Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη Μουσική - Ειδική παραγωγή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (με τεκμηρίωση και κείμενα στην αγγλική γλώσσα)

Ευθυμίου Δ. Μαρία, Αλάτη Βάσια, Γιάκας Δημήτρης, Καθαρίου Αγγελική, Σεστάνι Φρανς, Στεργιόπουλος Πέτρος, Τζοβανάκης Θοδωρής, Φιλίππου Έλλη

13 Φεβρουαρίου 2021

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 01:24:33 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 298

To Ωδείο Αθηνών γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με το βίντεο «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη Μουσική». Πρόκειται για μια παραγωγή του ΚΕΤΩΑ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με την ευγενική στήριξη των Γενικών Αρχείων του Κράτους, βασισμένη σε μια ιδέα της κ. Μαρίας Ευθυμίου, που παρουσιάζει σπάνια έργα που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση και τον νέο ελληνισμό.

Μετά την πετυχημένη συναυλία που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2020 στο Ωδείο Αθηνών στο πλαίσιο των διαλέξεων της Μαρίας Ευθυμίου Η Επανάσταση του 1821 ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας, που συνδιοργάνωσαν το Ωδείο Αθηνών, τα ΓΑΚ και το ΕΚΠΑ, γεννήθηκε η ιδέα της ευρύτερης διάθεσης της συναυλίας με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το βίντεο της συναυλίας, που προλογίζει η Μαρία Ευθυμίου, κυκλοφορεί σε ελληνική και σε αγγλική γλώσσα. Οι καλλιτέχνες, οι επιμελητές και οι αφηγητές των κειμένων, καθώς και η κ. Μαρία Ευθυμίου συμμετείχαν στην συγκεκριμένη παραγωγή αφιλοκερδώς τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Ωδείο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την κ. Μαρία Ευθυμίου για την στήριξη του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου του.

Η συναυλία περιλαμβάνει έργα των Hans Georg Nägeli, Giuseppe Maria Cambini, Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, Κωνσταντίνου Αγαθόφρονα Νικολόπουλου, Παύλου Καρρέρ, Ιωσήφ Λιβεράλη, Ναπολέοντα Λαμπελέτ & Αλέξανδρου Γκρεκ.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Βάσια Αλάτη (υψίφωνος)
Δημήτρης Γιάκας (πιάνο)
Αγγελική Καθαρίου (μεσόφωνος)
Φρανς Σεστάνι (βιολί)
Πέτρος Στεργιόπουλος (φλάουτο)
Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο)
Έλλη Φιλίππου (τσέλο)

Τη συναυλία προλογίζει η Μαρία Ευθυμίου

Επιμέλεια συνοδευτικών κειμένων: Χάρης Ξανθουδάκης, Στέλλα Κουρμπανά, Πέτρος Στεργιόπουλος

Οι καλλιτέχνες, οι επιμελητές και οι αφηγητές των κειμένων, καθώς και η κ. Μαρία Ευθυμίου συμμετείχαν στην συγκεκριμένη παραγωγή αφιλοκερδώς τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην ανάρτηση αυτή, η εκδήλωση δημοσιεύεται στην αγγλική γλώσσα. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στην ελληνική γλώσσα, πατήστε εδώ.

Ευθυμίου Δ. Μαρία Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ

Γεννήθηκε στην Λάρισα, το 1955.

Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πρώτου και Δευτέρου Κύκλου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά, αλβανικά.

Από το 1981 είναι μέλος του ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Στην παρούσα περίοδο βρίσκεται στην βαθμίδα της Τακτικής Καθηγήτριας. Από τη θέση αυτή, έχει διδάξει, επί 38 χρόνια, χιλιάδες φοιτητές και εποπτεύσει δεκάδες σεμιναριακές και μεταπτυχιακές εργασίες, καθώς και διδακτορικά. Κατά την έναρξη λειτουργίας τους και προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες διδασκαλίας, έχει, κατά διαστήματα, διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολυάριθμα Διεθνή Συνέδρια Ιστορίας και μετάσχει, ως πανεπιστημιακός, σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει στο εγχείρημα του Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με πέντε ενότητες Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας.

Από το 2006 διδάσκει στο ευρύ κοινό -δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση- σε ολόκληρη την Αττική και την Ελλάδα (σε περίπου εξήντα Δήμους της χώρας, εικοσιπέντε εκτός Αθηνών –ανάμεσά τους και φυλακές και Κέντρα Απεξάρτησης), κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Την άνοιξη του 2016 -στο πλαίσιο συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών- δίδαξε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έναν κύκλο 19 τρίωρων μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά βρίσκονται καταγεγραμμένα στο BLOD.

Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πέντε βιβλία Ιστορίας, ενώ άλλα δύο βρίσκονται υπό εκπόνησιν. Έχουν δημοσιευθεί περί τα εβδομήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της, περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά, στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό Τύπο.

Έχει αποδώσει στα ελληνικά ποιήματα της μεγάλης ποιήτριας Raquel Angel –Nagler, σε τέσσερα βιβλία ποίησης που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.

Κατά το έτος 2013 τιμήθηκε με το “Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού”.

Είναι μητέρα δύο ξεχωριστών νεαρών ανδρών, του Γιωργή και του Ρήγα Χατζηλάκου, και γιαγιά της Μάγιας, της Έλενας και της Δανάης.

Είχε την ευλογία να είναι θυγατέρα δύο ακέραιων ανθρώπων, της Χριστίνας και του Δημήτρη Ευθυμίου˙ αδελφή ενός αγαπημένου αδελφού, του Πέτρου˙ μαθήτρια ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και ιστορικού, του Βασ. Βλ. Σφυρόερα.

Τέλος, έχει την τιμή να συγκαταλέγεται στον κύκλο των φίλων δεκάδων ζεστών, ουσιαστικών, αυθεντικών, ταλαντούχων, δημιουργικών, δοτικών και φωτεινών ανθρώπων - φίλων, συγγενών, συνορειβατών, συγκωπηλατών, συγχορευτών, συντραγουδιστών, συνοραματιστών, συνσυζητητών, συναδέλφων.

Αλάτη Βάσια Υψίφωνος

Η υψίφωνος Βάσια Αλάτη γεννήθηκε το 1992 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Πραγματοποίησε σπουδές Μονωδίας στο Ωδείο Αθηνών, με τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο (2010-2011) και την υψίφωνο Ιουλία Τρούσσα (2011-2016), από την τάξη της οποίας αποφοίτησε, με Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Διάκριση. Το ίδιο έτος της απονεμήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας», με τη στήριξη της οποίας πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης και συγκεκριμένα Master of Opera (ολοκληρώθηκε το 2019) και Master Lied & Oratorium (ολοκληρώνεται το 2020). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια των Edda Moser, Δημήτρη Καβράκου, Δάφνης Ευαγγελάτου, Gabriele Lechner κ.ά., ενώ έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπερας (ως Donna Anna, Βασίλισσα της Νύχτας, Musetta, Emmeline, Galatea κ.ά.), καθώς και σε συναυλίες και ρεσιτάλ, στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Αθηνών κ.ά.) και το εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Κύπρο κ.ά.). Επίσης είναι φοιτήτρια στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π..

Γιάκας Δημήτρης Πιανίστας

O Δημήτρης Γιάκας σπούδασε πιάνο, συνοδεία τραγουδιού και μουσική προετοιμασία όπερας στην Αθήνα και στο Παρίσι. Ασχολείται με την μουσική προετοιμασία όπερας –στην Γαλλία ως το 1991 και κατόπιν στην Ελλάδα. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους λυρικούς καλλιτέχνες σε ρεσιτάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθαρίου Αγγελική Μεσόφωνος

Η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου συνεργάζεται με τα λυρικά θέατρα της Βόρειας Ιταλίας, το Carnegie Hall, την Concertgebouw, Κρατική Όπερα του Ρήνου, Opéra Comique, Μ.Μ.Α, ΕΛΣ, Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας και με τα διεθνή φεστιβάλ Αθηνών, Μασσαλίας, Βουδαπέστης, Ferrara, Roque d’Anthéron ερμηνεύοντας ευρύ λυρικό και συμφωνικό ρεπερτόριο και έργα του 20ού και 21ου αιώνα (Ευρυδίκη, Carmen, Falstaff, Rigoletto, Beggar’s Opera και Phaedra του Britten, 9η Συμφωνία του Beethoven, 2η Συμφωνία του Mahler, Sinfonia N.1 του Γ. Χρήστου, Pierrot Lunaire, Le Marteau sans Maître του Boulez) υπό τους αρχιμουσικούς Cl. Abbado, Θ. Αντωνίου, Ν. Αθηναίο, St. Bedford, Λ. Καρυτινό, M. Plasson, P. A. Valade, A. Zedda. Η συνεργασία της με τις δισκογραφικές εταιρείες BIS, Naive, Naxos, Melism, Lorelt περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρώτες παγκόσμιες παρουσιάσεις έργων των: Σκαλκώτα, Μητρόπουλου, Αδάμη, Milstein, Μικρούτσικου, Ξενάκη (Διεθνές Bραβείο “Orphée d’Or 2012” για το έργο Zyia), το Μάγο Έρωτα του de Falla και τη μουσική του Alexandre Desplat για την ταινία 11'09"01 New York September 11. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του York και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σεστάνι Φρανς Βιολονίστας

Ο Φρανς Σεστάνι γεννήθηκε στη Σκόδρα (Shkoder) της Αλβανίας. Τα πρώτα μαθήματα στο βιολί τα πήρε από την ηλικία 6 ετών στο μουσικό σχολείο (Prenk Jakova). Συνέχισε τις σπουδές του στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Jordan Misja τον Τιράνων. Το 1989 τελείωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλλών Τεχνών στα Τίρανα και το 1991-1992 έγινε Α' κορυφαίος στην Λυρική Σκηνή τον Τιράνων. Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Το 1993 έγινε Α' κορυφαίος και μόνιμο μέλος τις Ορχήστρας των Χρωμάτων. Από το 1998-1999 είναι μέλος του συνόλου ΣΚΑΛΚΩΤΑ. Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Σκαλκώτα και το Ωδείο «Εν Οργάνοις». Είναι μέλος της Academica Athens orchestra.

Στεργιόπουλος Πέτρος Φλαουτίστας

Ο Πέτρος Στεργιόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με Δίπλωμα «Άριστα Παμψηφεί» και υποτροφία στις τάξεις Ανωτέρας (Τάξεις Δ. Φωτόπουλου, Urs Rüttimann) ερμηνεύοντας σε πανελλήνια πρώτη το κοντσέρτο του A. Jolivet καθώς και έργο δικής του σύνθεσης. Ως μέλος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, μελετά τη σχέση τεχνολογίας και διδασκαλίας μουσικών οργάνων ως πράξη πειραματικής ακουστικής. Παρακολούθησε μαθήματα ιστορικά ενήμερης ερμηνείας (πλαγίαυλοι 18ου και 19ου αιώνα) κοντά στους St. Preston (Dartington School of Arts, Αγγλία), Chr. Gurtner (Austria Barock Akademie, Αυστρία) και St. Bet (Scuola di Musica Antica Venezia, Ιταλία) καθώς και με τους A.Marrion, J.C. Gerard, L. Kovacs, A. Kroeper, C. Jans στο σύγχρονο φλάουτο. Ως έκτακτο μέλος έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ ως σολίστ σε κοντσέρτα για φλάουτο έχει συμπράξει με την Ελληνική Ορχήστρα Πατρών, την Sinfonietta Oρχήστρα Eγχόρδων, την Arcadia Mundi London και την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Τζοβανάκης Θοδωρής Πιανίστας

O Θοδωρής Τζοβανάκης ολοκλήρωσε τις πιανιστικές του σπουδές στην Ελλάδα δίπλα στη Δόμνα Ευνουχίδου. Στη συνέχεια, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος «Yamaha» και του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», σπούδασε στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας, στο Βασιλικό Ωδείο της Σκωτίας και στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης κοντά στη Roswitha Gediga και στον Geoffrey Douglas Madge αποκτώντας δίπλωμα σολίστ και τους μεταπτυχιακούς τίτλους «Konzertexamen» και «Master in performance». Έχει κερδίσει τρία πρώτα βραβεία σε ισάριθμους πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου, και το βραβείο McKenzie του International Keyboard Institute and Festival της Νέας Υόρκης. Ως σολίστας έχει συμπράξει επανειλημμένα με ορχήστρες και μουσικά σύνολα, μεταξύ των οποίων η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ), η Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα», η Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Kyklos Ensemble, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η συμφωνική ορχήστρα Academica Αθηνών, η ορχήστρα δωματίου Contra Tempo, η ορχήστρα Ωδείου Αθηνών, το Flex String Ensemble, η Voith Orchestra Heidenheim, το Piandaemonium, το NQR Ensemble, το μουσικό σύνολο του Βασιλικού Ωδείου Χάγης, η ορχήστρα Collegium Musicum της Βόννης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Βασιλικού Ωδείου της Σκωτίας, η Ορχήστρα Ολλανδικών Ακαδημιών, το Tel Aviv Soloists Ensemble, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οδησσού κ.α. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ ΑθηνώνΕπιδαύρου, το Ensemble Meetings of Dutch Academies, το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου στη Νέα Υόρκη, το Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Beograd Chopin Fest, τις Μέρες Λατρευτικής Μουσικής της ΕΛΣ, τις «Συνηχήσεις» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το Αφιέρωμα της ΕΛΣ στον Μάνο Χατζιδάκι, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, τα «Καβάφεια» του Καΐρου, το φεστιβάλ «Milano incontra la Grecia» κ.α. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα, Λευκωσία, Βιέννη, Γενεύη, Βόννη, Τεργέστη, Γάνδη, Εδιμβούργο, Κολωνία, Λονδίνο, Σεντ Άντριους, Τρίπολη Λιβύης, Γλασκόβη, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ, Ουτρέχτη, Χάγη, Κάιρο, Βελιγράδι, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Μιλάνο και αλλού. Πρώτες εκτελέσεις του περιλαμβάνουν το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Λουτοσλάβσκι στην Ουκρανία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Οδησσού και στην Ελλάδα με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη συμφωνία Concertante για πιάνο και ορχήστρα του Σιμανόβσκι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το κοντσέρτο Lousadzak του Χοβχάνες και το νεανικό κοντσέρτο του Μπετόβεν (WoO 04) με την ορχήστρα Καμεράτα. Σε πρώτη εκτέλεση έχει ερμηνεύσει και ηχογραφήσει το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Νίκου Αθηναίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ), καθώς και το δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Φίλιππου Τσαλαχούρη με την ορχήστρα Καμεράτα. Έχει ηχογραφήσει έξι CD, ανάμεσα στα οποία τα έργα για σόλο πιάνο και τα έργα για φωνή και πιάνο των Δημήτρη Μητρόπουλου και Αιμίλιου Ριάδη, τα οποία ηχογράφησε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Ηχογραφήσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Μολδαβίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και της Τσεχίας. Είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

Φιλίππου Έλλη Βιολοντσελίτσα

Η Έλλη Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Ωδείο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2005 από την τάξη του Δημήτρη Γούζιου με Άριστα και Α΄ βραβείο παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Βιέννης (Konservatorium der Stadt Wien) στις τάξεις των Andreas Lindenbaum και Robert Nagy. Ακολούθησαν οι σπουδές της στο Ωδείο της Καρινθίας στην Αυστρία (Kärtner Landeskonservatorium) στην τάξη του Milos Mlenjnik από όπου αποφοίτησε το 2010 με Άριστα παμψηφεί.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου (όπως τα Wiener Festwochen, Bebersee Festival Berlin, Bayreuther Osterfestival) και έχει συμπράξει με σύνολα διεθνούς φήμης (Klangforum Wien, Krenek Ensemble, Österreichische Gessellschaft für Neue Musik) και γνωστές ορχήστρες (Sinfonietta Baden, Academia Ars Musicae, Kärntner Sinfonieorchester, Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ορχήστρα των Χρωμάτων). Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα διεθνή σεμινάρια μουσικής δωματίου αλλά και σύγχρονης μουσικής. Έχει διακριθεί στον διεθνή διαγωνισμό ‘Allegro Vivo’ της Αυστρίας για την ερμηνεία της στο Κοντσέρτο του Χάυντν για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε ντο μείζονα.

Το 2007 σύστησε μαζί με τις Nina Popotnig και Christine Kranzelbinder το πιάνο τρίο «Echos» με το οποίο έλαβαν με Άριστα το Δίπλωμα Μουσικής Δωματίου στο Kärntner Landenkonservatorium (τάξη E. Fister). Με το σύνολο αυτό έχουν διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς (15th Brahms International Music Competition-Austria, ‘live music now’ του ιδρύματος Jehudi Menuhin), έχουν ηχογραφήσει για την Αυστριακή Ραδιοφωνία ORF και έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ (Kultursommer St. Paul, Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Σαντορίνης κ.ά.). Εμφανίζονται τακτικά σε συναυλίες στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Σλοβενία. Από το 2012 η Έλλη Φιλίππου είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Αθηνών και μέλος της Academica Athens Orchestra.

Σχετικές ομιλίες

Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη Μουσική (Ειδική παραγωγή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης) 01:24:31

Φεβ 13, 2021

Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τη Μουσική (Ειδική παραγωγή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης)

Ευθυμίου Δ. Μαρία Αλάτη Βάσια Γιάκας Δημήτρης Καθαρίου Αγγελική Σεστάνι Φρανς Στεργιόπουλος Πέτρος Τζοβανάκης Θοδωρής Φιλίππου Έλλη

Γλώσσα: Ελληνική

Παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» 01:37:09

Ιαν 31, 2020

Παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, της «Πρωτοβουλίας 1821-2021»

Μητσοτάκης Κυριάκος Πιμπλής Νίκος Λασκαρίδης Πάνος Μάνος Ιωάννης Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος Καραμανωλάκης Βαγγέλης Γκλαβίνας Παναγιώτης Γρηγορίου Βασίλειος Χατζηιωάννου Μαρία - Χριστίνα Τσούχλος Νίκος Κωβαίος Άγγελος

Γλώσσα: Ελληνική