Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Πόσο ρεαλιστική είναι η πρόταση Γιούνκερ για επενδύσεις 300 δισ. ευρώ σε απασχόληση και ανάπτυξη;

Τσουκαλάς Δημήτρης, Σπυράκη Μαρία, Κύρκος Μίλτος, Καϊλή Εύα, Τουχτίδου Συμέλλα

6 Φεβρουαρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 80:51 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1429
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Τσουκαλάς Δημήτρης Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ο Δημήτρης Τσουκαλάς,πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Τραπεζών Ασφαλιστικών, γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Αιμιλία Τζίβα και έχει 4 παιδιά. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Ναυτιλιακά στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας . Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά. Όλη του τη ζωή εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στην Ολλανδική Τράπεζα ΑΒΝ AMRO όπου επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος των εργαζομένων. Ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ , συνέδεσε το όνομά του με τους μεγάλους αγώνες για το Ασφαλιστικό και για την κατοχύρωση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .

Στα πλαίσια των διεθνών δραστηριοτήτων του υπήρξε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εργασιακού συμβουλίου της ABN AMRO, Αντιπρόεδρος της UNI EUROPA (Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του τομέα των υπηρεσιών) με 8.000.000 μέλη στην Ευρώπη, ειδικός εμπειρογνώμων της UΝΙ για την Ελλάδα για τα Ευρωπαϊκά Εργασιακά Συμβούλια (European Work Councils). Ανέπτυξε δράσεις που συνέβαλλαν στη δημιουργία σχέσεων φιλίας-αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων στα Ευρώπη, Μεσόγειο, Βαλκάνια.

Ως Εκπρόσωπος των Ελλήνων εργαζομένων συμμετείχε σε συναντήσεις και συνδιασκέψεις ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή (Λίβανος –Παλαιστίνη-Σερβία-Βοζνία - Αλγερία και Κύπρος) σε δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές της ιστορία τους.

Ασχολήθηκε ενεργά με το Ευρωπαϊκό κοινωνικό Φόρουμ και τα κινήματα που αναδεικνύουν αξίες αλληλεγγύης των λαών χωρίς ρατσισμό –ξενοφοβία και πολέμους.

Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Στις εκλογές του 2012 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ιστοσελίδα του Δημήτρη Τσουκαλά

Σπυράκη Μαρία Ευρωβουλευτής, "Νέα Δημοκρατία"
Η Μαρία Σπυράκη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965. Σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά το πτυχίο της συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο LSJ, με αντικείμενο «ΜΜΕ και Ειδήσεις».

Από το 2009 έως το 2011 ολοκλήρωσε με άριστα στο ΚΕΚ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τους κύκλους «Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων» και η «Οικονομική Κρίση του 2010».

Από το 1992 έχει εργασθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, STAR, ALTER και MEGA από όπου παραιτήθηκε στις 4 Απριλίου του 2014 όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς της πρότεινε να είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, οπότε και εξελέγη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης έχει εργασθεί στις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία» , «Θεσσαλονίκη», «Αγγελιοφόρο» και στην «Ημερησία του Σαββάτου». Έχει ασχοληθεί με το ελεύθερο ρεπορτάζ, έχει συμμετάσχει σε αποστολές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία – Μαυροβούνιο). Από το 1998 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 εργαζόταν στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Έχει εργασθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2003 -2004 , στον τομέα της Ενημέρωσης, και στο γραφείο του Σταύρου Δήμα την περίοδο 2004-2009, κατά την οποία ήταν Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ.

Είναι παντρεμένη με τον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ Στράτο Στυλιανίδη και έχουν δύο παιδιά.Ιστοσελίδα της Μαρίας Σπυράκη

Κύρκος Μίλτος Ευρωβουλευτής, "Το Ποτάμι"

Ο Μίλτος Κύρκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και είναι γιος του Λεωνίδα Κύρκου. Σπούδασε χημικός μηχανικός  στη Ρουμανία. Είναι συνεργάτης του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων για την εκμάθηση Ελληνικών και εργάζεται σε επιχείρηση εισαγωγής και παραγωγής επιτραπέζιων παιχνιδιών. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος του ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη.

Στις ευρωεκλογές 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι

Καϊλή Εύα Ευρωβουλευτής, "ΠΑΣΟΚ - Ελιά"

Η Εύα Καϊλή γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας το 2005. Το 2008 έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ, Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Channel από το 2004 έως το 2007, παρουσιάζοντας τις μεσημβρινές και απογευματινές ειδήσεις του Σαββατοκύριακου. Το 2008 απέκτησε τίτλο Διεθνολόγου από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το 2002 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ως η νεότερη υποψήφια. Διετέλεσε γραμματέας του πρώτου Νομαρχιακού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης το 2003. Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ 2001-2002. Από το 1992 υπήρξε μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος της ΠΑΜΚ, της ΠΑΣΠ, και γραμματέας τοπικής οργάνωσης νεολαίας κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στις εθνικές εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης και ήταν η νεότερη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το 2004 ήταν η νεότερη υποψήφια Βουλευτής που εξελέγη, αλλά δεν ανέλαβε καθήκοντα, καθώς ήταν επιθυμία του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, να κρατήσει την έδρα αυτής της εκλογικής περιφέρειας.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, του Σ.Α.Ε., Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και του ΟΣΕΠ, Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Ιστότοπος της Εύας Καϊλή

Τουχτίδου Συμέλλα δημοσιογράφος, Euronews

Σχετικές ομιλίες