινωνίας, το επείγον στο φαρμακείο, αντιμετωπίζοντας τις αλληλεπιδράσεις του φαρμάκου, Φαρμακοδιατροφική, Φάρμακα και G-6PD).

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη φαρμακευτική πολιτική, το φαρμακευτικό marketing, και τη συμβουλευτική φαρμακευτική σε εξειδικευμένα περιοδικά του κλάδου, καθώς και άρθρα για την ιστορία του φαρμάκου σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Κάνει την εισήγηση στην Εθνοφαρμακολογία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Παπαδάκης Γεώργιος Filisia

O Γιώργος Παπαδάκης εργάζεται στον χώρο μεταξύ τέχνης τεχνολογίας και εκπαίδευσης και είναι ο ιδρυτής της επιχείρησης Filisia Interfaces, όπου σχεδιάζει προϊόντα και εμπειρίες χρήσης.

Παττακός Αντώνης Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Ο Αντώνης Παττακός εργάζεται στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννης Σ. Λάτση. Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην AIESEC Ελλάδος για 3 χρόνια ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος της εταιρίας «athens’agora». Έχει εμπειρία ως εθελοντής στην ΜΚΟ «Tandem» και στην εLπέκταση της Γαλλικής «Unis-Cite» στην Ελλάδα.

Σταματάκη Μαρία Brace Social Coop

Η Μαρία Σταματάκη (MSc), ιδρύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη της Brace Social Coop, είναι ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή Θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών, καθώς και κοινωνιολόγος. Διαθέτει πολυετή πείρα σε δομές στήριξης οικογενειών με πρόβλημα τοξικοεξάρτησης. Από το 2006 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια. Ξεκίνησε την δραστηριότητα της ως ελεύθερη επαγγελματίας το 2006, δημιουργώντας τη Marte Meo Hellas, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το παγκοσμίου φήμης δίκτυο Marte Meo για την ψυχολογική στήριξη και εκπαίδευση των φροντιστών και εκπαιδευτών όλων των κλάδων υγείας και φροντίδας. Πλαισιώνεται από μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης.

Πρίντζος Μιχάλης Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative)

Ο Μιχάλης Πρίντζος έχει πρακτική εμπειρία 10 και πλέον χρόνων στην εμπορευματοποίηση αποτελεσμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης, έχοντας συνεργαστεί με πλήθος εταιρειών και οργανισμών στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στη Σιγκαπούρη και στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχει τη θέση του Program Director στο Hellenic Initiative και επικεντρώνεται μεταξύ άλλων, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στο παρελθόν, έχει υπάρξει εκπαιδευτής και ομιλητής σε συνέδρια σχετικά με τη διαχείριση καινοτομίας και τις θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων. Είναι συνιδρυτής δύο start-ups ένα εκ των οποίων λειτουργεί στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο αναπτύσσει λογισμικό ιατρικής απεικόνισης στην Οξφόρδη. Ο Μιχάλης είναι επίσης μέλος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο οποίο εργάζεται με γνώμονα τη δημιουργία του κατάλληλου οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και την προσαρμογή καλών πρακτικών και πολιτικών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Θεοδωρίδης Αλέξανδρος ΜΚΟ "Μπορούμε"

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη την οποία άφησε στα 18 για να σπουδάσει και να ζήσει στο εξωτερικό. Μετά από διετή μαθητεία στη Γερμανία (1994-1996, Λογιστικά), σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (1996-2000, Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Διεθνές Δίκαιο), μεταπτυχιακό στο London School of Economics (2000-2001, Διεθνείς Σχέσεις) και πρακτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2001-2002), επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις (2002-2003).Για 9 μήνες συμμετείχε στις δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μία εκ των οποίων ήταν η αποστολή της οργάνωσης στο Αφγανιστάν (Δεκέμβριος 2003).Εργάστηκε στον ιδιωτικό (2004-2008) και δημόσιο τομέα (2008-2013) στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και τον Ιανουάριο 2012 υπήρξε συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της ΜΚΟ που είναι αφοσιωμένη στη μείωση της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα. Από το Μάρτιο 2013 είναι 100% αφοσιωμένος στην ανάπτυξη του ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Κοκκίνη Αλεξάνδρα SAP Ελλάς Α.Ε.

Η Αλεξάνδρα Κοκκίνη εργάζεται στην SAP Hellas από το 1998. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας κατείχε σημαντικές θέσεις, όπως Applications Consultant, Product Manager και Head of Business Development. To 2008 ανέλαβε καθήκοντα Chief Operating Officer (COO) της SAP για Ελλάδα και Κύπρο με αρμοδιότητες την ευθύνη των τμημάτων Business Development, Presales, Operations και marketing. Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Bouikidis Aphrodite Launch Leader Ashoka Greece

Η Αφροδίτη Μπουϊκίδη οδήγησε την προσπάθεια να ξεκινήσει η Ashoka στην Ελλάδα. Προηγουμένως διεύθυνε την Reinventing Greece Media Project και ένα φοιτητικό πρόγραμμα ηγεσίας με την Next Generation Initiative, έναν ελληνικό-αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τις ηγετικές και καθοδηγητικές ευκαιρίες για φοιτητές και νέους επαγγελματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, πέρασε τρία χρόνια ως μέλος του National Democratic Institute for International Affairs (NDI), όπου βοήθησε στην ανάπτυξη και υποστήριξη κοινωνικών συμμετοχικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου προγράμματων εστιασμένων στις γυναίκες, στους νέους και σε οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Αφρική. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου ενώ επιλέχθηκε ως Social Innovation Fellow από το StartingBloc το 2010, τέλος αποτελεί μέλος του δικτύου BMW Foundation Responsible Leaders από το 2014.

Σχετικές ομιλίες