ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Από το «Κάτι το ωραίο» στα εξώφυλλα του «Τέταρτου» και τη Μόδα
 

Ομιλητής:

Βρεττός Τάσος
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

28/01/2017
 

Διάρκεια:

93:10
 

Εκδήλωση:

Έκθεση "GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη"
 

Διοργανωτής:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
 

Χώρος:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
 

Κατηγορία:

Τέχνες / Πολιτισμός
 

Ετικέτες

GR80s , δεκαετία του '80 , φωτογραφία , κιτς , μόδα , Μάνος ΧατζΙδάκις , περιοδικό "Τέταρτο"
 
 
 
To Masterclass με τίτλο Από το «Κάτι το ωραίο» στα εξώφυλλα του «Τέταρτου» και τη Μόδα έγινε στο πλαίσιο της ιστορικής-πολιτιστικής-αναβιωτικής έκθεσης «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» που διοργανώνεται, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στόχος της έκθεσης είναι η ανασύσταση της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής της δεκαετίας του ‘80 μέσα από 4.000 διαδραστικά εκθέματα, 4 θεματικές ενότητες, 13 περίπτερα, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και περισσότερες από 30 παράλληλες εκδηλώσεις.

Από το «Κάτι το ωραίο» στα εξώφυλλα του «Τέταρτου» και τη Μόδα

Ένας κορυφαίος Έλληνας φωτογράφος μας μιλάει για την πορεία του από την καταγραφή του ελληνικού κιτς και το Γιάννη Φλωρινιώτη, μέχρι τη φωτογραφία μόδας, περνώντας από τις δημιουργίες για το εξώφυλλο του περιοδικού «Τέταρτο» του Μάνου Χατζιδάκι.
 
  • Φωτογράφος
    Ο Τάσος Βρεττός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και ασχολείται με την φωτογραφία από το 1970. Ξεκίνησε ως επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος της εκδοτικής εταιρείας Γραμμή και αργότερα των εκδόσεων Λαμπράκη. Συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι στο περιοδικό Τέταρτο, σχεδόν με όλα τα εγχώρια περιοδικά μόδας, πολλές δισκογραφικές εταιρείες, αλλά και μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου - στις σελίδες των περιοδικών Zoom, Creative Camera, Janus, Officiel και Jardin des Modes. Φωτογραφίες του υπάρχουν επίσης σε αρκετές εκδόσεις βιβλίων ενώ η συμμετοχή του σε εκθέσεις δημιουργεί ακόμη μια μακρά λίστα παρουσιάσεων και συνεργασιών.