Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Περιβαλλοντικές διαδρομές στην Οίτη

Καστανιώτη Ανθούλα

21 Απριλίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 09:39 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 676
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πανέμορφο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "MONTANA" η 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη.
 

Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης και ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
 

Το κεντρικό θέμα της φετινής συνάντησης ήταν «Φύση και Πολιτισμός», με επίκεντρο την «Πολιτιστική Διαδρομή στα μνημεία φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας» που σχεδιάζεται από κοινού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το «ΔΙΑΖΩΜΑ».
 

Το απόγευμα της Παρασκευής οι κ.κ. Έφη Καράντζαλη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, Νάνσυ Ψάλτη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, Παρή Καλαμαρά, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Ανθούλα Καστανιώτη, εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης και Θεοδώρα Λαναρά, εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ παρουσίασαν το πανόραμα των μνημείων φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας.
 

Στη συνέχεια οι κ.κ. Φανή Λάμπρου, Διευθύντρια δημοσίων σχέσεων & μάρκετινγκ της Εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ», Ανδρέας Φατούρος, συνιδρυτής της Εταιρείας Clio Muse και Εύη Παπαδοπούλου, Δρ. Αρχαιολόγος παρουσίασαν το ψηφιακό πανόραμα των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Νέας Οδού. Το πανόραμα που χρηματοδοτείται από την Εταιρεία, έντυσε με λέξεις η κα Παπαδοπούλου. Τη σχετική εφαρμογή, η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω έξυπνων κινητών τηλέφωνων, σχεδίασε επί χάρτου η ομάδα της Clio Muse.
 

Το πρωί του Σαββάτου οι ομιλητές κ.κ. Παναγιώτης Νταής, Προϊστάμενος της Ε.Υ.ΤΟ.Π. του Υπουργείου Πολιτισμού, Κώστας Λέμας, Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Μαστραντώνης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Εταιρείας ΣΤΑΔΙΟΝ, Μπέττυ Χατζηνικολάου, Νομικός και Εμπειρογνώμονας σε θέματα Τουρισμού, Γιάννης Ζηρίνης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος / Μηχανικός - Εμπειρογνώμονας σε θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών πόρων και Γιώργος Πολίτης, γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης παρουσίασαν τα διαδοχικά βήματα για την οικοδόμηση του προγράμματος της πολιτιστικής διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας. Τη σκυτάλη παρέδωσε ο κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, ο οποίος μίλησε για το πιλοτικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.
 

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν, επίσης, και οι κ.κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κλημεντίνη Διακομανώλη, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λουκάς Υπερήφανος, Δήμαρχος Ορχομενού Βοιωτίας, Σταυρούλα Κακαουνάκη, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος Σ.Ε.Β., Γιάννης Ρέτσος, Α' Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Τ.Ε. και Θέκλα Τσιτσώνη, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
 

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στα Εταιρικά Μέλη του Σωματείου, τα οποία στηρίζουν έμπρακτα το έργο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και τη συνάντηση των μνημείων με την πραγματική οικονομία και αειφορία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι Εταιρειών, Ιδρυμάτων και Συνδέσμων, καθώς και ο κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Yπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποιούν σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο την ανάδειξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού της χώρας μας.
 

Πιο συγκεκριμένα:

η κα Ελένη Σεπετά - Θεοχάρη, Γενική Διευθύντρια της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. παρουσίασε τις δράσεις της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την ανάδειξη των μνημείων της Ηπείρου,

ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της PostScriptum παρουσίασε τη μελέτη «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» που εκπόνησε η Εταιρεία του με χορηγία από την COSMOTE,

ο κ. Θεόδωρος Σκυκαλάκης, οικονομολόγος στην ΤΟΠΟΣ Συμβουλευτική Ο.Ε. παρουσίασε το «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Διαδρομής της Ηπείρου που χρηματοδότησε η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.,

η κ. Αριάνα Κούρταλη εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής Business Banking μίλησε για το πρόγραμμα «Crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης»,

ο κ. Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής του ιδρύματος Καπετάν Βασίλης παρουσίασε τις δράσεις του Ιδρύματος για την ανάδειξη των μνημείων της Μεσσηνίας,

η κα Μαίρη Μπελογιάννη, Δρ. αρχαιολογίας και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Σωκράτης Μεχτερίδης, προγραμματιστής, παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούν τα σχολεία, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας, καθώς και την πλατφόρμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα υλοποιήσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και χρηματοδοτεί η Alpha Bank,

η κα Εύα Μαρκάτου, αρχαιολόγος παρουσίασε τη μεταπτυχιακή εργασία της για το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας.
 

Στην πλούσια σε νοήματα και περιεχόμενο 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη ήταν και φέτος όλοι τους παρόντες: εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, των μεγάλων επιχειρήσεων, των παραγωγικών φορέων και των Ιδρυμάτων της χώρας μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δύναμη των Συνεργειών για την ανάδειξη των μνημείων.

Καστανιώτη Ανθούλα Περιβαλλοντολόγος
Η Ανθούλα Καστανιώτη είναι Περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην «Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων». Από το 2012 ανήκει στο προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Οίτης.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Ιούνιος 2004: Απόκτηση διπλώματος (Master) του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο “Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων”, διάρκειας δυο ετών.

Σεπτέμβριος 2002: Απόκτηση διπλώματος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γενικό βαθμό 8,22 (Λίαν καλώς).

Ιούνιος 1998: Αποφοίτηση από το 20 Γενικό Λύκειο Λαμίας και εισαγωγή με Πανελλήνιες Εξετάσεις στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από 24/11/2011 έως και σήμερα πλήρης απασχόληση ως περιβαλλοντολόγος στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης.

Από 17/1/2011 έως 23/11/2011 πλήρης απασχόληση ως περιβαλλοντολόγος

στην εταιρία «Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε.».

Από 1/4/2011 έως 5/12/2011 απασχόληση για 150 συνολικά διδακτικές ώρες

ως εκπαιδεύτρια στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. σε εκπαιδευτικά προγράμματα εξ αποστάσεως σχετικά με το περιβάλλον.

Από 1/1/2010 έως 31/12/2010 συνεργασία με μελετητικά γραφεία στην Λαμία

για εκπόνηση Περιβαλλοντικών Εκθέσεων & Μελετών Περιβαλλοντικών

Επιπτώσεων για ιδιωτικά έργα.

Από 1/9/2004 έως 15/11/2009 πλήρης απασχόληση ως Ειδικός σύμβουλος- Περιβαλλοντολόγος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας στον έλεγχο/αξιολόγηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δημόσια και ιδιωτικά έργα.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Παρακολούθηση σεμιναρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE11/NAT/GR/1014 “ForOpenForests”, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, 3-4 Οκτωβρίου 2014, Λαμία.

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε θέματα επιστημονικής παρακολούθησης (monitoring) ειδών και τύπων οικοτόπων για τις ανάγκες των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ΕΥΣΠΕΔ ΥΠΕΚΑ, 30 Νοεμβ. – 8 Δεκεμ. 2013, Κερκίνη.

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε θέματα επιστημονικής παρακολούθησης (monitoring) ειδών και τύπων οικοτόπων: Ενιαία προσέγγιση στη μεθοδολογία συγκέντρωσης δεδομένων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Οδηγιών 92/43/ΕΟΚ & 79/409/ΕΟΚ, ΕΥΣΠΕΔ ΥΠΕΚΑ, 13 – 21 Απρ. 2013, Κοτύχι Στροφυλιάς.

Παρακολούθηση σεμιναρίου με τίτλο «Εισαγωγή στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών ArcGIS I (ArcInfo-ArcView) version 10.x, Μarathon Data Systems, 12-14 Ιουλίου 2012, Λαμία.

Παρακολούθηση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων με τίτλο «Στελέχη Κέντρων Πληροφόρησης και Ειδικών Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών» στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση σε θέματα προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση», συνολικής διάρκειας 600 ωρών (22/3/04-27/7/04), Λαμία.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Socrates/Erasmus με τη μορφή εντατικού μαθήματος με τίτλο “Quality Assurance in Environmental Analysis”, TFH Berlin-University of Applied Sciences και Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου, 14-25 Απριλίου 2002, Μυτιλήνη.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Εκπόνηση Μεταπτυχιακής εργασίας με θέμα «Κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων», υπό την επίβλεψη της κ. Α. Κατσίρη, Αν/τριας Καθηγήτριας του Ε.Μ.Π.

Εκπόνηση Διπλωματικής εργασίας με θέμα «Αξιολόγηση δυνατότητας επαναχρησιμοποίησης υγρών αστικών αποβλήτων για άρδευση στην περιοχή της Μ.Ε.Υ.Α Λαμίας», υπό την επίβλεψη του κ. Π. Παρασκευά, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά – Άριστη γνώση (πτυχίο Proficiency του Πανεπιστημίου του Michigan, 3 Μαρτίου 2001, Μυτιλήνη).

Ιταλικά - Καλή γνώση.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Άριστη γνώση - Δίπλωμα ECDL Core Certificate και επιπλέον γνώση: Visual Basic, Στατιστικό πακέτο SPSS, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών GIS (ArcView, ArcInfo).

Σχετικές ομιλίες