Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Οι συνέπειες της Συριακής κρίσης στη διεθνή τάξη

Χειλά Ειρήνη

20 Απριλίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 17:47 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 733

Η Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Απριλίου ημερίδα στο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα "Η αποσταθεροποίηση της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής: Αίτια και προοπτικές". Την ημερίδα παρακολούθησαν 350 νέοι επιστήμονες, ερευνητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι ενώ στις εργασίες της συμμετείχαν ακαδημαϊκοί από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι θεματικές που εξετάστηκαν  αφορούσαν τους πολέμους Συρίας και Ιράκ καθώς επίσης και τις προκλήσεις των πολυεθνικών / πολυθρησκευτικών κρατών. Επίτιμος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Nicholas Onuf του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλώριδα των ΗΠΑ και υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright στο Πάντειο πανεπιστήμιο.

Η ομιλία της Ειρήνης Χειλά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης συνεδρίας με θέμα "Οι προκλήσεις των πολυεθνικών / πολυθρησκευτικών κρατών".

Χειλά Ειρήνη Καθηγήτρια Διεθνούς Πολιτικής, Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η Ειρήνη Χειλά είναι Καθηγήτρια Διεθνούς Πολιτικής, Πρόεδρος στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού από το Πανεπιστημίου Paris II (Pantheon –Assas) στις Διεθνείς Σπουδές και διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε Stanley J. Seeger Visiting Fellow στο Princeton University κατά το ακαδημαϊκό έτος 1996-7, Visiting Research Fellow στο King’s College (1997-1998), Υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο Ινστιτούτο Wissenschaft und Politik (2007). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Pantheon - Assas κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά (Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σπουδών) και από το 2005 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει αναπτύξει ενεργό δράση στην προώθηση του Προγράμματος ERASMUS μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και άλλων ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Τα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ανάλυση και Επίλυση Συγκρούσεων, Θεωρία και Ανάλυση Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικές Όψεις των Διεθνών Θεσμών. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, και σε συλλογικούς τόμους. Διετέλεσε κατά το παρελθόν αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΙΔΙΣ του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων  και από το 2014 είναι Αναπληρώτρια Πρόεδρος του  Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Σχετικές ομιλίες