Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

The Preservation and Treatment of the Collective Memory of Asia Minor Hellenism: Centre for Asia Minor Studies

Ανεστίδης Σταύρος Θ.

27 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:23:05 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1275
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Ανεστίδης Σταύρος Θ.

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
27/11/2012

Διάρκεια
00:23:05

Εκδήλωση
Anatolia revisited, 1821-1922. Archaeological explorations & the legacy of Greece

Χώρος
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Διοργάνωση
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα

Κατηγορία
Ιστορία

Ετικέτες
Ανατολία, συλλογική μνήμη, Μικρά Ασία, ελληνισμός της Μικράς Ασίας, Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων ιστορικού, αρχαιολογικού και ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει προγραμματίσει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη διοργάνωσε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου συνέδριο με το γενικό τίτλο "Anatolia Revisited, 1821-1922. Archaeological Explorations & the Legacy of Greece".

Στο συνέδριο παρουσίασαν επιστημονικές εργασίες οι: Μαρία Γεωργοπούλου (Γεννάδειος Βιβλιοθήκη), Ιόλη Βιγγοπούλου (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), Γιάννης Παπαδόπουλος (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Σταύρος Ανεστίδης (Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών), Άννα Μπαλιάν (Μουσείο Μπενάκη), Ιωάννα Πετροπούλου (Ιστορικός), Jack Davis (Πανεπιστήμιο Cincinnati), Ναταλία Βογκέικωφ-Brogan (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) και Robert Ousterhout (Πανεπιστήμιο Pennsylvania). Χαιρετισμό απηύθυνε ο James Wright, διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Ανεστίδης Σταύρος Θ. Ιστορικός - Υποδιευθυντής, Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών

Ο Σταύρος Θ. Ανεστίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1960. Είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, με επιστημονικά ενδιαφέροντα που επικεντρώνονται στην ιστορία των ιδεών στην Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία στον ύστερο 19ο αιώνα. Άρθρα και μελετήματά του δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2002 είναι υποδιευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών. Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Μεγαλοσχολιτών από το 2015. Πρόσφατη μελέτη του για την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή: Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Πάνθεον. Δεκαεπτά προσωπογραφίες, Αθήνα, Σύνδεσμος των εν Αθήναις Μεγαλοσχολιτών, 2019.

Σχετικές ομιλίες