Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Act 2. Let us try to understand

Παπαληγούρα Ειρήνη, Dupoux-Couturier Irène, Αράπη Γλυκερία, Σταυρίδου Μαριάνθη, Ράλλη Ιωάννα

24 Μαρτίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 41:40 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 190
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Παπαληγούρα Ειρήνη
Dupoux-Couturier Irène
Αράπη Γλυκερία
Σταυρίδου Μαριάνθη
Ράλλη Ιωάννα

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
24/03/2018

Διάρκεια
41:40

Εκδήλωση
World Human Forum. Από το όραμα στη δράση

Χώρος
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Διοργάνωση
World Human Forum

Κατηγορία
Κοινωνία των Πολιτών

Ετικέτες
World Human Forum

Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Άνθρωπο – World Human Forum αποτελεί μία παγκόσμια κίνηση πολιτών που ξεκίνησε το 2015. Η ενεργοποίηση ενός αυξανόμενου αριθμού δημιουργικών ανθρώπων, αποφασισμένων να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός νέου οικονομικού, παραγωγικού και τελικά πολιτισμικού παραδείγματος, είναι ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο της εποχής μας.

Στόχος του World Human Forum είναι να αποτελέσει τον καταλύτη που θα ενισχύσει αυτούς τους «σπόρους αλλαγής» από ανθρώπους δημιουργούς σε διάφορους τομείς (τεχνολογία, εκπαίδευση, τέχνη, οικονομία, φιλοσοφία, προσωπική ανάπτυξη κλπ). Πέρα από ένα ετήσιο γεγονός, πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία που αποτελείται από πολλές δράσεις (συναντήσεις, παραστάσεις, διαλέξεις, συνέδρια, επισκέψεις, εκπαιδευτικές εκστρατείες κ.λπ.)  Δράσεις που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τις ίδιες μεθόδους και που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό: Να μετατρέψουν ατομικές πρωτοβουλίες σε βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν σε δημόσιες πολιτικές πρακτικές προσαρμοσμένες στις νέες προκλήσεις και τελικά στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η 2η συνάντηση του World Human Forum πραγματοποιήθηκε 23-25 Μαρτίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με συμμετέχοντες από διάφορα μέρη του κόσμου και είχε τίτλο "Από το Όραμα στην Πράξη - From Vision to Action”.

Παπαληγούρα Ειρήνη Σύμβουλος Εταιρειών, Συνιδρύτρια World Human Forum

Με έντονο ενδιαφέρον για την ανθρώπινη πρόοδο, η Ειρήνη Παπαληγούρα ασχολείται με τα κοινωνικά, ηθικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και γεωπολιτικά ζητήματα που έχει δημιουργήσει η σύγχρονη μεταστροφή σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεργάζεται για την οικοδόμηση της ιδέας World Human Forum.
 

Μετά από πολλά χρόνια εργασίας σε μεγάλες εταιρείες, ίδρυσε την εταιρεία  Leaders Excellence Partners το 2010. Δρα καταλυτικά στο κομμάτι του πολιτιστικού, συμπεριφορικού και οργανωτικού μετασχηματισμού πολυεθνικών επιχειρήσεων, αλλά συνεργάζεται και με νεοσύστατες επιχειρήσεις, βοηθώντας νέους επιχειρηματίες σε θέματα καινοτομίας, τη δημιουργικότητας και στρατηγικής.
 

Με πολυπολιτισμική καταγωγή και εκπαίδευση, πολύγλωσση, σπούδασε επιστήμες και οικονομία στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science από το Πανεπιστήμιο Brown, Master of Science από το London School of Economics και έχει διδακτορικό δίπλωμα από το Paris-Dauphine.
 

Είναι επίσης μη εκτελεστική διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι και συνιδρύτρια του World Human Forum, μίας πρωτοβουλίας πολιτών από όλο τον κόσμο.

Dupoux-Couturier Irène Σύμβουλος Εταιρειών - Συγγραφέας - Πρόεδρος SOL France
Η Irene Dupoux-Couturier είναι πρόεδρος της SOL France, μιας ένωσης επιχειρηματιών, ερευνητών και συμβούλων.
Αράπη Γλυκερία Συντονισμός Ομάδων Εργασίας, ActionAid

Μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ethnic & Racial Studies από το Trinity College της Ιρλανδίας. Από το 2008 εργάζεται στην ActionAid Ελλάς στους τομείς της Παρακολούθησης & Αξιολόγησης του έργου, Λογοδοσίας, Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει, επίσης, αναλάβει τον ρόλο της Head of Monitoring & Evaluation για την ActionAid International. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και ιδρυτικό μέλος της Ώσμωσης – Κέντρο Τεχνών και Διαπολιτισμικής Αγωγής. Έχει, επίσης, εργαστεί ως σύμβουλος, συντονίστρια και εκπαιδεύτρια σε προγράμματα άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, πανεπιστημιακά ιδρύματα και κρατικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με βασικό αντικείμενο τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σταυρίδου Μαριάνθη Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας, tradeNow
Ως Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας, η Μαριάνθη Σταυρίδου, είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική ανάπτυξη και εφαρμογή των πολιτικών και δράσεων της tradeNOW, καθώς και το διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ελβετία, στη Βέρνη και τη Ζυρίχη και εξειδικεύτηκε στη Διοίκηση Έργων και την Εταιρική Επικοινωνία. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης. Εργάστηκε μεταξύ άλλων ως σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Παιδείας της Ελβετίας, ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το ΕΛΙΑΜΕΠ και με πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και της Κοινωνικής Ευθύνης. Ίδρυσε με φίλους στη Βέρνη της Ελβετίας το equal education fund, όπου και εργάστηκε εθελοντικά στον ελεύθερο χρόνο της, χτίζοντας σχολεία και υποστηρίζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Στην Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της κοινωνίας με εθελοντική εργασία σε διαφορετικές οργανώσεις. Η εταιρεία που εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, βραβεύτηκε με το Βραβείο Καινοτομίας για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που σχεδίασε. Μιλάει γερμανικά, ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ελληνικά και τούρκικα.
Ράλλη Ιωάννα Εικαστικός
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Bsc) και φωτογραφία, ζωγραφική και γραφικές τέχνες στο New England School of Art and Design. Το 1986 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της (MFA) στις γραφικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Έχει πραγματοποιήσει εννέα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α.. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, καθώς και σε μουσεία.

Σχετικές ομιλίες