Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Γεφυρώνοντας το χάσμα δεξιοτήτων: Το πρόγραμμα GEFYRA - Εισαγωγικές ομιλίες

Αλεξίου Μαρία, Φλώρος Χαρίλαος

13 Νοεμβρίου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50:53 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 530
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Αλεξίου Μαρία
Φλώρος Χαρίλαος

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
13/11/2017

Διάρκεια
50:53

Εκδήλωση
Γεφυρώνοντας το χάσμα δεξιοτήτων: Το πρόγραμμα GEFYRA

Χώρος
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Διοργάνωση
CSR Hellas

Κατηγορία
Οικονομία, Εκπαίδευση

Ετικέτες
χάσμα δεξιοτήτων, αγορά εργασίας, θέσεις εργασίας, μαθητεία, πρακτική άσκηση, επαγγελματική κατάρτιση

Το CSR HELLAS παρουσιάζει το Πρόγραμμα GEFYRA 

(Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration)
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου,  ημερίδα με θέμα «Γεφυρώνοντας το χάσμα δεξιοτήτων: Το πρόγραμμα GEFYRA», που το CSR HELLAS πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με τα μέλη του, συνδυάζοντας όσα προβλέπονται τόσο στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for Youth-EP4Y) όσο και στο πρόγραμμα Eu Talent.
 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση για το θέμα του χάσματος δεξιοτήτων, η παρουσίαση του προγράμματος και η πρόσκληση προς επιχειρήσεις και τους φορείς για συνεργασία στο Πρόγραμμα και δέσμευση σε παροχή ποιοτικών θέσεων εργασίας στους 3 άξονες (μαθητεία, πρακτική άσκηση, επαγγελματική κατάρτιση).
 

Στο πρώτο από τα δύο panels της ημερίδας, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του CSR Europe και του CSR HELLAS είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολιτικές και πρωτοβουλίες αλλά και να ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις σχετικά με τα παραπάνω αναφερόμενα προβλήματα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
 

Στο δεύτερο panel, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πρακτικές επιχειρήσεων παράλληλα με τις εμπειρίες νέων που επωφελήθηκαν από αυτές και ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο σχετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεργασίας όλων των ενδιαφερομένων πλευρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χάσματος δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους στόχους του Προγράμματος για παροχή ποιοτικών θέσεων πρακτικής/μαθητείας/επαγγελματικής κατάρτισης, στην ανάγκη συμβολής των επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα,  στη συνεργασία με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και στην υποστήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε μια ΜμΕ».
 

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τo CSR Hellas θα παρουσιάσει το GEFYRA στις Βρυξέλλες, στην 1η μεγάλη πανευρωπαϊκή  Συνάντηση Κορυφής Επιχειρήσεων-Εκπαίδευσης (1st European Business-Education Summit) της 23ης Νοεμβρίου 2017, ως το εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διετία 2017-2019.

Αλεξίου Μαρία Πρόεδρος ΔΣ, CSR HELLAS

Η Μαρία Αλεξίου είναι Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου Εταιριών ΤΙΤΑΝ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact) και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου CSR Europe.

Είναι Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στον τομέα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πολιτικές Ελευθερίες» του Πανεπιστημίου του Leicester της Αγγλίας. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας στη FANCO A.E. από το 1999 έως το 2002, Διευθύντρια Εκπαίδευσης από το 1998 έως το 1999 και Υπεύθυνη Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ίδια εταιρία από το 1996 έως το 1998. Έχει επίσης απασχοληθεί ως Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Διμερών Συνεργασιών στο ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ από το 1994 έως το 1995 και Υπεύθυνη Καινοτομικών Προγραμμάτων και Διακρατικών Συνεργασιών του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ από το 1992 έως και το 1993.

Παράλληλα, έχει συνεργασθεί και ως ειδική εμπειρογνώμων για το Υπουργείο Εργασίας, τον Ο.Α.Ε.Δ., τον ΕΟΜΜΕΧ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας,  το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και άλλους φορείς σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Φλώρος Χαρίλαος Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες (Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών – IEP Grenoble και Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής – ΕΚΠΑ). Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Παντείου. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1974, στο ΚΚΕ το 1975 και στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, κατόπιν στον ενιαίο Συνασπισμό και τέλος στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών της Grenoble και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Πολιτικού της Νομικής. Συμμετείχε στις εργασίες του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) και ομάδας πολιτικής και στατιστικής τεκμηρίωσης της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Επαγγελματικά απασχολήθηκε από το 1986 στον ιδιωτικό τομέα σαν σύμβουλος θεμάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινοτικών Προγραμμάτων και ήταν διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και ερευνών αγοράς, με αντικείμενο εμπορικά - παραγωγικά δίκτυα, διαχείριση ανθρώπινων πόρων και πολιτικές – οικονομικές έρευνες και μελέτες. Μέλος της ESOMAR (Ευρωπαϊκής Ένωσης Εταιρειών Δημοσκοπήσεων & Ερευνών Αγοράς), από το 1992 έως και το 1996. Σύμβουλος κομμάτων, πολιτικών και δημοτικών παρατάξεων.

Εμπειρογνώμων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ-Η) σε θέματα Απασχόλησης και Πρόσθετης Κατάρτισης, από το 1990 έως και το1995. Διετέλεσε γενικός διευθυντής Δημοτικής επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Καματερού. Συνεργάτης της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στέλεχος της ΜΟΔ Α.Ε. από το 11ο του 1999, υπηρέτησε στις Μονάδες Α΄ και Γ΄ της Διαχειριστικής Αρχής των Επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ΄ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ 07-13 του Υπουργείου Εργασίας μέχρι τον 12ο του 2012.

Από το 2013, ήταν συνεργάτης του Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά και από τον Φλεβάρη του 2015, συνεργάτης των Υπουργών Γιώργου Κατρούγκαλου, Χριστόφορου Βερναρδάκη και Ράνιας Αντωνοπούλου. Είναι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας από το 2016.

Σχετικές ομιλίες