Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

The Cavafy Project Centre: A New Approach to the Development of the House-Museum of C.P.Cavafy, Alexandria, Egypt

Κώστας Αλέξανδρος, Καλλία Λουίζα, Τσίγκα Ασημίνα

2 Οκτωβρίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:16:16 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 669
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Ένα παράθυρο στο μέλλον του πολιτισμού και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς άνοιξε από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας, όπου φιλοξενήθηκε το τρίτο διεθνές συνέδριο διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς “HerMa Conference”.

• Σαράντα εισηγητές,

• πέντε θεματικές συζητήσεις,

• τέσσερις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις,

• δέκα πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι ειδικοί από όλο τον κόσμο

• επί τρεις ημέρες

έφεραν στο προσκήνιο τα ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης  της πολιτιστικής κληρονομιάς και των προοπτικών της, της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και της σύνδεσής της µε την ιστορία και την παράδοση.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει 10 από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Μέσα από θεματικές όπως αυτές για τη νοµική προστασία των πολιτιστικών αγαθών, την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τον εκπαιδευτικό ρόλο του πολιτισμού, το αρχαιολογικό πολιτιστικό τοπίο και πολλές άλλες επιχειρήθηκε η ανάδειξη των καίριων ζητημάτων που αφορούν σήµερα τον πολιτισµό και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρµόζονται παγκοσµίως στον τοµέα της διαχείρισης των πολιτιστικών αγαθών.

Το συνέδριο πραγµατοποιήθηκε από το IHC (Initiative for Heritage Conservation), µε τη συνεργασία του Φεστιβάλ Αισχύλεια και του ∆ήµου Ελευσίνας, στο βιοµηχανικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας, ένα ενεργό παράδειγµα επιτυχηµένης αξιοποίησης ενός ιστορικού χώρου και µετατροπής του σε πυρήνα σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, δηµιουργίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής συµµετοχής.

O IHC (Initiative for Heritage Conservation) είναι ένας καινοτόµος µη κερδοσκοπικός οργανισµός εκπαίδευσης και έρευνας που υποστηρίζεται από διακεκριµένους διεθνείς και ελληνικούς φορείς για την ενίσχυση και ανάδειξη της δυναµικής του πολιτισµού ως πηγή µάθησης, πολιτισµικής ταυτότητας, συλλογικής συνείδησης και ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.

Κώστας Αλέξανδρος Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ο Αλέξανδρος Κώστας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Καλλία Λουίζα Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου

Η Λουίζα Καλλία είναι Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και της Δραματικής Σχολής 'Αρχή', με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (University of Kent/ AUEB). Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης απασχολήθηκε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., στο Εθνικό Θέατρο και ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις. Σήμερα εργάζεται ως κειμενογράφος (Copywriter) σε Διαφημιστική Εταιρία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε βραδινή θεατρική παράσταση.

Τσίγκα Ασημίνα Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς
Η Ασημίνα Τσίγκα είναι απόφοιτος του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (IB Diploma Programme) με προπτυχιακό τίτλο στις Κλασικές Σπουδές και την Αρχαιολογία (University of Kent), και μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (University of Kent/ AUEB). Ως μέρος της πρακτικής εμπειρίας έχει συμμετάσχει σε ανασκαφή της 3ης Εφορίας Αρχαιοτήτων στην Ελευσίνα, έχει απασχοληθεί στην βιβλιοθήκη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και της Εθνικής Πινακοθήκης της Ελλάδας. Εργάζεται τον τελευταίο χρόνο ως υπεύθυνη ομάδας του Τμήματος Τραπεζικής Διαχείρισης Χρηματιστηριακής Εταιρίας στην Αθήνα.

Σχετικές ομιλίες