Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Η Μεταπτυχιακή Έρευνα στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ "Δ"

Κυριαζάνος Δημήτρης

11 Ιουλίου 2022

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:10:24 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 23
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το Θερινό Σχολείο επέστρεψε φέτος στο Δημόκριτο. Μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών διοργανώσεων, το 57ο Θερινό Σχολείο επέστρεψε δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος από 11 έως 15 Ιουλίου 2022.

Live ομιλίες, προσκεκλημένοι ερευνητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, επισκέψεις σε εργαστήρια συναντήσεις με τους Ερευνητές του Δημόκριτου, αλλά και ειδικές θεματικές ενότητες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα πολλά είχαν στόχο να μυήσουν τους συμμετέχοντες φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στη διαθεματική έρευνα.

Κάθε ημέρα περιείχε θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που πραγματεύονταν σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος. Οι θεματικές περιοχές είναι:
• Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
• Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
• Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
• Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και
• Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ αλλά και σε άλλες χώρες.

Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες για τις υποτροφίες και τις μεταπτυχιακές σπουδές στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και στο εξωτερικό που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα του Θερινού Σχολείου.

Κυριαζάνος Δημήτρης Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ο Δρ. Κυριαζάνος κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα (2009) και Δίπλωμα (2005) Ηλεκτρολογου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) από τη Σχολή ΗΜΜΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Είναι Ερευνητής στη Γ' βαθμίδα στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤ) του ΕΚΕΦΕ "Δ" από το 2018 και επικεφαλής της θεματικής ενότητας "Ασφάλειας" στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου. Είναι πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΤΕΠΑ και υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΙΠΤ.

Έχει διατελέσει Συντονιστής και κύριος συνεισφέρων σε επιτυχημένες προτάσεις και έργα στη θεματική περιοχή της Ασφάλειας, με χρηματοδοτήσεις και έργα σε κρίσιμες και λίαν ανταγωνιστικές περιοχές όπως η ασφάλεια αεροδρομίων και κρίσιμων υποδομών, ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου δασοπυρόσβεσης και συστήματα ανάλυσης κινδύνου για κρίσιμες υποδομές και συνοριακούς σταθμούς. Έχει εκτατεμένη εμπειρία στη συμμετοχή και διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη θεματική περιοχή της ασφάλειας έχοντας συμμετάσχει και ολοκληρώσει επιτυχώς πλέον των 14 σχετικών έργων. Από τον Ιούνιο του 2019 έχει οριστεί και διατελεί Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προγράμματος H2020 για τη Θεματική Περιοχή "Ασφαλείς Κοινωνίες".

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων περιλαμβάνουν: ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και προστασίας Κρίσιμων Υποδομών, πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης κρίσεων, προστασία προσωπικών δεδομένων, σχεδίαση λογισμικού και πληροφοριακών συστημάτων με αρχές ιδιωτικότητας και ηθικής, ηθική και δίκαιη τεχνητη νοημοσύνη, αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, ασφάλεια βασισμένη σε δυναμική ανάλυση κινδύνου, εφαρμογές, τεχνολογίες και αισθητήρες εντοπισμού θέσης, κινητές εφαρμογές και τεχνολογίες, διαδίκτυο των πραγμάτων, υπηρεσίες και τεχνολογίες υποστήριξης διαβίωσης, σύντηξη δεδομένων και άλλα.

Σχετικές ομιλίες