Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

www.childhood-obesity.gr: Διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα

Κάσσαρη Πηνειώ

14 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 20:23 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 937
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, και έχει πάρει διαστάσεις ‘επιδημίας’ τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
 

Στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΣΠΑ “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία” (MIS 370545) και σύνθημα “Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή” δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική διαδικτυακή πύλη www.childhood-obesity.gr με σκοπό την πληροφόρηση της ιατρικής κοινότητας, των επιστημόνων υγείας και των γονέων, αναφορικά με την σωστή διατροφή, σωματική άσκηση και τις ψυχοκοινωνικές επιδράσεις και συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας. Κατά των σχεδιασμό των συστάσεων ελήφθησαν υπ’ όψιν οι διατροφικές ανάγκες και ανάγκες άσκησης των παιδιών από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωσή τους, τις οποίες διακρίνουμε στις εξής ηλικιακές κατηγορίες: Βρέφη ηλικίας 0-6 μηνών, Βρέφη ηλικίας 6-12 μηνών, Παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, Παιδιά ηλικίας 2-4 ετών, Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, Παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, Παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, Παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, Παιδιά ηλικίας 15-18 ετών.
 

Οι γιατροί και επιστήμονες υγείας μπορούν επίσης να ενημερώνονται για επιστημονικές εξελίξεις και δημοσιεύσεις, ενώ για τους γονείς παρατίθενται επιπρόσθετα εκπαιδευτικά videos και συνταγές για ισορροπημένα αλμυρά γεύματα και γλυκά. Η ιστοσελίδα στοχεύει και στην αγωγή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και εφήβων παραθέτοντας εκπαιδευτικά/ ενημερωτικά videos, παιδικά τραγούδια και σχέδια ζωγραφικής σχετικά με διατροφή, δραστηριότητες και την υγεία.
 

Αποτελεί την εισαγωγική πύλη για την καταγραφή παιδιών και εφήβων στο “Εθνικό  Μητρώο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία” (http://app.childhood-obesity.gr/), μια ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή που στοχεύει στην καθοδήγηση των Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών σχετικά με το πώς θα διακινήσουν ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί.

Κάσσαρη Πηνειώ Βιομηχανικός / Οργανωσιακός Ψυχολόγος, Συστημικός Αναλυτής Διαχείρισης Έργων

Η Πηνειώ (Πέννυ) Κάσσαρη είναι πτυχιούχος "Διοίκησης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων" (ΒΑ), με μετεκπαίδευση στην "Βιομηχανική και Οργανωτική Ψυχολογία" (ΜΑ) και έχει λάβει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διαχείριση Έργων (Project Management), στην Ευέλικτη Διαχείριση Έργων (Agile Project Management), στην Επιχειρησιακή Ανάλυση (Business Analysis), στη Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας και στη Διαχείριση Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας.

Έχει πιστοποιηθεί ως Επαγγελματίας Συστημικός Αναλυτής Διαχείρισης Έργων (Certified Systemic Analyst Project Management Professional – CSAPMP), ως Εσωτερικός Επιθεωρητής (Internal Auditor) Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2000), ως Επιθεωρητής / Επικεφαλής Επιθεωρητών  Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας   (ISO 9001:2000) και ως Επιθεωρητής / Επικεφαλής Επιθεωρητών Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία (OHSAS 18001 / ΕΛΟΤ 1801). Είναι επίσης πιστοποιημένη εισηγήτρια ενηλίκων (ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,45%).

Η επαγγελματική της πορεία πλαισιώνεται από εργασίες στον τομέα "Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων" με ιδιαίτερη έμφαση στην Επιλογή, Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Προσωπικού, σε "Διασφάλιση Ποιότητας", σε "Διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων και εκπαιδεύσεων", καθώς και στον τομέα της "Εταιρικής Ανάπτυξης" με ιδιαίτερη έμφαση στην Διαχείριση Συμβάσεων, Εξυπηρέτηση Πελατών, Επικοινωνία και Μάρκετινγκ.

Την 4-ετία 2009-2012, διετέλεσε Εξωτερικός Συνεργάτης στο Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" (project based), το οποίο είναι Ειδικό Κέντρο & Κέντρο Αναφοράς για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες – Παιδιατρική Ανοσολογία, με αντικείμενο τη "Διαχείριση της Καταγραφής των Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες στην Ελλάδα" (με την υποστήριξη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Για το έργο της βραβεύτηκε με «Διάκριση» από την Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών (ΕΕΣΜ).

Από τον Ιανουάριο 2013, συνεργάζεται με Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημιου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ως Συντονίστρια Υλοποίησης του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Προληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία» και του Προγράμματος ΘΑΛΗΣ «Μοριακοί Μηχανισμοί και Κλινικές Επιπτώσεις Των Δράσεων Του Υποδοχέα Των Γλυκοκορτικοειδών».

Σχετικές ομιλίες

Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών: Τα Επόμενα Βήματα για την Ολιστική Στήριξη των Παιδιών - Έναρξη και Χαιρετισμοί 00:25:15

Φεβ 28, 2019

Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών: Τα Επόμενα Βήματα για την Ολιστική Στήριξη των Παιδιών - Έναρξη και Χαιρετισμοί

Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Yousmile, Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Δημόπουλος Μελέτιος-Αθανάσιος Smith Kate Sammelin Charlotte Κουφονικολάκου Θεώνη

Γλώσσα: Ελληνική, Αγγλική