Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

8 Μαρτίου 2025

6η Ημερίδα Κυστικής Ίνωσης

Διοργάνωση: Τμήμα Κυστικής Ίνωσης, Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"

Χώρος: Ξενοδοχείο Golden Age

Στις 8 Μαρτίου 2025, στην Αθήνα, διοργανώθηκε από το Τμήμα Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» η 6η Ημερίδα Κυστικής Ίνωσης. Η ετήσια αυτή εκδήλωση, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το 2018 και συνεχίζεται με συνέπεια, εκτός από τα δύο χρόνια της πανδημίας, πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο.

 

Η ημερίδα, όπως κάθε χρόνο, απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και φέτος αποτελούν προβληματισμούς τόσο διαχρονικούς όσο και επίκαιρους, που απασχολούν όσους ασχολούνται με τη νόσο.

 

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, με την ανακάλυψη και την κυκλοφορία των θεραπειών της CFTR πρωτεΐνης, είναι τεράστια. Η κυστική ίνωση έχει πλέον ένα νέο πρόσωπο, πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε πριν λίγες δεκαετίες, με αποτέλεσμα να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

 

Ομιλητές/-τριες: Ιωάννα Λούκου, Κωνσταντίνος Δούρος, Μαρία Μουστάκη, Ιωάννα Ζαρκάδα, Αργυρή Πετροχείλου, Άρης Καλτσάς, Nicholas Simmonds, Παναγιώτης Γκιργκινούδης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΜΙΛΙΕΣ