Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο και η συμβολή του στην εκπαιδευτική και πνευματική κίνηση της Κωνσταντινούπολης

Στράντζαλης Πολύβιος

1 Ιουνίου 2021

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:45:41 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 64

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής, διοργανώνει κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» για την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης.

Υπεύθυνοι για τον ακαδημαϊκό συντονισμό του κύκλου διαλέξεων είναι η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης του Σισμανογλείου Μεγάρου Ευαγγελία Αχλάδη και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής Σάββας Τσιλένης.

Οι ομιλίες του κύκλου “Τόποι και πρόσωπα της Πόλης” θα προσφέρουν την ευκαιρία στο ελληνόφωνο κοινό να γνωρίσει πτυχές από την πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης. Οι ομιλητές και ομιλήτριες θα παρουσιάσουν τις ελληνορθόδοξες κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, τα ευαγή ιδρύματά τους (σχολεία, σύλλογοι), τα ιστορικά μνημεία και τις εκκλησίες τους καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες της κωνσταντινουπολίτικης ρωμιοσύνης.

Στράντζαλης Πολύβιος Δρ. Θεολογίας - Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Πολύβιος Ι. Στράντζαλης (Κωνσταντινούπολη, 1961) διδάκτωρ Θεολογίας (ΑΠΘ) είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας. Φοίτησε στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκκλησιαστική Ιστορία, και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Ludwigsburg. Είναι Πτυχιούχος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Γλώσσες και τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της εκκλησιαστικής ιστορίας και της εκπαίδευσης του υπόδουλου Ελληνισμού. Συμμετέχει σε συνέδρια που αφορούν τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας, την εκκλησιαστική ιστορία τη διδακτική την παιδαγωγική. Δημοσίευσε βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και σε τιμητικούς τόμους.

Σχετικές ομιλίες