Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Διαπραγμάτευση: Επικοινωνία προς αναζήτηση συναίνεσης

Βολιώτης Σεραφείμ

18 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 24:04 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1970
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Τρεις άνθρωποι της αγοράς, με εμπειρία στον επιχειρηματικό στίβο, μίλησαν, ο καθένας από τη σκοπιά του, για την τέχνη της Επικοινωνίας και της Διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που οργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ)
 
Στις τρεις συγγενείς αυτές ομιλίες γίνεται αναφορά σε τεχνικές που βελτιώνουν την εικόνα μας και σε έξυπνους αλλά και απλούς τρόπους να μεταδώσουμε αποτελεσματικά το μήνυμα μας, αξιοποιώντας παράλληλα τα δυνατά σημεία της προσωπικότητας μας.
 
Ομιλητές:
Σεραφείμ Βολιώτης, Καθηγητής Στρατηγικής, και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, ALBA Graduate Business School.
Evan Fotis Γεωργουλάκης, Διεθνούς φήμης Φυσιογνωμιστής, True Face.
Αύρα Λυράκη (Ph.D), Corporate Communications' Coach (ACC) & Mentor (IPPA), Life Self Coaching.
 
Οι τρεις ομιλίες δημοσιεύονται στο Blod χωριστά.
 

Στην ομιλία του Σεραφείμ Βολιώτη, που δημοσιεύεται εδώ, αναλύθηκαν οι εξής θεματικές:
 

• Η έννοια και οι τύποι της Διαπραγμάτευσης.

• Η αξία της Διαπραγμάτευσης.

• Η Διαπραγμάτευση για την εισαγωγή σε έναν Οργανισμό.

• Η Διαπραγμάτευση για την ανάπτυξη εντός ενός Οργανισμού

Βολιώτης Σεραφείμ Επίκουρος Καθηγητής Στρατηγικής, ALBA Graduate Business School

BA, MA, MMath.Trinity College, University of Cambridge;

CPE, University of Law, London;

MBA ALBA Graduate Business School;

PhD (pure mathematics) Imperial College, University of London


Τα τρέχοντα διδακτικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δρ. Βολιώτη εστιάζονται στους τομείς της Διαχείρισης Συγκρούσεων (Διαπραγματεύσεις και Διαμεσολάβηση), της Στρατηγικής (Θεωρία Παιγνίων, Λήψη Στρατηγικών Αποφάσεων και Ψυχολογία της Στρατηγικής), και της Επιχειρηματικής Ηθικής (Διαφθορά και Ανθρωπιστική Διοίκηση). Διδάσκει στα ακαδημαϊκά προγράμματα του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece από το 2003, στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου της Κύπρου από το 2010, στη ΣΔΙΕΠΝ (πρώην Σχολή Πολέμου) του Πολεμικού Ναυτικού από το 2008 και στην ΣΔΙΕΠΑ (πρώην Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεοροπορίας) από το 2014. Επίσης έχει εισηγηθεί πλήθος επιχειρηματικών σεμιναρίων ή ομιλιών για τους: Microsoft Hellas, ELVAL S.A., EFG Eurobank, O.S.G. Inc., Vodafone Hellas, Novo Nordisk, Carrefour και Alpha Bank. Παράλληλα έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε συνέδρια και επαγγελματικής οργανώσεις σε θέματα Διαπραγματεύσεων, Διαμεσολάβησης, Ψυχολογίας και Πρακτικής της Στρατηγικής καθώς και Επιχειρηματικής Ηθικής.


Ο Δρ. Βολιώτης είναι εισήχθη στον Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας το 1995 ως barrister με εύφημο μνεία, διάκριση στις διαπραγματεύσεις και εξειδίκευση στο εταιρικό δίκαιο. Ήδη από το 2003 διαπιστεύθη από το εγκυρότερο ευρωπαϊκό κέντρου επίλυσης διαφορών CEDR του Λονδίνου με το οποίο διατηρεί ενεργό συνεργασία. Τα τελευταία δέκα έτη, έχει εμπλακεί σε εναλλακτικές διαδικασίες επίλυσης σημαντικών εμπορικών διαφορών, είτε ως διαπραγματευτής είτε ως διαμεσολαβητής, το συνολικό αντικείμενο των οποίων υπερβάινει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικεύεται δε σε διαφορές ηυξημένης πολυπλοκότητας.


Παράλληλα έχει εισάγει πρώτος στην Ελλάδα σε επίπεδο μεταπτυχιακής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης μαθήματα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών –

Διαμεσολάβησης και Στρατηγικής Δικηγορίας, ήδη από το 2009 και 2004, αντιστοίχως. Στόχος του, μεταξύ άλλων, είναι η διάδοση της Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών στην Ελλάδα, η αναγνώριση της Διαμεσολάβησης ως ένα σημαντικό επιχειρηματικό εργαλείο και η συμβολή του, κατά το δυνατό, στην καλλιέργεια της συναινετικής, δημιουργικής αλλά και ηθικής συμπεριφοράς τόοσο στις εμπορικές συναλλαγές όσο και στην κοινωνία μας εν γένει.


Πέραν του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας και του Lincoln’s Inn ο Δρ. Βολιώτης είναι μέλος του Academy of Management, Strategic Management Society και του EMMA (East Mediterranean Mediators Association) ενώ από το 2011 και εφεξής είναι προπονητής της ομάδας του ALBA η οποία συμμετέχει στην διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων TNC, του οποίου έχει ήδη διατελέσει κριτής το 2012 στο Παρίσι, και τοπικός οργανωτής το 2013 στην Αθήνα.

Σχετικές ομιλίες